Mighty Muddy játékteszt

2019. június 05.
59.3731
A grafikai lehetőségek kibővülésének köszönhetően ma már azok is képesek összehozni egy ránézésre derekasnak nevezhető mobiljátékot, akik alig pár nappal ezelőtt ismerkedtek meg a programozás világával, ami bár sok esetben pozitívum, ha kreativitás is van a háttérben, nagyon gyakran azonban óriási zsákutcákat szül. Ide sorolható többek között a Nocanwin legújabb alkotása is, mely csúnyán átvert minket a palánkon!


Olyannyira, hogy bár a látnivalók alapján egyenesen a végeredmény bűvöletébe kerültünk, rögtön elvarázsolt minket ez a kellemesen rajzfilmes körítés, szinte már láttuk magunkat, ahogy a trükkös pályákon dagasztjuk a sarat egy kis ügyeskedés társaságában. Azonban itt jön a képbe egy óriási de. Merthogy a Mighty Muddy gyakorlatilag addig szerethető, amíg képekről látja az ember...

Mighty Muddy játékteszt - 2. kép

Amikor először szemügyre vehettük közelebbről a végeredményt, nem igazán akartunk hinni a szemünknek, a Mighty Muddy ugyanis bár futás közben is kellemesen fest - már abban az esetben, ha kedveljük ezt a fajta rajzfilmes körítést -, azonban a tartalom és az élmény tekintetében egyenesen borzalmas az egész. Nem túlzás, tényleg a nullával egyenlő, amit ebben az alkotásban kaptunk.

Merthogy bár a készítők jól eladták minden áruházban, hogy a Mighty Muddy milyen szuper, mert a végtelen pályákon lehet benne gyúrni a sarat, de ez gyakorlatilag ebben a formában egy óriási ferdítés. Sőt, bátran ki merjük jelenteni: hazugság, hiszen a pályák tényleg végtelenek, de gyakorlatilag olyan önismétlés zajlik rajtuk, hogy egyik domboldal ugyanolyan, mint a másik, miközben a játékmenet lényege gyakorlatilag kimerül abban, hogy folyamatosan megyünk.

Mighty Muddy játékteszt - 3. kép

Hogy milyen célból vagy miért? Fogalmunk sincs róla, ezt nem kötik az orrunkra az elején, csak annyit, hogy mehetünk a pályákon jobbra, balra, sőt mi több, szökőévente egyszer ugrathatunk is. A lényeg, hogy belemenjünk minden sárba, és dagonyázzunk, de azon túl, hogy ezért cserébe kapunk egy idegesítő hangeffektet, csak a képernyő egyik sarkában pörög egy számláló, mintegy arra ösztökélve minket, hogy újra és újra nekifussunk, és egyre több sarat szedjünk fel.

Mindez talán poén is lenne, ha a pályák változatosak volnának, de legalább több autóval vághatnánk neki a dolognak, netán tényleg lenne tétje annak, hogy elkapunk egy ugratást, vagy nekimegyünk egy fának, de gyakorlatilag semmi ilyesmiről nem beszélhetünk ebben az esetben, így nem is autós játéknak, sokkal inkább egy runnernek neveznénk a végeredményt.

Mighty Muddy játékteszt - 4. kép

Ebből pedig már kitalálható, hogy a Mighty Muddy nagyon csúnyán leszerepelt előttünk. Olyan nagy csalódást okozott az ötlettelenségével és a mínuszos tartalmával, hogy nem sokáig maradt a telefonunkon. Ebben a formában pedig a tieden sem fog sokáig, kár pazarolni rá az időt is!

A Mighty Muddy elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Francba, pedig szeretem a stílust.

válasz erre

Gólem

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

De jó hogy elolvastam, legalább nem ölök bele feleslegesen egy két órát.

válasz erre

zsenikém

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kipróbáltam én is. Szörnyű, idegesítő fos! Maximálisan egyet értek a teszttel.

válasz erre

Chico

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ezért is de kár. Igen **** a felhozatal mostanában.

válasz erre

Bencus86

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Bakker, azt hittem végre egy rohadt jó kis game jön.

válasz erre