Moad Racing játékteszt

2019. július 12.
59.4681
Merész kijelentés lenne azt mondani, hogy manapság alig vannak autós mobiljátékok a piacon, azonban abban azért megállapodhatunk, hogy a minőségi versenyjátékokkal már nem lehetne Dunát rekeszteni. Bár szívesen beharangoznánk most a Moad Racing című tesztalanyunkat úgy, hogy a BadLand Publishing alkotása majd változtat ezen a helyzeten, de valójában szó sincs ilyesmiről.


Ez persze nem jelenti azt, hogy a játék rossz lenne, sőt mi több, inkább kifejezetten élvezetesnek neveznénk, azonban minőségi alkotásnak nehezen hívhatjuk. Ennek az oka több tőről fakad, és az alábbiakban igyekszünk mindegyikre pontosan kitérni, hiszen a Moad Racing úgy lopta be magát a szívünkbe, hogy valójában semmi újdonsággal sem szolgál, csak szimplán a körülmények ellenére is jól csinálja azt, amit csinál.

Moad Racing játékteszt - 2. kép

Merthogy ránézésre a Moad Racing félelmetesen egyszerű, már-már csúnya, de annyira jól alkalmazták a készítők vele ezt a rajzfilmes minimál dizájnt, hogy meglepően jól áll neki. Nyilván nem fogunk elveszni a részletek sűrűjében, de egy-egy színesebb megoldás, vagy néhány különleges megoldás, objektum vagy pályaelem képes volt csodálkozást varázsolni az arcunkra, ami azért manapság ritkán fordul elő ebben a szegmensben.

A hab a tortán, hogy ehhez még a játékmenet is nagyszerűen illeszkedik a könnyed és árkádos megoldások által. A Moad Racing ugyanis nem akarja túl komolyan venni önmagát, méghozzá olyannyira nem, hogy itt padlóig nyomhatjuk a gázt, bátran rángathatjuk a kormányt, csúszkálhatunk a kanyarokban, realizmus ugyanis nincs, hovatovább egyáltalán nem is hiányoljuk, mert mellette a száguldás élménye fenomenális lett, az autók hihetetlenül könnyedén irányíthatók, egyedül a nitrót tartottam feleslegesnek, hiszen a használata nem sok vizet zavart.

Moad Racing játékteszt - 3. kép

Amiért a Moad Racing különösen nagy figyelmet érdemel még, az a könnyed irányítás mellett a kiegyensúlyozott élmény. Bár alacsonyabb szinteken könnyű győzni, de később azért lesz majd kihívás is bőséggel, hovatovább rengeteg pályán tehetjük próbára tudásunkat, ami azért egy ingyen letölthető mobiljátékra korábban nem igazán volt jellemző. A legjobb azonban, hogy a tartalom terén sem hagy minket cserben a végeredmény!

Ott vannak például a rendkívül őrült kihívások, melyek között tényleg találhatunk néhány egyáltalán nem tipikus megoldást - de pont ezeknek örülünk majd a leginkább -, miközben 15-nél is több autó volánja mögé pattanhatunk be, melyek között ismert járgányokat is találhatunk. A Szupercsapat fekete mikrobusza mellett ott lesz például a DeLorean időgép, de még Frédi és Béni kőkorszaki verdája sem maradt ki a sorból.

Moad Racing játékteszt - 4. kép

A Moad Racing tehát hiába nem tudott semmiféle újdonsággal szolgálni, olyan elképesztő hangulatot, tartalmat és élményt kínál, ami megkockáztatom, hogy van olyan élvezetes, mint bármelyik Asphalt-játék. Nyilván a két cím nem említhető egy lapon egymással, de aki szereti az árkád száguldozást, az itt biztosan nagy kedvencére talál majd.

A Moad Racing elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Chico

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hú de nagyon rövid lett ez a teszt. A játék viszont ezek szerint nekem biztos kötelező!

válasz erre

Bencus86

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nekem nagyon bejön.

válasz erre