Mr Bean: Risky Ropes

2018. május 23.
43.7831
Mr Bean tipikusan olyan figura, akit lehet szeretné és lehet utálni, de köztes állapot nincs. A legendás angol humorista kiszakadva hazájának gyakran morbid és külföldi fül, illetve szem számára érthetetlen poénjaiból egy világszerte ismert nevettetővé, egy eladható franchise-zá vált, ezáltal többek között már rajzfilm is készült kalandjairól.


Mivel ezek már fenntartások nélkül is befogadhatók voltak a kisebb korosztály számára, csak idő kérdése volt, hogy mikor készül egy mobiljáték a humorista csetléseiről és botlásairól. Erre már korábban több ízben is sor került, de úgy tűnik, hogy bőven van még potenciál a nevettetőben, ami túlmutat béna kis autóján, játékmackóján vagy esetlen jellemén.

Mr Bean: Risky Ropes - 2. kép

Erre enged következtetni legalábbis az, hogy a Good Catch a napokban egy újabb kapcsolódó mobiljátékkal örvendeztette meg a rajongókat, méghozzá Mr Bean: Risky Ropes címmel, ami bár maximálisan kimeríti a nevettetőre jellemző sajátosságokat, azonban sajnálatos módon csak annyira kötődik hozzá, hogy Mr Bean a főszereplő benne. Ez pedig már most felveti a lehúzás problematikáját!

Előzetes aggodalmaink ráadásul sajnos játék közben sem oszlottak szét, méghozzá olyannyira nem, hogy a Mr Bean: Risky Ropes valóban egy óriási nagy lehúzás abban a tekintetben, hogy az ismert karakter felvonultatását leszámítva semmi extra dolog nincs benne. Ez ugyanis egy szimpla ügyességi játék, ami csakhamar unalmassá válik, hovatovább elég nyilvánvalóan még le is akar húzni minket.

Mr Bean: Risky Ropes - 3. kép

A Mr Bean: Risky Ropes-ban ugyanis mindössze annyi a dolgunk, hogy egy hegy oldalán a lehető legtovább ugrándozzunk lefelé egy kötélen, és átugorjuk az akadályokat. Van több helyszín, ezáltal sziklás hegy kecskékkel, tenger alatti helyszín polipokkal és jeges környezet pingvinekkel, de hiába változik a háttér, a játékmenet változatlan marad, és nem túl szórakoztató, annak ellenére sem, hogy Teddy néha pár lufival elszáll mellettünk, hogy elkapjunk tőle néhány értékes aranytallért.

Konkrétan a Mr Bean: Risky Ropes játékmenete arra épít, hogy milyen hosszan érintjük meg a képernyőt. Rövid érintésnél kicsit ugrik, hosszúnál pedig nagyobbat lendül a főhős, amit nagyon nehéz megfelelően összehangolni a környezeti akadályokkal, illetve a távolságokkal, éppen emiatt kifejezetten nehéznek nevezhető a játék, amihez az újabb pályákat gyűjtögethető tallérokkal, vagy valódi pénz beváltásával vásárolhatjuk meg, tehát még egy kis pofátlanság is keveredett a dologba.

Mr Bean: Risky Ropes - 4. kép

Személy szerint jól szórakoztam a Mr Bean: Risky Ropes-szal, mert imádom az őrült nevettető kalandjait, sőt a fejlesztők átvették jelleme mellett hangját és gesztusait is, de 5 percnél tovább így sem tudott lekötni, mert se kihívás, se változatosság nincs benne. Ennek ellenére persze érdemes letölteni, belenézni, de sokáig nem marad a te telefonodon sem, ez tuti...

A Mr Bean: Risky Ropes elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

peter97

1 éve, 26 napja

Nem tudok aludni. Nekiállok, tolok egy órát vele, hátha kikészít annyira hogy elálmosodjak.

válasz erre

Femobilos

1 éve, 27 napja

Időtöltésnek nem rossz...

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja

Tucatjátéknak tűnik.

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja

Buszon elmegy...

válasz erre

Chico

1 éve, 1 hónapja

Várható volt. Nagyon egy kaptafa, sok ilyen játék van.

válasz erre