Mushroom Wars 2 játékteszt

2017. szeptember 01.
43.0561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minőségi mobilos stratégiák sajnálatos módon még mindig olyan ritkák, mint a fehér holló. Bár számtalan olyan alkotás érkezik Androidra és iOS-re is, amelyek ezt a műfaji besorolást kapják, sajnálatos módon azonban többségüktől megsajdul Warcrafton és Age of Empires-ön edzett szívünk. Persze azért nem szőrös az a szív, ennek köszönhetően tudtuk nagyon megkedvelni pár évvel ezelőtt a Mushroom Wars első részét, ami viszont egy vérbeli, sőt meglepően újító mobilos stratégia volt.


Emiatt örültünk annyira, amikor pár héttel ezelőtt kiderült, hogy a fejlesztők elkészítik nekünk a folytatását, hiszen a minap berobogott hozzánk a Mushroom Wars 2, és túlzás nélkül ott folytatja, ahol közvetlen elődje pár évvel ezelőtt abbahagyta. Hogy miért vagyunk annyira elájulva tőle? Ennek jártunk utána az alábbiakban!

Mushroom Wars 2 játékteszt - 2. kép

Kezdjük először is azzal, hogy a Mushroom Wars 2 egészen sajátos koncepcióval rendelkezik, hiszen korábban még egyetlen alkotásban sem tudtunk gombakirályságok oldalán gombaseregekkel küzdeni az egyes gombalakokért. Merthogy itt és most pontosan ez lesz a feladatunk, méghozzá - és ez a másik nagy pozitívuma - egy könnyedén megérthető, egyszerű, ámde mégis nagy kihívást garantáló élmény társaságában, amibe azonnal beleszerethet bárki, aki szereti a kihívásokat, és a vereségekből is képes tanulni.

A Mushroom Wars 2 ugyanis amennyire egyszerű, olyan komoly fejtörést tud okozni számunkra, hiszen elég egy rossz fejlesztés, egy rossz lépés, egy felelőtlen támadás, és azonnal buktuk küldetésünket, ami minden esetben az lesz, hogy foglaljuk el spórakatonáinkkal a pályán megtalálható összes gombalakot, melyeket természetesen ellenséges spórák védenek majd tőlünk. Minél több katonát tudunk felállítani, és minél jobban tudunk trükközni a csapatelosztásokkal, annál nagyobb sikert arathatunk, miközben bármikor megfordíthatjuk a csata kimenetelét, ha elég ügyesek vagyunk hozzá, illetve elég jól átláttuk a játékmenet sajátosságait.

Mushroom Wars 2 játékteszt - 3. kép

A Mushroom Wars 2-ben természetesen sok-sok segítséget is kapunk ehhez, illetve rengeteg opciót ahhoz, hogy a sokadik meccs után egyaránt változatos maradjon a játékélmény. Példának okáért az elfoglalt gombaházak fejleszthetők, ezáltal beáldozhatunk pár katonát, hogy utána több egységet termeljenek, vagy átalakíthatjuk őket lövegtornyokká, és bár ilyenkor nem termelnek újabb harcosokat, ugyanakkor könnyebben segítenek megállítani az ellenséges rohamot. Ezen felül vannak még különféle speciális képességeink, ezáltal ha elég türelmesek vagyunk, akkor nagyobb védelmet tehetünk házainkra, nindzsákat küldhetünk ellenségeink közé, de akár gyorsíthatjuk is haladó egységeinket.

A játék bár erőteljesen a multiplayerre épít, én azonban inkább az egyjátékos kampányban találtam meg önmagam - a lényeg mindkét esetben ugyanaz, csak az MI ellen egy kicsit könnyebb játszani -, ezen a téren pedig egészen tiszteletre méltó tartalom vár majd ránk. Bár a négy teljes értékű sztori közül csak egyet kapunk meg ingyen, de ha a maradék három is olyan tartalmas, mint az első - több tucatnyi ütközet vár benne ránk -, akkor érdemes kiadni értük azt a pár ezer forintot.

Mushroom Wars 2 játékteszt - 4. kép

A Mushroom Wars 2 bár nem egy klasszikus értelemben vett RTS, de teljes mértékben megérdemli a stratégia jelzőt, mert itt aztán valóban alaposan meg kell fontolnunk minden egyes lépésünket, ezáltal taktikázni és tervezni ugyanúgy fontos benne, mint alkalmazni néhány jól begyakorolt stratégiát. Ha valami egyszerű, könnyen tanulható, de szükség esetén jelentős kihívást kínáló mobiljátékra vágysz, megtaláltad!

A Mushroom Wars 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Marha jópofa! mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Nagyon szép játék, nekem tetszik!

válasz erre