Miért lenne előnyös mobiljátékos szempontól az Apple előfizetős szolgáltatása?

2019. február 03.
60.3671
A hét egyik legérdekesebb híre volt mobiljátékos szempontból, hogy az Apple egy a Netflix-hez, a PS Now-hoz vagy az Xbox Game Pass-hoz hasonló előfizetős szolgáltatást tervez az App Store-on - elsődlegesen a játékok számára. Bár mindez egyelőre még csak pletyka, azonban a pontos részletek ismerete nélkül is rengeteg pozitívum jutott eszünkbe erről a mobiljátékos szegmensben egyelőre még soha nem alkalmazott megoldásról.


A konzoljátékok világában ugyanis már régóta bevett gyakorlatnak nevezhetők az olyan előfizetős szolgáltatások, aminek részeként egy alapvető havidíj kifizetése után teljesen szabadon hozzáférhetünk egy nagyobbacska kínálathoz, melyben kizárólag prémium kategóriás címek találhatók. Ez a rendszer konzolokon egyre komolyabb népszerűségnek örvend, és az alábbiakban sorra vesszük, hogy miért lenne előnyös a dolog mobiljátékos szemszögből!

Miért lenne előnyös mobiljátékos szempontól az Apple előfizetős szolgáltatása? - 2. kép

Hozzáférés az összes nagy megjelenéshez!

Egy ilyen előfizetéses rendszer elindításának azért örülnénk a legjobban, mert nem kellene külön-külön megvásárolnunk az összes prémium kategóriás mobiljátékot - ami a jelenlegi dömpingben havonta akár több ezer forint is lehet -, hanem elég volna kifizetni egyszer pár száz forintot, és amíg aktív az előfizetésünk, addig szabadon válogathatunk a teljes kínálatban. Ez nyilván felvet néhány problémát, hiszen az előfizetés felmondásával gyakorlatilag minden addigi kiváltságtól és játéktól elveszünk - ergo ilyenkor a mobiljátékokat nem birtokoljuk, csak kölcsönözzük, béreljük -, de addig hihetetlen összegeket spórolhatunk, és a legjobb címekkel játszhatunk korlátok nélkül.

Folyamatosan bővülő kínálat!

Természetesen az Apple, ha meglépi ezt a rendszert, akkor bizonyára arra törekszik majd, hogy folyamatosan megtartsa magának az előfizetőket. Ezt a gyakorlatban két dologgal tudják majd elérni, a legnagyobb kiadók és sorozatok bevonásával, valamint a folyamatosan bővülő termékkínálattal. Ebből pedig mi játékosokként csak profitálhatunk, hiszen bár biztosan lesznek olyan prémium címek, melyek nem adják be a derekukat, azonban a legtöbb aktuális megjelenés biztosan bekerül a rendszerbe, sőt az sem járhatatlan út, hogy az előfizetők pár nappal előbb kapnának hozzáférést egy-egy nagy megjelenéshez.

Miért lenne előnyös mobiljátékos szempontól az Apple előfizetős szolgáltatása? - 3. kép

Viszlát reklámok!

Bár a prémium kategóriás, avagy fizetős mobiljátékok esetében a reklámok alapból sem fenyegettek minket, de egy ilyen előfizetéses rendszerrel garantáltan végérvényesen búcsút mondhatnánk ennek az idegesítő dolognak. Ezt úgy tudnánk elképzelni a gyakorlatban, hogy az Apple ingyenes címeket is beengedne a belső körbe, melyekből kiveszik a reklámokat, ezáltal mindent idegesítő megszakítások és korlátok nélkül tudnánk élvezni, amiért már önmagában biztosan sokan kiadnának havonta pár száz forintot.

Neked hogy tetszene ez a rendszer? Ha megvalósul, kipróbálod, vagy épp ellenkezőleg, egyáltalán nem érdekel?
5 hozzászólás

Mordorer

6 hónapja, 1 napja

Csak jó lehet, mindig jó ha van választási lehetőség.

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 1 napja

Nálam minden csak az áron múlna. Nagyon óvatosan költekezek, de így is elmegy havi 4-5 ezer mobiljátékra és csak nagyon keveset tudok ennyiből megvenni. Ha ennyiért lenne egy havidíjas szolgáltatás, ahol cserébe minden játékot elérek, akkor nálam nyerő.

válasz erre

peter97

6 hónapja, 2 napja

És mi van akkor amikor egy játék kikerül a kínálatból? Akkor így jártam? Azért vannak itt még nyitott kérdések...

válasz erre

Mendez

6 hónapja, 2 napja

Úgy is fel lehet fogni mint valami fizetős próbaáruházat vagy nem is tudom. Így végülis mindent ki lehetne próbálni, kockázat nélkül. Nem tűnik rossznak az elképzelés.

válasz erre

zsenikém

6 hónapja, 2 napja

Nem tudom még hogy szeretném-e, de hogy mindenképp kipróbálom ha lesz, az biztos.

Ha a saját game centerembe menti az eredményeimet és később úgy döntök hogy megveszem, az eredményeim meg ott vannak, akkor az nekem mindenképp nyerő lesz.

válasz erre