Négy dolog, amiért az Epic Games Store jobb lehet, mint a Play Áruház

2019. január 20.
62.6251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egészen vegyesen fogadták a hírt az Android operációs rendszert preferáló mobiljátékosok, amikor az Epic Games bejelentette, hogy saját digitális disztribúciót indítanak útnak, amivel gyakorlatilag ellenfelet állítanak a Play Áruháznak. Sokan azonban rögtön felháborodtak, hogy nem hajlandóak még egy boltot telepíteni mobiljukra, holott PC-n bevett szokás, hogy legalább egy Steamnek, egy Uplay-nek és egy Good Old Games launchernek fent kell lennie.


Hovatovább a felelőtlen kijelentések helyett érdemesebb lenne talán megvizsgálni, hogy milyen előnyeink származhatnak abból, hogy érkezik az Epic Games Store Androidra. Az alábbiakban négy okot állítottunk csatasorba, amiven érdemes elgondolkodni, hogy talán nem is lesz olyan rossz dolog az Epic Games kezdeményezése. Lássuk őket:

Négy dolog, amiért az Epic Games Store jobb lehet, mint a Play Áruház - 2. kép

Fortnite

Mint ismert, a Fortnite jelenleg a világ egyik legismertebb és legjövedelmezőbb mobiljátéka, ami még nagyobb bevételt termelhetne, ha egyszerűbben lehetne telepíteni, ezáltal felkerülne a Play Áruházba, ahol csak egy gombot kell megnyomni a telepítéshez. Bár a Google boltjában biztosan nem találjuk meg, azonban mivel az Epic Games fejlesztette, az Epic Games Store-ba már biztosan felkerülhet, magyarul egyszerűbben lehet majd telepíteni, ami egyet jelent a nagyobb népszerűséggel is.

Exkluzív játékok

Bár az Epic Games egyelőre nem ismertette pontos mobilos terveit, ellenben az biztos, hogy számítógépeken egy halom kiadóval kötöttek már most exkluzív szerződést, hogy az egyes videojátékok az ő platformjukon jelenjenek meg, és ne például a Steamen. Elég valószínűnek tartjuk, hogy a csapat mobilon sem hagyja majd ki ezt az ütőkártyát, vagyis biztosan egy sor saját fejlesztésű és mások által készített címet is feltesznek majd az áruházba. Sőt, talán az Infinity Blade is megjelenhet végre Androidra...

Négy dolog, amiért az Epic Games Store jobb lehet, mint a Play Áruház - 3. kép

Könnyebb keresgélés a játékok között

Sokan annak ellenére elzárkóztak már a bejelentéskor az Epic Games Store-ról, hogy fel sem fogták: itt nem lesznek könyvek, zenék és filmek, csak és kizárólag mobiljátékok. Magyarul sokkal precízebb kereső, sokkal hatékonyabb találatok, végső soron pedig egyszerűbb navigáció vár majd ránk. Ez azért egyáltalán nem hátrány, ha ismerjük, hogy időnként mennyire nehéz a Play Áruházban bármit, még új megjelenéseket is megtalálni mobiljátékosként...

Több minőségi ingyenes játék

Mint ismert, az Epic Games azzal akarja magához édesgetni a fejlesztőket, hogy sokkal kevesebb haszonkulccsal dolgoznak, mint a Play Áruház, magyarul a készítőknek több pénz marad a zsebükben, tehát sokkal bátrabban mernek költeni fejlesztésre, és sokkal bátrabban merik meghagyni ingyen letölthetőnek alkotásaikat, ami végső soron csak nekünk kedvez majd.

A fentieken felül is lehetnek persze pro / kontra érvek, ha te hozzá tudsz ilyet tenni, vagy csak véleményed van az új áruházzal kapcsolatban, ne rejtsd véka alá, kíváncsian várjuk!
5 hozzászólás

Direktor

5 éve, 8 hónapja és 10 napja

A Google nem fogja ezt annyiban hagyni, biztos vagyok benne.

válasz erre

peter97

5 éve, 8 hónapja és 11 napja

Én maradok a Playnél akkor is. Nem csípem ezeket az alternatív lehetőségeket...

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 8 hónapja és 11 napja

Végülis ha így nézzük, tényleg jól is kijöhet ez a dolog. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 8 hónapja és 11 napja

Legalább nem kell a sok hamisítvány ****, meg a sok szemét között megtalálni a minőséget. Jó lesz ez!

válasz erre

Mendez

5 éve, 8 hónapja és 11 napja

Tulajdonképpen tök jogos. Androidon el is fér amúgy.

válasz erre