Íme néhány mobilapp, melyekkel pénzt spórolhatunk

2020. október 18.
55.9461
Olyan időket élünk, amikor a spórolás kifejezetten fontos lehet, hiszen sokan nem tudják, hogy mi lesz jövő hónapban, milyen helyzetet teremt a jelenleg járvány, megismétlődik-e a tavaszi zárás vagy sem. Mi is gyakorlatból tudjuk, hogy spórolni nem egyszerű feladat, azonban szerencsére van nekünk egy okostelefonunk, amire nemcsak mobiljátékot telepíthetünk, hanem tonnányi más egyéb hasznos alkalmazást is, melyek segíthetnek nekünk például a pénzspórolásban is.


Hogy valóban vannak ilyen applikációk? Valóban, sőt mi több, nem is egy, éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek néhány jobb darabot annak érdekében, hogy kipróbálhassátok, milyen lehet egy mobilos applikáció segítségével komoly összegeket megspórolni - például éppen azért, hogy megvehessünk egy prémium mobiljátékot, vagy többet költhessünk a Call of Duty Mobile-ban. Lássunk néhány szuper példát a spórolós applikációkra!

Toshl Finance

A Toshl Finance egy személyes kedvencünk a takarékoskodós applikációk közül, mert nemcsak Androidon vagy iOS-en, hanem a kapcsolódó számítógépes rendszeren keresztül is tudjuk követni pénzügyeinket, így fel tudjuk venni rá a kiadásainkat, a bevételeinket, tervezhetünk vele, és természetesen nemcsak a forintot, hanem a külföldi valutákat is képes kezelni. Akár 160 valutát tudunk egyszerűen használni benne, ami különösen előnyös, ha például nem itthon dolgozunk. Bár az app angol nyelvű, azonban olyan szuper beállításai vannak, mint a költekezésekhez kapcsolódó napi figyelmeztetések.

Google Play I App Store

Íme néhány mobilapp, melyekkel pénzt spórolhatunk - 2. kép

Pocket Expense

A Pocket Expense leginkább azért lett szimpatikus számunkra a spórolós applikációk között, mert ingyenes és rendkívül egyszerűen használható, nincs benne semmi túlbonyolítva, egyáltalán nem komplikált a használata, sőt több fiókot is hozzáadhatunk, így akár a komplett család pénzügyeit nyomon követhetjük vele. Sajnos ez is csak angol nyelven érhető el, de kiadásainkról és bevételeinkről egyaránt tudunk grafikonokat készíteni, ezáltal átláthatjuk, hogy mire és mennyit költöttünk, így honnan tudnánk lefaragni némi költséget és félretenni a hónap végére.

Google Play

Wally

A Wally szintén egy egyszerű, ellenben kifejezetten stílus applikáció a spóroláshoz, de a leginkább azért kedveltük meg, mert nemcsak manuálisan tudjuk felvinni rá a kiadásainkat és a bevételeinket, hanem például egy blokkot vagy egy számlát is befotózhatunk, amiről automatikusan beolvassa az adatokat - méghozzá meglepően hatékonyan. Ha több hónapig használjuk, akkor nagyon látványos statisztikákat tudunk összeállítani vele, ha pedig a számláinkat is ezzel könyveljük magunknak, beállíthatunk fizetési határidőket, így a késedelmi pótlékokat is megúszhatjuk vele.

Google Play I App Store

Íme néhány mobilapp, melyekkel pénzt spórolhatunk - 3. kép

Expense IQ

Az Expense IQ azért kiváló és szerethető, mert a magyar nyelvet is támogatja, ami ezeknél az applikációknál nagyon ritka, így olyan lehetőségeit használhatjuk ki, amit más programoknál nem tudunk. Tudunk is válogatni majd bőséggel, mert rengeteg funkció közül válogathatunk, követhetjük a kiadásokat, a bevételeket, kitűzhetünk magunk elé célokat, de tényleg olyan sok lehetőséget ad a kezünkbe, hogy egy igazi kiadáskezelővé tehetjük, ami hasznos segítségünk lesz, ha például szeretnénk megtakarítani pár ezer forintot karácsonyig.

Google Play

Te használsz ilyen appokat, esetleg neked van kedvenced? Vagy épp ellenkezőleg, nem tartod hasznosnak az ilyen megoldásokat? Oszd meg velünk kommentben!
4 hozzászólás

Bencus86

1 hete és 4 napja

Hasznos cikk, köszönjük! Egy olyannak is örülnék, ami megakadályozza, hogy elköltsem amit megspóroltam.

válasz erre

peter97

1 hete és 4 napja

Az a baj nekem így is úgy is elfogy a pénzem hó végére.

válasz erre

Mendez

1 hete és 4 napja

Na ez tök jó cikk. Nem használok ilyesmit, eddig eszembe sem jutott az a helyzet. De kipróbálok, kettőt is most ezek közül! Köszi!

válasz erre

fonemaker

1 hete és 4 napja

Soha nem használtam ilyeneket, nem igazán van mit megspórolnom.

válasz erre