MXGP Motocross Rush játékteszt

2018. október 12.
43.7351
Bár az utóbbi hónapokban meglepően sok jó motoros mobiljáték született, köztük oldalnézetes megoldások is, melyek a klasszikus konzolos időket idézték fel előttünk, azonban mindegyikből hiányzott valami apróság. Éppen ezért örültem nagyon, amikor a Milestone bejelentette, hogy elhozzák mobilokra az MXGP-szériát, mely PC-n és konzolokon ugyan nem örvendett túl nagy népszerűségnek, azonban mobilokon a kisebb elvárások miatt bármi is kisülhetett volna belőle.


Azonban nem sült, pontosabban semmi nagy egyediség nem született, lévén az MXGP Motocross Rush, ha nem is lett rossz, messze nem ezt vártuk tőle, a Milestone ugyanis gyakorlatilag nem a PC-s és konzolos címeket portolta át mobilra, de még csak nem is azok nyomdokain haladt, hanem egy egészen új ösvényt térképezett fel, ami egészen jól áll a játéknak, hiszen egy oldalnézetes száguldozás született, ahol nem a tempó, sokkal inkább a technikázás és a trükközés kapta a központi szerepet.

MXGP Motocross Rush játékteszt - 2. kép

Nem egyszer és nem kétszer láttunk már ilyet, és ez az, ami igencsak problémás az MXGP Motocross Rush kapcsán, lévén ennél sokkal nagyobb egyediséget vártunk tőle, de sajnos messze nem sikerült ennek még csak az árnyékában sem járni. Olyannyira nem, hogy a végeredmény gyakorlatilag egy csúnya motoros játék lett, ami legalább kiegyensúlyozott élményeket kínál, tehát kellemes vele játszani, de az MXGP licencek mellett kevés kiemelkedő pozitívumot tudnánk megjelölni mellette.

A MXGP Motocross Rush érezhetően a többjátékos élményekre, a PvP módra lett kitalálva, de azért egyedül is nagyon élvezetesek a mérkőzések, legyen szó akár az idő elleni küzdelmekről, akár arról, hogy valamilyen trükközést kelljen bemutatnunk az aktuális futam teljesítése mellett. Pályából nincs túl sok, de cserébe motorosunkat és motorunkat testre szabhatjuk, ám az optikai tuningot leszámítva alig beszélhetünk ezen a téren bármi különlegességről.

MXGP Motocross Rush játékteszt - 3. kép

Nyilván a PvP mód már más tészta, hiszen ezen a téren már legalább kihívást találunk a játékban. Ha nem holmi kezdővel hozott össze minket a matchmaking, akkor alaposan oda kell tenni magunkat, hogy mindig megfelelően döntögessük a motort a levegőben ugratva, hiszen egy jó landolás gyakran másodperces előnyöket is jelenthet, egy-egy bukás pedig azonnal elvethet minket a győzelemtől - akár van Rush, akár nincs Rush, mely gyakorlatilag egyfajta nitro alkalmazása.

A MXGP Motocross Rush kapcsán kiemelendő a nagyszerű fizika és a könnyed irányítás, hiszen ezen a téren talán korábban még soha nem tapasztaltunk ennyire egyenletes élményt, azonban nagy negatívum, hogy az alkotás mindezek ellenére meglepően csúnyára sikeredett. Pontosabban inkább túl egyszerűre, lévén ennél sokkal többet vártunk tőle korábban.

MXGP Motocross Rush játékteszt - 4. kép

Ez pedig nagy általánosságban az egész MXGP Motocross Rush-ról is elmondható, hiszen ennél minden téren többet és jobbat, én pedig még ráadásul másabb élményt is vártam tőle egy szimpla oldalnézetes ügyeskedésnél. A színtérhez képest egyáltalán nem rossz, de az MXGP-sorozathoz viszonyítva kevésnek érzem...

Az MXGP Motocross Rush elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Gólem

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Tucatgame. Sajnos.

válasz erre

ferencziakos

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nekem bejön. Ezeréve nem játszottam ilyen stílusú játékkal, valószínűleg ezért amúgy.

válasz erre

zsenikém

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Úgy látom, sajnos tucatjáték lett belőle. Pedig vihettek volna bele valami egyediséget.

válasz erre

SamsungFan

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát ez így elég nagy csalódás.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Én is jobbra számítottam. Sokkal jobbra.

válasz erre