MMX Hill Dash 2 játékteszt

2018. május 11.
43.3251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Hutch Games által megálmodott MMX Hill Dash első része ugyan nem tett hozzá túl sokat az oldalnézetes versenyjátékok világához, de összességében igencsak kellemes emlékeket ápolunk róla, hiszen bár sokan próbálkoznak a PvP alapokon nyugvó műfajjal, de csak nagyon kevesen tudják megfelelő minőségben kivitelezni alkotásaikat. Az MMX Hill Dash azonban ilyen volt, és szerencsére a folytatásra sem panaszkodhatunk!


Bár azt azért itt az elején érdemes leszögezni, hogy nem a készítők találták fel a spanyolviaszt, hiszen nem sok újdonságot találunk itt a többi oldalnézetes versenyjátékhoz mérten, de hozzánk hasonlóan bizonyára ti sem azért tévedtetek ide, hogy óriási megfejtéseket találjatok, sokkal inkább azért, hogy egy kellemes kikapcsolódást szerezzetek magatoknak. Arra pedig a Hill Dash 2 tökéletesen alkalmas!

MMX Hill Dash 2 játékteszt - 2. kép

A játék alapjai tehát a jól ismert sajátosságokat vonultatják fel, ezáltal akad egy nyakatekert pálya, rajta sok-sok ugratóval, visszafordítóval, lejtővel, hepehupával vagy éppen leomló hidakkal, a mi feladatunk pedig az, hogy eljussunk a célig. Ezt azonban nemcsak a realisztikus fizika nehezíti meg, hanem például a gonosz és folyamatosan ketyegő számláló, az üzemanyag, valamint egy ellenfél, aki lehet MI, de akár a legjobb barátunk is.

Az irányítás rémesen egyszerű, kisautónkat egy gázpedállal és egy fékkel tudjuk koordinálni a nyakatekert helyszíneken, de egyiket sem szabad a végtelenségig adagolni, hiszen a túl sok gázzal, vagy a túl erős fékezéssel autónk fejtetőre állhat és felrobbanhat, ami szintén a futam végét jelenti. Sőt mi több, kis egyediséget csempész a játékba, hogy autónk sérülhet, így például kieshet a kereke, ami nem feltétlenül jelenti mindig a vereséget vagy a verseny végét, csak még jobban kell ügyeskednünk a fék és a gáz összhangjával.

MMX Hill Dash 2 játékteszt - 3. kép

Az alkotásban tonnányi pálya és többféle járműtípus található meg, ezáltal közönséges terepjárókkal, de akár monster truckokkal, sőt quadokkal is belecsaphatunk a versenyzésbe, miközben kedvenc járgányainkat folyamatosan fejleszthetjük majd. A gyorsítás mellett növelhetjük például stabilitásukat, ezáltal egyáltalán nem csak ügyességünkön múlik a győzelem.

Hanem türelmünkön is... Az MMX Hill Dash 2 ugyanis a legtöbb hasonszőrű alkotáshoz hűen rendkívüli módon igényli a hidegvért ahhoz, hogy ne nyomjuk tövig a gázt, amikor az ellenfél elhúz mellettünk, lévén a lassan járj, tovább érsz elve itt tökéletesen érvényesül. Türelemre egyébiránt nemcsak ezért, hanem az eltúlzott reklámok miatt szintén szükségünk lesz, hiszen ha valamit, azt nem sajnálták belőle a készítők.

MMX Hill Dash 2 játékteszt - 4. kép

Az MMX Hill Dash 2 tehát összességében hűséges lett elődjéhez, méltó folytatást kaptunk, az oldalnézetes ügyeskedős versenyjátékok kedvelői biztosan nem csalódnak majd benne, azonban nem is kapnak semmi olyan újdonságot, amit máshol már ne láttak volna. Legalább ingyen van...

Az MMX Hill Dash 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Chico

6 éve, 5 hónapja és 9 napja

Kipróbáltam, nagyjából 10 percig bírtam, mert azalatt 8 (!!!!!) reklám jött fel. Szánalmas.

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

Szó szerint 10 percig bírtam. Elviselhetetlen a reklámok miatt. Szánalmasan ****.

válasz erre

zsenikém

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

Undorító. Pár másodperc játék után fél perc reklám. Nyomorult bagázs.

válasz erre

peter97

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

Kinézetre nekem nagyon bejön pedig.

válasz erre

Bencus86

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

Kár hogy nem lehet fizetősen megvenni inkább, mert egyébként igen jól néz ki!

válasz erre