Mmm Fingers 2 játékteszt

2017. november 01.
41.2881
A Noodlecake - vagy ahogyan a szerkesztőségben hívjuk őket: Nokedli - csapata korunk egyik legjelentősebb mobiljáték-készítője, akik jól értenek ahhoz, hogy miként kell az egyszerű ötletekből valami igazán nagyszerűt varázsolni. Elég csak olyan címekre gondolni tőlük, mint az Alto's Adventure, a Happy Fall, a Framed, a Lumino City vagy az Mmm Fingers, ami olyan kedvelt volt a rajongók között, hogy máris elkészült a folytatása.


Aki nem emlékezne rá, az Mmm Fingers egy igazi casual mobiljátékként robbant be a színre, amiben az volt a feladatunk, hogy a képernyőre tett ujjunkat végigvezessük a hosszabb-rövidebb pályákon úgy, hogy közben folyamatosan elkerüljük az ujjaink megcsócsálására igyekvő szörnyetegeket. A játék a fokozatosan nehezedő kihívások mellett tökéletes alternatívát kínált abban az esetben, ha néha-néha elütöttük volna az időnket egy korrekt kis kihívással

Mmm Fingers 2 játékteszt - 2. kép

Bár a témát egészen teljesnek éreztük, a nagy sikerre való tekintettel a Noodlecake csapata azért gyorsan összehívta a fejlesztőket annak érdekében, hogy dugják össze szépen a fejüket, és készítsenek egy folytatást. Ebből lett az Mmm Fingers 2, ami a koncepció tekintetében teljes egészében változatlan maradt, ergo most is az lesz a feladatunk, hogy ujjunkat rátegyük a képernyőre, és felemelés nélkül elhúzzuk a pálya végére, miközben ujjzabáló akadályokat kerülgetünk.

Aki hatalmas újdonságokat vár, azt ki kell ábrándítanunk, az Mmm Fingers 2 konkrétan semmi extrával sem szolgál számunkra, mindössze néhány új megoldást és ujjzabálót találunk benne, de az alapok ugyanonnan érkeznek, ezáltal szinte minden tartalmat viszontláthattunk volna a közvetlen elődben is. Ennek megfelelően most is jönnek a forgó, mozgó, ugráló-bugráló, pattogó, fenyegető, ijesztgető és még ki tudja mi a francot nem csináló szörnyecskék, hogy elállják a cél felé törtető ujjunk útját.

Mmm Fingers 2 játékteszt - 3. kép

Időzítés és reflex - ez a két kulcsszó rendkívül fontos lesz ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az Mmm Fingers 2 pályáin, amelyek nem tartogatnak lehetetlen kihívást, de mivel a pálya folyamatosan tol minket előre, nagyon gyorsan kell reagálnunk az egyes szörnyek sajátosságaira, és bár ez nem újdonság, összességében a folytatás mégis sokkal nehezebb lett, mint annak idején az első rész volt.

Ott is akadtak olyan részek, amelyektől szívünk szerint berepesztettük volna a kijelzőt, de az Mmm Fingers 2 konkrétan már az első pályán szívat minket, noha ez is elég szubjektív vélemény, hiszen ami nekem nem sikerült tizedszerre, azt a 6 éves kisfiam megcsinálta elsőre. A nehézség tehát relatív, az viszont nem, hogy a játék még mindig nagyon időtálló és kellemes kikapcsolódást garantál napi kihívásokkal, ranglistákkal és egyedi koncepcióval.

Mmm Fingers 2 játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve az Mmm Fingers 2 semmivel sem kínál többet vagy jobbat, mint az elődje, és talán egy kicsikét nehezebb a végeredmény, azonban egy kis gyakorlással ugyanolyan jól szórakozhatunk vele, mint az ujjzabálók első kalandjaival. Ha hozzávesszük, hogy mindez ingyen van, csak mosolyogni tudunk!

Az Mmm Fingers 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

1 éve, 14 napja

Hangulatos játéknak tűnik!

válasz erre

Bencus86

1 éve, 14 napja

NOKEDLI!!!!!!

A játék tipikus időkitöltő, nekem biztos hogy jó lesz!

válasz erre