Mit adhatnak nekünk, mobiljátékosoknak a több kijelzős okostelefonok?

2018. február 18.
40.5021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Aki aktívan nyomon követi az okostelefonok fejlődését, illetve a lehetséges irányokat, az bizonyára többször belefutott már az egyes gyártók több kijelzős terveibe. Akadnak olyan cégek, akik egyszerű összehajtható készülékeket terveznek két kijelzővel, de vannak olyan elképzelések is, amelyek szerint az sem kizárt, hogy három kijelző is kerülhet egy telefonba, amit úgy is forgathatunk majd, hogy a három panel egymás mellé kerülve egy nagy képet adjon.


Nyilván egyelőre még korai lenne konkrétumokról és kész tényekről beszélni, hiszen egyetlen gyártó sem jelentett be hivatalosan semmit, ellenben a szabadalmak során látott tervrajzok alapján egy kicsit elgondolkoztunk azon, hogy nekünk mobiljátékosoknak vajon milyen új élményeket is adhatnak majd a több kijelzővel ellátott okostelefonok. Lássuk, mire jutottunk!

Mit adhatnak nekünk, mobiljátékosoknak a több kijelzős okostelefonok? - 2. kép

Nintendo 3DS-élmény


A Nintendo 3DS nem véletlenül uralja jelenleg a handheld piacot, hiszen bár tény, hogy a Nintendo számtalan exkluzívot ad ki a kis masinára, de ami ennél is fontosabb, hogy dupla kijelzőt biztosítanak a játékokhoz, ami a nyomógombok mellé elképesztően sok új lehetőséget garantál. Sőt mi több, ha még tovább megyünk, a dupla kijelző éppen a 3DS mintájára a jövőben akár azt is lehetővé tenné, hogy szemüveg nélküli 3D élményt tudjunk kicsikarni a mobilunkból. A technológia adott, hiszen a Nintendo már megcsinálta, a kérdés csak az, hogy a mobilgyártók is harapni fognak-e rá?

Még nagyobb felbontás

A dupla vagy tripla kijelzős okostelefonok esetében az egyik első dolog, ami eszünkbe jut, az határozottan az, hogy kétszer vagy háromszor nagyobb képernyőn és felbontásban is élvezhetnénk vele kedvenc alkotásainkat. Példának okáért két 5 hüvelykes kijelzőből máris egy 10 hüvelykeset kapnánk, egy továbbival kiegészítve pedig egy 15 hüvelykes panel lenne az eredmény, amit kényelmesen hordhatnánk a zsebünkben, és kihajtva egy kisebb laptop képernyőjét kaphatnánk meg, ami a játékok tekintetében óriási dolog lenne.

Mit adhatnak nekünk, mobiljátékosoknak a több kijelzős okostelefonok? - 3. kép

Új játékelemek


Persze a dupla vagy tripla kijelző a játékélményt is befolyásolná, hiszen olyan sok új játékelemmel bővülhetnének az egyes mobilos címek, amiről eddig még csak álmodni sem mertünk. Példának okáért egy autós játék esetében az egyik kijelzőn látnánk az utat, a másikon a visszapillantót, a harmadikon pedig a váltót vagy a műszerfal elemeit, esetleg a térképet. A szánk is tátva marad, ha ilyesmiket meg tudnának majd valósítani!

Forradalmi irányítási rendszer

A több kijelző természetesen az irányítási rendszerre is hatással lenne, méghozzá éppen az imént említett módon. Vegyük csak példának a fentiekben felvázolt autós játékot! Az egyik kijelzőn tekergethetnénk a kormányt, a másikon kezelhetnénk a pedálokat, míg a harmadikba belenyúlkálhatnánk még pluszban, például kapcsolhatnánk a nitrót, válthatnánk, állíthatnánk a visszapillantót és így tovább. Potenciál tehát bőven rejlik ebben a megoldásban!
5 hozzászólás

ÁdámC-Ops

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Hát szerintem nincs nagyon értelme:/

válasz erre

zsenikém

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

A háromfelé kihajtogatós nekem nagyon adná. Rohadt jól lehetne vele melózni és játszani is. Főleg ha el lehetne őket szeparálni egymástól.

válasz erre

Mendez

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Tetszenek az ilyen koncepciók. Bírnám ha lennének már ilyen cuccok.

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Westworldben ami volt olyan kéne. Remélem afelé megy a fejlesztés mert az tetszene.

válasz erre

Gólem

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Hmmm érdekes fejtegetés. Nekem nem hiányzik, de scifiben jól néz ki.

válasz erre