Merge Kuya Island játékteszt

2022. június 17.
113.1341
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Leáldozott a Gatcha szerepjátékok kora; eljött az orkoké... izé a Merge játékoké. Huhh, túl sok Gyűrűk Ura; vagy Warhammer. Minden esetre, mikor felbukkan a "merge" megnevezés egy mobiljátékos mókával kapcsolatosan, akkor a tapasztalt játékos azonnal tudni fogja, mivel van dolga. Meglepésből nem lesz sok, ám, ha tetszetős a kivitelezés, akkor ezzel igazából nincs is nagy baj.


Az AlchiMerge alkímiával, bolttal és "furry" karakterekkel tette eme játékstílust vonzóvá, ám mai tesztünk alanya, a Merge Kuya Island, azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy valamiért Margó Kutya Island-nek olvastam legelőször. Jó, ez az én hülyeségem, már van időpontom a szemészhez.

A Kuyák, a játék kiemelt szereplői, igencsak távol állnak a kutyáktól, ugyanis megelevenedett zöldség-gyümölcs-tojás-rizs-lények (ebben a sorrendben), kik egy szigeten tengetik mindennapjaikat. Aztán egyik pillanatról a másikra beüt az apokalipszis (ahogy az lenni szokott) és minden vagy leradírozódik a térképről, vagy egy sötét, trutyis anyaggal vonódik be. Nekünk pedig a dolgunk a sziget megtisztítása oly módon, hogy összepárosítjuk az ugyanolyan elemeket, és így kiszabadítjuk a ragacs alá szorult területeket.

Összeolvasztáshoz minimum három ugyanolyan elem kell.

Összeolvasztáshoz minimum három ugyanolyan elem kell.


Rendkívül egyszerű a premissza, de meglepően jól össze van rakva. Majdnem minden elemet, ami megtalálható a szigeten, össze lehet olvasztani más, ugyanolyan fajtájú elemmel egy (vagy több) jobbat létrehozva. A legfontosabbak a kékes-lilás kristályalakzatok, melyeket, ha felhasználunk, akkor gyógyító esszenciákkal ellátott pillangók szabadulnak fel. Ezek a szárnyasok, a felhasznált kristály szintjétől függően, fognak több-kevesebb mezőt megtisztítani a fertőtől.

Ezen kristályokat a legtöbb esetben rózsaszín virágokból gyűjtögetik a Kuyák, kik, ahogy felszabadítjuk őket, csatlakoznak hozzánk, és amellett, hogy rendkívül aranyosak és gyűjtögető életmódot űznek, borzalmasan útban is tudnak lenni, főleg, ha nagyon elszaporodnak. Természetesen ezen termény-kaja-manifesztációkat is lehet egymással fúzióra léptetni, magasabb szintű, termelékenyebb Kuyákat létrehozva így.

Valami sztori is van, de egy zöldséges sem ismerné ki magát rajta.

Valami sztori is van, de egy zöldséges sem ismerné ki magát rajta.


És a fő játékmenet ki is merül ennyiben. Ám nem csak gyógyító energiára lehet szert tenni összeolvasztással, de pénzt, fát és prémium lóvét is termelhetünk így. A raktárunknak sajnos limitált a befogadóképessége, de mint, ahogy mondtam, mindent jobbá lehet tenni fúzióval. Amíg el nem érjük a maximális szintet, persze; ezután kénytelenek leszünk újakat venni.

A limitációktól függetlenül szinte mindig lesz valami, amit csinálni tudunk. A Kuyák nagyon serényen kapirgálják a növényekből a kristályokat, illetve, ahogy lépjük a szinteket, úgy nyílnak meg újabb területek, újabb nyersanyagokkal, lényekkel és egyéb kalandokkal. Ráadásul a játék irgalmatlan mennyiségű jutalommal látja el a kalandorokat, így jópárszor megesett, hogy elvesztem a rengeteg pályán heverő cuccban.

Ezt a trutyit kell feltakarítani pillangók szabadon eresztésével.

Ezt a trutyit kell feltakarítani pillangók szabadon eresztésével.


Ám, ha fuzionálni akarunk, akkor ezt ésszel tegyük, ugyanis minél több elemet olvasztunk össze egyszerre, annál nagyobb lesz a végeredmény is. Csak ilyenkor jól kell pozícionálni az anyagokat, különben még idő előtt összeolvadnak. Persze előfordulnak, hogy extra, magas szintű cuccok is megjelennek ilyenkor egy kalitkába zárva, ám ezeket csak prémium pénzzel lehet megnyitni, és csupán egy adott ideig.

A legnagyobb jutalomáradat a naponta frissülő küldetések teljesítésével és a mérföldkövek elérésével borul ránk. Továbbá külön tapasztalati pont jár mindegyik újonnan felfedezett elemi szintért is. Tehát, ha először hozunk létre egy magas szintű anyagot, avagy egy fejlettebb Kuyát, akkor az enciklopédiában megnyíló bejegyzések mind XP-t érnek, ráadásul minden tizedik megnyílt oldal után ajándékcsomag is jár.

Az energiába kerülő kihívások trükkösebbek az átlagosaknál.

Az energiába kerülő kihívások trükkösebbek az átlagosaknál.


Ha pedig nem a főpályán akarunk rendetlenkedni, akkor van opciónk egy kalandsorozaton részt venni, és kipróbálni, milyen ügyesen is tudunk fuzionálni, ugyanis itt trükkös kihívások várnak ránk, és nem lehet csak úgy ész nélkül nekik menni. Cserébe minden teljesített pálya jutalmat hoz, illetve a sorozat végén is jár ajándékos doboz. Az egyetlen hátulütője, hogy ez energiát fogyaszt, melyből nincs túl sok.

Ezen kívül pedig kincset keresni is el lehet küldeni a Kuyákat, ha találunk megfelelő barlangot. Ezek igazából várakozós "megmérettetések", ameddig vissza nem ér a kalandor. Nem valami izgalmas, de legalább addig sincsenek láb alatt a kincskeresők. Mindez persze kevésnek tűnhet, de ha egyszer elkezdünk játszani, akkor nagy hamar arra fogunk rácsodálkozni, hogy dörömbölnek a budiajtón, mert már fél órája vagyunk odabent.

Mindennek megvan a maga helye. ARGHH MANDULAAAAAA!!!

Mindennek megvan a maga helye. ARGHH MANDULAAAAAA!!!


A prezentáció, a mindig-van-mit-csinálni felépítés és az aranyos hangulat meglepően addiktívvé varázsolták a Merge Kuya Island-et; igazán kellemes meglepetés. És még hirdetésekkel sem terrorizál... túl gyakran. Idilli. Na mennék is vissza a sokadik ebédszünetemre, ha nem bánjátok.

A Merge Kuya Island letöltése itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

peter97

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Igen jó kis játéknak tűnik! meglepett smiley Lehet teszek vele egy próbát...

válasz erre

Chico

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Hát én ezt kipróbálom, marha jól néz ki.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Egy próbát mindenképp megér nekem!

válasz erre

Bencus86

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Ez milyen jópofa! meglepett smiley

válasz erre

Mendez

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Nem terveztem, de lehet hogy teszek bele pár órát ha tényleg ilyen jó.

válasz erre