Mobiljátékok, melyeket a PC-s és konzolos játékosok irigyelhetnek

2020. október 11.
84.9521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Rengeteg visszajelzést kaptunk múlt héten íródott cikkünkre, melyben azt tárgyaltuk, hogy melyek azok a PC-s és konzolos videojátékok, melyek megjelenésének nagyon tudnánk örülni mobiljainkon. Ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy elkészítjük ennek az írásnak a folytatását, azonban egy egészen más szemszögből közelítjük meg a témát, hiszen természetesen nem csak a mobilosoknak van mit irigyelniük a másik oldalról.


Éppen ellenkezőleg! A mobiljátékos színtér ugyanis eljutott egy olyan szintre, hogy rengeteg olyan exkluzív, kizárólag ezeken a platformokon elérhető alkotás született az évek során, melyeket bizony-bizony sokan irigyelnek a másik oldalról. Persze ez olyan téren nem feltétlenül igaz, hogy míg okostelefonja mindenkinek van, addig PC-je és konzolja már nem, így az alábbi listát inkább egyfajta büszkeségből állítottuk össze, hogy milyen címek miatt verhetjük a mellünket mobilosként. Lássuk!



Monument Valley

A Monument Valley abszolút elsőként jut eszünkbe, ha a mobilos büszkeségekről van szó, hiszen ez a sorozat, és úgy általánosságban ez a logikai elemekre épülő műfaj is teljesen hiányzik PC-ről és konzolokról, pedig biztosak vagyunk benne, hogy sokan örülnének az efféle alkotásoknak. Egy Monument Valley-t ugyanis nem nevezhetnénk casual címnek, éppen ellenkezőleg, biztosan sokaknak feladná a leckét néhány pálya, így jó alany lenne a "mobiljátékok nem is valódi játékok" véleményt erősítő közeg számára egyfajta elrettentésként vagy példamutatásként.



Clash Royale

Hiába származik a stílus alapja PC-ről, ma már nagyítóval kell keresni a platformon - konzolon pedig pláne - azokat a videojátékokat, melyek a Clash Royale-hoz hasonlítanak. Pedig ez a műfaj közel sem csak mobilon lenne működőképes, annak ellenére is, hogy határozottan a könnyed és gyors kikapcsolódás kedvelőinek szól. A tower defense elemeket, a valós idejű stratégiával, kártyázással és MMO-köntössel elegyítő alkotásnak azonban biztosan sokan örülnének más platformokon, de mindenki kénytelen egyelőre mobilon élvezni, ami vélhetően már így is marad.



Flappy Bird

Bár valójában csak egy őrült ötlet volt az alapja, mégis elképesztő sikert aratott a Super Mario Bros eszközkészletére felhúzott Flappy Bird, mely annyire egyedi stílust képviselt a folyamatos karaktertapicskolásra kiélezett élményekkel, hogy az rögtön milliók kedvencévé vált, hovatovább volt idő, amikor sorra érkeztek a klónjátékok belőle. Azért lehetünk rá nagyon büszkék, mert ezt a típusú játékélményt határozottan mobilon, az érintőképernyőn tudjuk élvezni a leginkább - bár mi egy Enterrel is simán el tudjuk képzelni -, így sokan biztosan irigylik is a platformról.



Temple Run

Az endless runnerek műfaja megint egy olyan stílus, ami bár a PC-s Flash-játékok idején kezdte bontogatni a szárnyait - bár korábban is voltak hasonló műfajú alkotások -, azonban mobilon teljesedett ki és terjedt el igazán, így manapság sokan az érintőképernyővel azonosítják. Nem véletlenül! Bár más címeket is felsorolhattunk volna itt, nekünk a Temple Run jutott eszünkbe elsőként, hiszen mindmáig a zsáner egyik legjobbjának nevezhető, de egyébként a stílus legtöbb minőségi képviselőjét felsorolhatnánk most itt.



Sky: Children of the Light

A thatgamecompany ugyan konzolos berkekben kezdte pályafutását, Journey című szupersikeres játékuk azonban már PC-n is elérhető volt, a Sky: Children of the Light azonban meglepően már csak mobilokra jött el. Ez persze jó üzlet vol a csapatnak, hiszen már több mint 50 millió letöltésnél jár a játék, elképesztően sok pénzt termel a csapatnak, csakhogy közben a PC-s és konzolos rajongók nem tehetnek mást, mint áhítoznak utána, illetve kénytelenek a telefonjukon élvezni ezt az elképesztően különleges élményt, ami bőven túlmutat a Journey megoldásain.
ennek az írásnak a folytatását, azonban egy egészen más szemszögből közelítjük meg a témát, hiszen természetesen nem csak a mobilosoknak van mit irigyelniük a másik oldalról. '>
5 hozzászólás

ferencziakos

3 éve, 10 hónapja és 1 napja

Flappy Bird ütne gépen is szerintem. röhögő smiley Bár vannak hasonló játékok, de atom lenne. Szétvert billentyűzetek jeleznék, hol játszottak vele. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

3 éve, 10 hónapja és 2 napja

Facebookon a sok hülyegyereket olvastátok? röhögő smiley Hihetetlenek ******'>*******.

Márpedig ez a lista nagyon megállja a helyét, van egy rakat olyan játék amit nagyon szívesen látnánk nagyképernyőn (mondjuk Apple-nél erre lehetőség van most is), igaz a legtöbb ilyet át is ültetik előbb utóbb.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Szerintem simán jöhetne ide az Asphalt széria is, ami pl a felújított Need for Speedet rommá alázza.

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Jó hosszú listát lehetne ilyenekből csinálni szerintem. mosolygó smiley

válasz erre

peter97

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Monument Valley nagyon, de a Flappy Birdre kíváncsi lennék azért PC-n. röhögő smiley

válasz erre