Might & Magic: Elemental Guardians játékteszt

2018. június 08.
49.5561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A velem egyidős játékosok a Might & Magic világát alighanem a hasonló névvel ellátott szerepjáték-sorozattal azonosítják, de a kicsit fiatalabbaknak biztosan a Heroes mellékág ugrik be egyből, ami nem véletlen, hiszen a franchise videojátékos próbálkozásai nagyjából ennyiben ki is merültek. (Az Arkane Studios-féle Dark Messiah mondjuk messze a legjobb volt, de ezt most ne firtassuk...) Mobiljátékos körökben azonban ez a csodálatos fantáziavilág eddig nem igazán képviseltette magát.


Mostanáig! A Ubisoft ugyanis úgy határozott, hogy itt az idő elkészíteni a kérdéses univerzum alapján egy újabb mellékszálat, ami Might & Magic: Elemental Guardians címmel tényleg mindent felvonultat, ami vonzóvá teszi a mobilgamerek számára. A csodás világ mellett van itt könnyed játékmenet, közérthető megközelítés, fejlődés, gyors és taktikus küzdelmek, egyszóval minden, ami kell egy szuper SRPG-hez, mely több helyen is a nagyszerű Heroes-szériát juttatta eszünkbe. Persze csak érintőlegesen...

Might & Magic: Elemental Guardians játékteszt - 2. kép

A Might & Magic: Elemental Guardians ugyanis más, sőt nagyon más, mint bármi, ami eddig a kérdéses fantáziavilág neve alatt megjelent, azonban egyáltalán nem rossz, hiszen a Ubisoft jó szokásához híven ismét adott a tartalomra és a minőségre is. A játék alapját lényegében a különféle teremtmények gyűjtögetése, fejlesztése, illetve a velük folytatott taktikus harcadja, mely egy icipicit hasonlít a Heroes-sorozatra, de messze nem olyan taktikus a végeredmény, inkább mobilosabb, közérthetőbb tálalást kapott.

Ennek megfelelően karakterünk oldalán egyszerre akár több szörnyet is csatába vihetünk, akik a Might & Magic univerzum legkülönfélébb teremtményeiként jelennek meg, és hasonló rémségeknek nehezen nevezhető lényekkel mérhetik össze tudásukat. Hogy kiket viszünk magunkkal a küzdelmekre, azt mi válogathatjuk össze, de nagy megfejtést ne keressünk az egyes karakterek között, nem igazán tudjuk összevonni például tulajdonságaikat vagy speciális képességeiket, ellenben mindegyik rendelkezik valami sajátos támadással, védekezéssel vagy egyéb varázslattal.

Might & Magic: Elemental Guardians játékteszt - 3. kép

A kérdéses lények száma majdhogynem végtelen, lehetőségeinkről ez azonban már nem mondható el, ergo a csaták olyan gyorsan unalmassá és rutinszerűvé válnak, mint ahogyan attól előzetesen tartottunk. Hiába bukkannak fel ugyanis a szembenálló oldalon rendre erősebb és folyamatosan új ellenfelek, ha jól ismerjük a mi seregünket, akkor szinte lehetetlen lesz fogást találni rajtunk. Nyilván egy kicsit más a helyzet abban az esetben, ha PvP arénákban harcolunk, ekkor ugyanis a szemben álló ellenfelek komoly borsot törhetnek az orrunk alá.

A Might & Magic: Elemental Guardians egyébiránt teljes mértékben a multira lett kiélezve, ezáltal a guild-rendszer vagy a szuper live eventek is erre utalnak, noha egyedül is elég nagy móka a játék, a szörnyek fejlesztése és kiismerése, de csakhamar rádöbbenünk arra, hogy ez a része a végeredménynek konkrétan nem más, mint egyfajta felkészítő a többjátékos élményekre.

Might & Magic: Elemental Guardians játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Might & Magic: Elemental Guardians egy nagyon szuper kis mobiljáték lett, egy vérbeli SRPG, azonban igazi élményét a multiplayer módban, mások ellen harcolva ismerhetjük meg. Ha hozzávesszük, hogy a Ubisoft az alapokért nem kér pénzt és igencsak csinos grafikát is rittyentettek hozzá, sokaknak a nyári szünet egyik nagy kedvence lesz belőle.

A Might & Magic: Elemental Guardians elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

6 éve, 4 hónapja és 12 napja

Mondjuk a csaták unalmassá válása elég gáz. szomorú smiley És nagyon sok játékban ez a probléma sajnos, ez öli meg. Nem csak mobilon, PC-n is.

válasz erre

peter97

6 éve, 4 hónapja és 12 napja

Ejj, reméltem hogy **** lesz, így el fogja vinni a fél életem. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 4 hónapja és 12 napja

Hát akkor nekiállok! mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

6 éve, 4 hónapja és 13 napja

De meghoztátok a kedvem hozzá! mosolygó smiley

válasz erre