Milyen az ideális telefontok egy mobiljátékos számára?

2018. május 20.
46.5291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan talán bele sem gondolnak abba, hogy mennyivel könnyebb lehet az élet mobiljátékosként abban az esetben, ha szeretett készülékünkkel nem önmagában, és nem is valamiféle kényelmetlen gyári tokban próbálunk meg játszadozni, hanem úgy választunk hozzá védelmet, hogy abból ezen a téren is profitáljunk. Bár a többség nem fordít nagy figyelmet erre, mi most mégis szabadjára eresztettük a gondolatainkat, és összegyűjtöttünk pár szempontot vérbeli mobilgamerként.
Advertisement


Persze senkinek nem szeretnénk szentírást adni ahhoz, hogy milyen telefontokot vegyen magának, ugyanakkor jelentős tapasztalatunk van abban, hogy mi kényelmes játék során, ezáltal érdemes lehet megfogadni tanácsainkat. Lássuk is gyorsan a medvét!

Milyen az ideális telefontok egy mobiljátékos számára? - 2. kép

1. A jó fogás a legfontosabb!

Mobiljátékosként az egyik legfontosabb szempont a megfelelő tok kiválasztásánál a jó fogás. A legtöbb készülék tapasztalataink szerint túl vékonyka, túl áramvonalas és csúszós ahhoz, hogy több órán át a kézben tartva kényelmes maradjon. Emiatt kifejezetten jó választás lehet az egyszerűség kedvelőinek a szerkesztőségben csak gumibugyiként emlegetett, kizárólag a hátlapra felhelyezhető kis extra borítás, amivel sokkal tömzsibbé tehetjük készülékünket, ezáltal hosszabb távon is kellemesebb lesz majd kézben tartani.

2. A képernyőt egyáltalán ne takarja!

Igazán lényeges szempont a megfelelő tok kiválasztásakor az, hogy a képernyőbe egyáltalán ne lógjon bele, de legalábbis ne akadályozza ujjunkat a mozgásban. Ez nyilván normál használat mellett is kifejezetten kellemetlen lehet, azonban mobiljáték közben különösen zavaró, ha az ujjunk elakad egy túl széles peremben, ami teljesen tönkreteheti az élményt.

Milyen az ideális telefontok egy mobiljátékos számára? - 3. kép

3. Legyen egy kis extra is hozzá!

Ma már rengeteg olyan telefontok érhető el a piacon, melyek nem mindennapos használatra lettek kitalálva, hanem kizárólag azokra a percekre és órákra, amikor játékra használjuk a telefonunkat. Vannak például olyan tokok, melyek a konzolos kontrollerekhez hasonló oldalsó vagy alsó kis fülecskékkel rendelkeznek, amivel elképesztően kényelmessé tehetjük a készülék tartását, hovatovább olyan élményt érhetünk át vele, mintha például egy DualShockkot tartanánk a kezünkben.

Léteznek továbbá speciális tokok bizonyos videojátékokhoz is! Példának okáért ott a Pokémon GO, melyhez specializált tartó készült, hogy a pokélabdát mindig pontosan tudjuk eldobni, de akadnak olyan darabok is, melyekkel egyszerűen tetrisszé, GameBoy-já vagy árkád játékgépekre hajazó eszközzé alakíthatjuk a telefonunkat. Érdemes beruházni ilyenekbe, mert bár specifikus kiegészítők, ellenben hihetetlen mértékben képesek megnövelni az élményt.

4. Azért nézzen is ki valahogy!

Amennyiben olyan telefontokot választunk magunknak, amit mindennapos használatra is alkalmazni szeretnénk, akkor természetesen a kinézet sem lesz másodlagos dolog. Szerencsére ma már a határ a csillagos ég ezen a téren, ezáltal akár kedvenc játékaink, akár sorozataink, akár retro konzoljaink vagy autónk sajátosságaihoz is hozzáigazíthatjuk telefonunkhoz.

Ne álljunk meg az olcsó kínai vackoknál, érdemes egy kicsit többet költeni, hiszen egyszer kell megvenni egy jó tokot, az utána garantáltan évekig óvja telefonunkat, sőt kellemesebbé teszi a játékot is.
4 hozzászólás

Femobilos

6 éve, 4 hónapja

Nem használok tokot sohasem, sajnálom rátenni a szép telefonomra. mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Mondjuk ezzel a kontroller formájú cuccal ami az indexképen van, nem tudom hogy lehet játszani. röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Hehe, egyet kell értenem, legalábbis azzal hogy a fogás nagyon nem mindegy. Nekem épp ezért van átlátszó, de jól barázdált tok a telefonomon, de az is csak akkor amikor játszom!

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Köszönjük, jó kis összefoglaló!röhögő smiley

válasz erre