MudRunner Mobile játékteszt

2020. július 29.
60.6511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Derült égből villámcsapásként érkezett annak idején a hír, hogy a Focus Home Interactive mobilokra is elhozza a MudRunner élményét, azaz jön egy mobilos változat, aminek részeként a kis képernyőn élvezhetjük a sárdagasztás élményét. PC-n egyenesen imádtam a sorozatot, az első rész a hibáival együtt volt kifejezetten kellemes, a SnowRunner pedig rengeteg javítással és finomhangolással vált üde színfoltjává a játékiparnak, mint egy olyan off-road szimuláció, melyben a sárdagasztás a fuvarozás élményével társul.


Aki odáig van ezért a koncepcióért, az garantáltan most megtalálhatja a számításait, hiszen a MudRunner Mobile egyenesen zseniálisra sikerült a maga nemében. Bár szabályosan rettegtünk tőle, hogy mennyire árkád élmény vár majd ránk az eredeti szimulátoros megoldása után, végül azonban nem kellett csalódnunk benne, hiszen értelemszerűen egyszerűbb lett az élmény, azonban ez kifejezetten előnyére vált a végeredménynek, még ha nem is szívesen látnánk viszont ezeket a változtatásokat a PC-s verzióban.

MudRunner Mobile játékteszt - 2. kép

A MudRunner Mobile keretein belül rengeteg szabadon bejárható pályát találunk, méghozzá a lehető legkülönfélébb járművek és feladatok társaságában. Túl nagy szabadságunk ugyan nincs, de nem is hiányzik, hiszen a változatos feladatok mindig elfeledtetik velünk ezt a problémát - már amennyiben ez problémának nevezhető. Lesznek helyzetek, ahol óriási nyerges vontatókkal kell hatalmas szállítmányokat eljuttatni a célig, máskor csak a nagymamához kell eljutnunk egy egyszerű személyautóval, de olyan is lesz, hogy a mocsárból kell kihoznunk valamit egy különleges járgány segítségével.

Bármilyen akadály is áll előttünk, a MudRunner Mobile-ban mindig úttalan utakon kell közlekednünk, ezáltal nem a száguldásról, sokkal inkább a taktikázásról, a megfelelő vezetési tapasztalat alkalmazásáról lesz itt szó, hogy ne menjünk bele feltétlen a legnagyobb sárba, hogy megfelelően forduljunk rá a nyergessel ahhoz, hogy elférjünk két fa között, miközben szabad kameramozgás segítségével tudjuk nézegetni, hogy miként küzdenek a kerekek a sárral, a vízzel és az egyéb elemekkel, miként farolnak a több tonnás szerelvények. Ha valakit már ez a pár gondolat libabőrössé tett, az garantáltan odáig lesz a MudRunner Mobile élményért, mert itt csupa ilyen feladat vár majd ránk!

MudRunner Mobile játékteszt - 3. kép

A hangulat ugyanis csillagos ötösre sikeredett annak ellenére is, hogy a fizika közel sem olyan realisztikus, mint PC-n - nyilván -, ellenben az atmoszféra ott van a szeren, az bőven elviszi a hátán a játékot. Pláne olyan elemek mellett, minthogy tudunk használni manuális váltót, felezőt, difizárat, ha pedig elakadnánk valahol, még egy csörlőnk is lesz, ami kiment minket a sárból, illetve a leglehetetlenebb helyzetből is. Mindehhez 15 helyszín és 16 jármű tartozik, és bár a küldetések mennyiségét mi nagyon kevésnek véltük ezért az árért cserébe, ellenben ha kedveljük a témát, garantáltan sokszor nekirugaszkodunk majd a dolognak.

Ezt segíti majd, hogy a főküldetések mellett minden esetben mellékes teendők, illetve kritériumok is várnak ránk, ezáltal hol nem szabad tolatnunk, máshol a felezőt nem szabad használnunk, de olyan is lesz, hogy bizonyos időre kell teljesíteni a küldetést. Mivel ezek alaposan megnehezítik a dolgunkat, ezért beletelik majd nem kevés időbe, hogy minden feladatot maximális pontszámmal teljesíthessünk. Hogy mindehhez egyenesen zseniális grafikai körítés tartozik, csak hab azon a bizonyos tortán!

MudRunner Mobile játékteszt - 4. kép

A MudRunner Mobile tehát jött, látott és győzött. Bár voltak próbálkozások ebben a témában korábban, azonban ennyire realisztikus sárdagasztós fuvarozást még egyetlen alkotás sem tudott a képernyőre varázsolni. Egyenesen imádjuk minden egyes porcikáját, így nem véletlen, hogy reménykedünk benne: a SnowRunner is megjelenhet majd mobilokra a jövőben!

A MudRunner Mobile elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

zsenikém

4 éve, 10 napja

Megunhatatlan. Állandóan lemerül a tabletem miatta. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 15 napja

Ejj de jól is néz ki! meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 15 napja

De kár hogy ilyen húzós az ára... szomorú smiley

válasz erre

Bencus86

4 éve, 15 napja

De állat játék lett ez gyerekek...

válasz erre

peter97

4 éve, 16 napja

Végre egy cím amiben nem kell csalódni! mosolygó smiley Rég volt már ilyen.

válasz erre

fonemaker

4 éve, 16 napja

Hát igen, a jól sikerült játékoknak meg is kérik az árát...

válasz erre