Mindsweeper játékteszt

2019. április 10.
58.4001
A Snapbreak Games csapata egyike azoknak a fejlesztőstúdióknak, akik miatt egyszerűen jó mobiljátékosnak mondani magunkat. Nekik köszönhetjük például a rendkívül minőségi Faraway-sorozatot is, mely a Myst ösvényein haladva szórakoztatott minket már négy részen keresztül, és többek között ezzel a szériával is maximálisan elkötelezték magukat a minőségi és különleges mobiljátékok irányában.


Nem meglepő, hogy ezek után Messiásként vártuk a srácok aktuális mutatványát, mely ugyanúgy megmaradt a kalandjátékos vonalon, azonban a belső nézet helyett külső nézetből ismertet meg velünk egy igazán különleges koncepciót. A Mindsweeper ugyanis megint nem lett egy hétköznapi alkotás, hiszen mind a megjelenését, mind a történetét tekintve egy igazi különlegesség lett a sorban, még ha a spanyol viaszt nem is találja fel.

Mindsweeper játékteszt - 2. kép

A történet szerint a játékban egy Dr. Amy Harris nevű tudóst alakítunk, aki feltalálta a genetikus pestis ellenszerét. Miután azonban valaki betör a laborjába, nemcsak elrabolja a formulát, hanem megfertőzi a professzort, így Amy oldalán az lesz a feladatunk, hogy kiránduljunk egyet a professzor elméjében, merthogy elveszítette az emlékeit, és emiatt álomszerű helyszíneken való futkározással megtaláljuk a válaszokat kérdéseinkre, még ha ez nem is lesz mindig túl egyszerű.

A Mindsweeper részeként lényegében hasonló élményben lesz részünk, mint a Faraway-sorozatban, de sokkal inkább a klasszikus kalandjátékok felé indultak meg a készítők, ami nemcsak a fejtörők összetettségében mutatkozik meg, hanem a sztoriközpontú megoldásban is. A feladványok mellé egyébiránt sok esetben gyűjtögethető tárgyak is kapcsolódnak majd, de a legjobb az egészben, hogy az álomszerű kialakítás miatt itt gyakorlatilag bármi megtörténhet.

Mindsweeper játékteszt - 3. kép

És ha azt mondom, hogy bármi, akkor tényleg bármi. Minden pályán felbukkan például legalább egy ismeretlen karakter, aki hozzátesz valamit a történethez, miközben néhány fejtörő megtalálásához sokszor nem is logikus megközelítésre lesz szükség, noha a feladatok terén azért szerencsére már nem rugaszkodtak el a valóságtól a készítők. Mindehhez pedig ráadásként nagyon szuper grafikai körítés és nagyszerű zenék társulnak majd.

Alapvetően a Mindsweeper kapcsán semmilyen negatívumot sem tudunk elmondani azon túl, hogy egy kicsit talán túl egyszerűre vették most a figurát a készítők. A feladványok szórakoztatóak ugyan, de még a 7 éves kisfiam is játszi könnyedséggel verekedte át magát a fejtörőkön úgy, hogy pár hónapja tanult csak meg olvasni, tehát túl sok kihívást nem találunk majd benne.

Mindsweeper játékteszt - 4. kép

A különleges prezentáció, és az ebből fakadó élmények miatt azonban legalább kipróbálni feltétlenül érdemes a végeredményt, hiszen miközben hősünk elveszett emlékei után kutakodunk majd, egészen kellemes élményekben lehet részünk. Persze senki se ringassa magát álmokba, a játékot csak kipróbálni lehet ingyen, de megéri azt a pár száz forintot a teljes élmény!

A Mindsweeper elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mendez

3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez tök jó kis game!

válasz erre

SamsungFan

3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Egészen aranyos kis játéknak tűnik.

válasz erre