My Tamagotchi Forever játékteszt

2018. március 21.
43.4301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Tamagotchi sok-sok évvel ezelőtt elképesztő népszerűségnek örvendett Magyarországon. Bár gyerekfejjel nem volt túl olcsó a kis szerkezet, de ha elég sokat sírtunk érte a szülőknek, akkor azért csak-csak odakerült egy a karácsonyfa alá, és bár tény és való, hogy mai fejjel fabatkát sem ér, de akkor még a virtuális szórakozás magasiskoláját jelentette azok számára, akiknek nem telt például Game Boy-ra, legfeljebb csak vásári tetriszre, amivel amúgy szintén jól elszórakoztunk akkortájt.


Éppen ezért a kult-státusz miatt a Bandai Namco úgy határozott, hogy ha nem is egy zsebben hordható, külön kis eszközként, de feltámasztja nekünk a legendát, amihez a mobiljátékos formulát választották, hiszen a játék ezáltal ugyanúgy zsebben hordható lesz, mindig velünk maradhat, ellenben könnyen terjeszthető, és nem igényel külön hardvert. Így született meg a My Tamagotchi Forever, ami összességében sokkal többet, jobbat és szebbet nyújt, mint annak idején az eredeti.

My Tamagotchi Forever játékteszt - 2. kép

Mindez persze a mai technikát és követelményeket látva egyáltalán nem meglepő, noha azért így is voltak előzetes félelmeink, hiszen a My Talking Teddy és társai ezt a fajta vonalat korábban túlzás nélkül kimaxolták, vagyis elképzelni sem tudtuk, hogy a Tamagotchi neve alatt tudnak-e bármi újdonságot mutatni a fejlesztők. Mint kiderült, nem is tudtak, ellenben a végeredmény így is egy kellemes, színes-szagos kis lénytutujgatós dolog lett, melyben egyetlen célunk, hogy mindent elkövessünk aprócska Tamagotchink jólétének érdekében.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy apróságunknak enni adunk, ha éhes, megfürdetjük, ha koszos, megkakiltatjuk, ha rájön a szükség, és játszunk vele, ha éppen mókázni támad kedve. Elsőre nem tűnik túl nagy eresztésnek, és valóban nem is az, de míg a legtöbb hasonló stílusú alkotás megmarad ennyiben, addig a My Tamagotchi Forever azért bőven kínál további tartalmakat is. Az aprócska dögöt ugyanis lehetőségünk nyílik majd később kiengedni a szabadba, ott különféle elfoglaltságokat keresni neki, sőt egy halom épület és szolgáltatás is vár ránk, melyekkel egyre összetettebbé tehetjük az élményt.

My Tamagotchi Forever játékteszt - 3. kép

A My Tamagotchi Forever mindemellett olyan extrákat is kínál, mint a különféle mini-játékok, melyek között nem sok különlegességet találunk, ellenben a kisebbek jól elszórakozhatnak például a beépített match-3 puzzlerrel vagy a bolygók közötti ugrándozásokkal. Igazán kellemes kis extra lett továbbá a kiterjesztett valóság beépítése a játékba, aminek jóvoltából pátyolgatott és szépen növekvő lényecskénket akár a saját otthonunk padlójára is kivetíthetjük.

Mindemellett persze a My Tamagotchi Forever is dugig lett tolva különféle közösségi elemekkel és lehetőségekkel, ezáltal például folyamatosan fotózhatjuk lényünket, megoszthatjuk ezeket a képeket az ismerősökkel, és a fejlesztések révén szinte határtalanságot élvezhetünk a játékmenet terén, ami ebben a stílusban elég nagy szó.

My Tamagotchi Forever játékteszt - 4. kép

Bár a régi élményből a My Tamagotchi Forever semmit sem képes visszahozni, hiszen az akkori kis kütyük teljesen futurisztikus hatást keltettek, teljesen újszerű élményt garantáltak, ami most elmarad, ellenben a maga műfajában így is egy kellemesen összetett, ráadásul pedig ingyenes alkotás született. Nosztalgiára teljességgel alkalmatlan, minden másra azonban kiváló!

A My Tamagotchi Forever elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Te jó isten.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Egy próbát nekem meg fog érni azért...

válasz erre

ÁdámC-Ops

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Jópofa

válasz erre

Femobilos

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Cuki. De engem nem győzött meg.

válasz erre