Meshi Quest: Five-star Kitchen játékteszt

2017. augusztus 25.
42.4011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Talán egyetlen kezünkön meg tudjuk számolni, hogy hány olyan mobiljátékot ismerünk, amelynek a főzés a központi témája, és ezzel a tematikával kellemes sikert ért el a rajongók között. Ez bizonyos szempontból akár piaci résnek is tekinthető, amit a Square Enix most egy igazi különlegességgel próbál meg betölteni, lévén a Meshi Quest: Five-star Kitchen nevéhez méltóan nem kisebb dolgot követel tőlünk, mint egy ötcsillagos étterem felvirágoztatását.


Mielőtt bárki megijedne, a játékhoz semmiféle főzőtudományra nincs szükség, de azért nem árt, ha tudjuk, hogy miként néz ki a rizs vagy a tűzhely, hiszen ezek azért alapvetően lényegesek lesznek ahhoz, hogy kiszolgáljuk vendégeinket. A Meshi Quest: Five-star Kitchen ugyanis nem szól másról, minthogy vendégeink éhségét csillapítsuk, méghozzá a lehető leggyorsabban és a legfinomabb ételekkel.

Meshi Quest: Five-star Kitchen játékteszt - 2. kép

Ahhoz viszont, hogy ezt elérhessük, el kell sajátítanunk az ázsiai konyha több mint 200 receptjét - legalábbis felületesen. Éttermünkbe ugyanis folyamatosan érkeznek majd a vendégek, akik az általunk addig megismert ételeket követelik tőlünk, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy időre kiszolgáljunk mindenkit még akkor is, ha egyszerre négyen-öten tipródnak a pult előtt. Minél gyorsabban adunk ételt az éhes szájakba, annál elégedettebb vevőkkel és annál több pénzzel gyarapodunk, ami nem hátrány a konyha fejlesztéséhez. Erről azonban később!

Ahhoz ugyanis, hogy kiszolgáljuk az éhes embereket, ételeket kell készítenünk, amihez rákényszerülünk a főzésre, méghozzá egy kedves kis mini-játék részeként. Adott lesz így egy konyhapult, ahol - a kezdő japán konyhában legalábbis - elsőre háromféle alapanyag - rizs, valami halféle és piros szósz -, egyetlen tűzhelyrész, egy kukta, valamint egy teafőző áll a rendelkezésünkre. Ezekből kell gazdálkodnunk, és elkészítenünk az ételeket. Ha tehát jön az éhes vevő, ebből kell válogatnunk, így kivenni a rizst, belegyúrni a halat, tányérra tenni, szószt csapni mellé, és kidobni a pultra.

Meshi Quest: Five-star Kitchen játékteszt - 3. kép

Ez elsőre nem tűnik túl nehéznek, és összességében nem is az, ugyanakkor ha már többféle alapanyagból dolgozunk, és többféle ételt kérnek az illetők, akkor egyre problémásabb lesz követni a rendeléseket, sőt mi több, elegendő lesz csak egyszer rontani, és nagyon csúnyán megakadhatunk, hiszen ha olyan ételt készítettünk, ami senkinek sem kell, akkor az csak a helyet foglalja majd. Persze apránként fejleszthetünk, ezáltal több kuktát, több kezet és több tűzhelyet is rendszeresíthetünk, mert minden egyes kör valóban úgy zajlik majd, mint egy igazi ázsiai konyhában, ahol minden repked, pattog és csattog.

A Meshi Quest: Five-star Kitchen összességében meglepően kellemesen felépített, jól kidolgozott játékmenettel rendelkezik, ami egyszerű, de mégis élvezetes, illetve fokozatosan nehezíti a kihívási faktort, és minél több éttermet építünk, annál változatosabb ételekkel és alapanyagokkal ismerkedhetünk meg, valamint annál összetettebb ételek várnak majd ránk. Ennek köszönhetően a játék konkrétan az utolsó pillanatokig képes kihívást nyújtani.

Meshi Quest: Five-star Kitchen játékteszt - 4. kép

Hogy a Meshi Quest: Five-star Kitchen alkalmas-e arra, hogy megtanuljunk főzni? Szerencsére nem, hiszen a Square Enix ebben az alkotásban mindent alárendelt a játékélménynek, így bár kedvet kaphatunk az ázsiai ételekhez, de elkészítésüket biztosan nem itt fogjuk elsajátítani. Na, nem mintha ez gond lenne, hiszen ellenben legalább nagyszerűen szórakozunk!

A Meshi Quest: Five-star Kitchen elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Mikkel nem játszotok... Tök jó. röhögő smiley Viszont kihagyom, így is csorog már a nyálam, bár nem tudom, hogy az étel vagy Japán miatt.

válasz erre

Chico

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ezt ki kell próbálnom! röhögő smiley

válasz erre

Femobilos

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Nagyon tetszik! röhögő smiley

válasz erre