Miért lett a Call of Duty Mobile 2019 legjobb mobiljátéka?

2020. január 26.
61.0051
Túlzás nélkül elképesztő, hogy mit sikerült összehoznia tavaly a Call of Duty Mobile-nak. Bár sejtettük, hogy a név miatt óriási népszerűségre tesz szert a játék, azonban fogalmunk sem volt arról, hogy végül ekkora felhajtás lesz körülötte. Már játéktesztünkben kifejtettük, hogy mennyire lenyűgözött minket az alkotás, de azóta sem tudunk másként nyilatkozni róla, éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem múlik el úgy nap, hogy legalább néhány meccsre ne térnénk vissza játszani.


Emiatt szöget ütött a fejünkbe, hogy vajon miért is van ez így? Miért lett a Call of Duty Mobile 2019 legjobb mobiljátéka? Mit tudott felmutatni ez az alkotás, amit más többjátékos FPS-ek nem? Csak a név miatt lett ekkora felhajtás körülötte? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az alábbiakban, noha természetesen a ti véleményetekre is nagyon kíváncsiak vagyunk. Szerintünk ezek lehetnek a siker titkai:

Konzolos élmények

Az első és legfontosabb dolog, amiért nekünk kifejezetten megtetszett a Call of Duty Mobile, az leginkább a konzolos élmények miatt volt, vagyis minden tekintetben szinte teljesen ugyanazt kaptuk tőle, mintha bekapcsoltuk volna a PS4-et. Mi még a DualShock 4 kontrollert is aktiváltuk, és úgy toltuk a telefonunkon, ebben a formában pedig tényleg teljesen konzolos hatások vártak ránk a mérkőzések során. Ezt a hatást tovább növelte, amikor az ismert játékmódok és a battle royale móka mellé a zombis élmény is csatlakozott.

Miért lett a Call of Duty Mobile 2019 legjobb mobiljátéka? - 2. kép

Kimagasló minőség

Bár rengeteg dologgal lehet vádolni a Call of Duty Mobile-t, azzal azonban aligha, hogy a minőség tekintetében bármiféle kivetnivaló lenne vele. A készítők tényleg minden téren nagyon odatették magukat, ezáltal nemcsak a grafika tekintetében, hanem úgy nagy általánosságban valóban mindennel. A minőséget pedig egyre többen kutatják már a mobiljátékosok között is, tehát nem meglepő, hogy ha egy alkotás kiemelkedik a sorból, akkor arra bizony lecsapnak. Függetlenül attól, hogy a Call of Duty logója van ott vagy sem...

Óriási tartalom

A legtöbb multis FPS labdába sem tudott rúgni a Call of Duty Mobile ellen a tartalom tekintetében, ez pedig mind a mai napig érvényes állítás, hiszen valóban elképesztő mennyiségű játékmód és lehetőség kapott helyet a játékban. Gyakoratilag már szinte mindent átörökítettek a konzolos verziókból a készítők, ott vannak a fontosabb játékmódok, a rendkívül kiegyensúlyozottan működő battle royale, de népszerű a Zombies mód is, noha erre azért való igaz, hogy ráférne némi extra.

Ezen kívül minden napra, hétre és szezonra ömlenek a kihívások, egyszerűen nem hagyják pihenni a játékost, de figyelnek arra is a készítők, hogy a kihívások akár napi egy órával is teljesíthetők legyenek.

Miért lett a Call of Duty Mobile 2019 legjobb mobiljátéka? - 3. kép

Kiváló közösség

Egy multis játék esetében rendkívül fontos szempont, hogy a közösség szempontjából a toppon legyen. A Call of Duty Mobile esetében bár nem ment minden simán az elején, mára azonban kifejezetten kiegyensúlyozott csatákat vívhatunk a legtöbb esetben. Érezhetően kinőtték magukat a játékosok, a csalókat folyamatosan szűrik, és bár bele lehet futni pár kellemetlenségbe vagy antiszociális egyénbe, de alapvetően a közösség szempontjából egyre jobb a játék, ami a siker szempontjából kulcsfontosságú.

Folyamatos frissítések

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni a Call of Duty Mobile kapcsán, hogy a fejlesztők folyamatos frissítéseket dolgoztak ki az alkotáshoz, ezáltal már most a harmadik szezon fut, és minden egyes ilyen évaddal újabb és újabb tartalmak kerülnek bele. Ezzel gyakorlatilag teljességgel lehetetlen, hogy unalmassá váljon, vagy a feledés homályába vesszen az alkotás, hiszen állandóan jönnek az újdonságok, méghozzá teljesen ingyen!

Téged mi fogott meg leginkább a Call of Duty Mobile-ban?
6 hozzászólás

Tommy

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Szerintem leginkább a név húzza, semmi más. Igen király játék lett, de voltak és vannak is ilyen minőségű játékok más is...

válasz erre

Bencus86

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Óriási hype volt már jóval a megjelenés előtt, és ez egy ismert cím minden gamer számára, így nagyon nagy előnnyel indult bármi mással szemben. Emellett tényleg ápolják a játékot, így akit megfogott, azt ott is tudják tartani.

válasz erre

fonemaker

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Engem leginkább azzal fog meg hogy valódi élet van, közösség, duma, rengeteg friend, akikkel közösen csapatjuk. Kezdek egyre kevesebbet játszani vele, de ehhez hónapok kellettek.

válasz erre

SamsungFan

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

rDAVE írta:
Egy PS4 kontrollertől nem lesz konzol élmény. Több, mint 100 óra MW után Mobile-ban a Domination és Search and Destroy baromi esetlen. TDM még megteszi. Nem azért mondom, hogy rossz, tényleg az egyik legjobb telós játék, de ha felcsapsz egy fülest, majd beülsz a nagy képernyő elé és tolsz egy (hardcore) meccset, az ***** nagy adrenalin löket, itt ez meg egy reggeli kávé melletti 5-10perces fun.
Nem is attól az hanem attól ahogy ezt az egészet prezentálják. Grafika, hang, minden.

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Egy PS4 kontrollertől nem lesz konzol élmény. Több, mint 100 óra MW után Mobile-ban a Domination és Search and Destroy baromi esetlen. TDM még megteszi. Nem azért mondom, hogy rossz, tényleg az egyik legjobb telós játék, de ha felcsapsz egy fülest, majd beülsz a nagy képernyő elé és tolsz egy (hardcore) meccset, az ***** nagy adrenalin löket, itt ez meg egy reggeli kávé melletti 5-10perces fun.

válasz erre

Direktor

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Szerintem azért a név nagyon sokat dob rajta, de tény hogy egyelőre nagyon jól adagolják a tartalmat is. Nekem még mindig megunhatatlan, pedig minden nap tolom!

válasz erre