Meow Meow játékteszt

2021. január 15.
99.2631
Dugig van az App Store és a Google Play kínálata is olyan mobiljátékokkal, melyek elsőre ránézésre egyszerűnek tűnnek, valójában azonban olyan nehézségeket rejtenek, hogy az ember cuki cicából azonnal vérszomjas fenevaddá változik tőle. Ezek között természetesen vannak olyan alkotások, melyek azért nehezek, mert direkt a szivatás a cél, illetve bőséggel akadnak olyanok is, melyek leginkább az elrontott játékelemek miatt okoznak kellemetlenségeket.
 


Nyilván már kitalálhattátok, hogy nem véletlenül hoztuk fel ezt a problematikát itt és most, hiszen a Meow Meow című alkotás felé amilyen nagy bizalommal és reményekkel nyitottunk, akkora csalódást okozott a végeredmény, hiszen egy kellemes, némi ügyességet igénylő gyűjtögetős alkotást reméltünk tőle, csakhogy az alkotás orbitális nagy csalódást okozott azáltal, hogy készítője nem volt elég alapos és ügyes a játékmenet kialakítása, de még inkább megvalósítása során.

Meow Meow játékteszt - 2. kép

A Meow Meow ugyanis alapesetben úgy tűnt - legalábbis az előzetes videó alapján -, hogy egy cicát irányítva teljesíteni kell a labirintusszerű pályákat, miközben halfalatkákat gyűjtögetünk, helyenként pedig visszafordulunk és más irányt választunk, mert egy kutya vagy valamiféle különleges teremtmény, például szörnyeteg állja az utunkat. Ez eddig a pontig egy kellemes relaxáló alkotásnak tűnt, csakhogy az álomból gyorsan rémálom lett.

Alig az első másodpercek után rádöbbentünk ugyanis arra, hogy a Meow Meow gyakorlatilag teljes egészében irányíthatatlan, ebből kifolyólag játszhatatlan, ami helyenként erős túlzás ugyan, de elég sok kitartást igényel, amíg ráérzünk az egészre, de utána is okozhat meglepetéseket az egész, hiszen a kanyargós pályákon gyakorlatilag lehetetlen lesz a folyamatosan rohangáló cicával megfelelően bevenni a kanyarokat, mert nincs semmiféle rásegítés.

Meow Meow játékteszt - 3. kép

Márpedig az nagyon kellene - vagy legalább egy könnyített mód jó lett volna -, hiszen sokaknál nem kizárt, hogy már az első kanyarok bevétele is óriási problémát okoz majd. A túl korai reakció és a túl kései reakció esetén ugyanis egyaránt falnak csapódás a vége, ami a játék újrakezdését jelenti, lévén csak és kizárólag egyetlen hely van minden kanyarban, amikor a program elfogadja a megfelelő irányba történő suhintást, minden más esetben placcsanunk a falon.

Ez pedig idegörlő és kellemetlen is egyben. Hiába van az ujjunkba több évtizedes videojátékos gyakorlat, hiába szocializálódtunk a kilencvenes évek legnehezebb platformerein és metroidvaniáin, sőt hiába tudjuk végigtolni kisujjal a Dark Souls-t, a Meow Meow egyszerűen kifogott rajtunk, így alig tudtunk eljutni pár kanyaron túlra, és alig tudtunk összegyűjteni 2-3 halacskát, annyira lehetetlenség ráérezni az egész ritmusára.

Meow Meow játékteszt - 4. kép

Ez pedig baj. Az ilyen típusú mobiljátékoknak ugyanis a szórakozást kellene szolgálniuk, márpedig a Meow Meow ebben a formájában inkább rendkívül idegesítő, mit több, szerintünk játszhatatlan, így hiába reméltünk tőle egy nagyon kellemes élményt, sajnos hatalmas csalódás lett a vége. Pedig tényleg nagyon meg akartuk szeretni, nem véletlenül töltöttük le...

A Meow Meow elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

fonemaker

1 hónapja, 1 hete és 5 napja

De jó hogy nem kezdtem bele, csak felhúztam volna magam.

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Pedig azt hittem, ezt nem basszák el. Egyszerűen nincs rajta mit. Vagyis, ahogy a mellékelt ábra mutatja, van.

válasz erre