Mushroom Heroes játékteszt

2017. június 16.
44.2371
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Én még abból a korból származom, amikor a videojátékok élményét a fejlesztőcsapatoknak a technikai fejletlenség miatt kötelező volt 2D-ben megoldaniuk, mert nem álltak a rendelkezésükre 3D-s technológiák, illetve ennek kezelésére alkalmas eszközök. Akkoriban minden játék vagy oldalnézetes vagy felülnézetes volt, nem létezett más apelláta, ergo a legnagyobb sikercímeknek a ma platformerekként ismert alkotásokat tekintettük.


Ez a műfaj ma retrónak csúfolva, de újra fénykorát éli. Ami szomorú, hogy ezt valami régi, letűnt dolognak nevezik, hiszen ez olyan, mintha valaki a heavy metalt akarná idejétmúltnak tekinteni, holott az él, élt és élni fog. Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor természetesen nagy lehet az örömünk, hiszen minden platformon, így természetesen mobilon is csak úgy özönlenek a jobbnál-jobb platformerek, mint amilyen a Mushroom Heroes is.

Mushroom Heroes játékteszt - 2. kép

Serkan Bakar legújabb mobiljátéka például egy ízig-vérig múltidéző dolog lett, ami visszarepít minket a klasszikus 8-bites SNES-korszakba mind a megjelenés, mind az átélhető élmények társaságában, középpontjában egy többek között a Trine-ból vagy a Lost Vikings-ből ismert többszereplős játékmenettel. Ehhez ráadásul még egy kis sztorit, de sokkal inkább kerettörténetet is megálmodott a fejlesztő, ami megkönnyíti a három gombahős kalandját, merthogy a Mushroom Heroes nem árul zsákbamacskát a címével, itt valóban három kis kalapost vehetünk irányításunk alá.

A három hős Jumpi, Yuppi és Dombi, akik eltérő képességekkel rendelkeznek. Jumpi a csapat magasugrója, aki ráadásul képes arra is, hogy kalapját felfújva a levegőben maradjon. Yuppi harcolni tud az ellenfelekkel, méghozzá íjának köszönhetően, amivel ráadásul falakat és bombákat is könnyedén hatástalaníthat. Dombi ezzel szemben a védekezésben nagyon erős, ezáltal pajzsával képes meggátolni, hogy társainak valami baja essen, ezáltal tűz vagy jég neki, illetve pajzsának nem okozhat problémát.

Mushroom Heroes játékteszt - 3. kép

Ebből a felállásból már nem nehéz kitalálni, hogy a három kis manus irányításával, illetve együttműködésével kell teljesíteni a pályákat, amelyek egytől-egyig tele lesznek kihívásokkal. Természetesen a jól megszokott módon először csak bemelegítünk az olyan feladatokkal, amelyek során legfeljebb két karaktert használunk fel - például felfogjuk Dombival a tűzgolyókat, amíg Jumpi elillan -, de aztán jönnek a feladatok, amikor már mindhárom jómadarat fel kell használni a továbbjutáshoz, lévén minden pályán el kell jutnunk egy kapuhoz, amit rendszerint egy nehezen megközelíthető kapcsoló nyit.

A 37 pálya mindegyike meglepően jól, kreatív ötletekkel lett megálmodva, és bár nem építkeznek túl bonyolult elemekből, azonban érezhetően az alkotók élvezték, hogy milyen szívatós kis feladványokkal töltsék meg ezt a garantáltan napokra elegendő kikapcsolódást. Persze a Mushroom Heroes is képes arra, hogy csúnyán felhúzzon minket, hiszen itt is meg lehet halni - méghozzá bizonyos helyeken nagyon gyakran -, de ez is hozzátartozik a régi vágású élményhez.

Mushroom Heroes játékteszt - 4. kép

A Mushroom Heroes ugyanis túlzás nélkül tényleg olyan, mintha egyenesen a kilencvenes években készült volna, és éppen emiatt sok régi rajongónak egy olyan élménnyé válhat majd, amely visszarepíti őt a gyerekkorába. Ha te is erre vágysz, akkor most itt a remek alkalom, töltsd le még ma ingyen a gombaharcosok kalandját, hiszen garantáltan számodra is örök élményt okozhat majd!

A Mushroom Heroes elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Femobilos

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Elég jópofa, kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Aranyos kis platformer, szeretem az ilyeneket úgyhogy szedem is!

válasz erre

ferencziakos

7 éve, 4 hónapja és 13 napja

Nagyon aranyos game, tetszik!

válasz erre