Négy dolog, amiért nagyon várjuk mobilra az Apex Legends-et

2019. november 10.
75.0511
Bár jó pár hónapot kell még várnunk rá, azonban a jövő év egyik nagy meglepetése, és legnagyobb megjelenése lehet, ha az Electronic Arts valóban elhozza közénk az Apex Legends című battle royale játékot. A PC-n és konzolokon már több mint 70 millió játékossal büszkélkedő alkotás ugyanis határozottan megindult mobilokra, azonban az EA legkorábban a következő üzleti esztendőben szeretné célegyenesbe tolni.


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövő ősznél előbb ne is számítsunk rá, miközben őszintén reméljük, hogy arra már nem cseng le a battle royale őrület, és nem érkezik egy olyan nagyágyú, ami leverné a színről a játékot, merthogy jelenleg óriásit robbantana, ha az Apex Legends a mostani formájában berobogna Androidra és iOS-re. Hogy miért várjuk annyira az alkotást a platformra? Összegyűjtöttünk négy nyomós okot!

1. Kontrollertámogatás

Bár szuper érintőképernyőn játszani a jelenlegi mobilos battle royale játékokat, azonban az Apex Legends-ről tudni kell, hogy sokkal gyorsabb ütemű mérkőzéseket kínál, mint a PUBG Mobile vagy a Fortnite. Ebből és a cross-play támogatásból fakadóan tehát azt reméljük tőle, hogy olyan professzionális kontrollertámogatással büszkélkedhet majd, amiről az említett alkotások esetében legfeljebb csak álmodozhatunk. Ha ugyanis tényleg lesz cross-play, nem lenne fair a mobilosokkal, hogy ők csak tapicskolva játszhatnak kontrolleres ellenfelekkel szemben.

Négy dolog, amiért nagyon várjuk mobilra az Apex Legends-et - 2. kép

2. 60fps

A jelenlegi mobilos battle royale játékok ugyan szépek és jók, de aki ismeri a dörgést PC-n és konzolokon, az bizony jól tudja, hogy ezek a pergős akciójátékok 60fps mellett mutatnak igazán. Pontosabban ez az a képfrissítési arány, ami a lehető legpontosabban és legjobban le tudja követni a mozgást, és a legjobb reakcióidőt teszi lehetővé. Az Apex Legends esetében annyira pergős küzdelmek várnak ránk, hogy egyszerűen vétek lenne nem 60-ra belőni a képfrissítési rátát, pláne annak fényében, hogy ez a cross-play szempontjából szintén alapkövetelmény, ergo komoly reményekkel tekintünk az Apex Legends mobilos változatára ebből a szempontból.

3. Több felderítő és támogató karakter

Érdekes trend a mobilos battle royale címek többségében, hogy vagy teljesen mellőzik a kasztokat, vagy ha vannak, akkor sem jellemzőek a felderítő és támogató karakterek. Az Apex Legends azonban ezen a téren is komoly változásokat hozhat, hiszen az olyan karakterek, mint Lifeline, Gibraltar, Caustic, vagy a nem is olyan régen érkezett Crypto meglepően sajátos lehetőségekkel kecsegtetnek, főként utóbbi nagyon hasznos a küzdelmek során - már passzív képességeivel is -, ha a csapattársak támogatásáról van szó. Magyarul tehát a mobilos közeg egy sokkal különlegesebb oldalát ismerhetné meg a battle royale élményeknek.

Négy dolog, amiért nagyon várjuk mobilra az Apex Legends-et - 3. kép

4. Spectator mód

Ez önmagában nem lenne újdonság mobilon, sőt éppen ellenkezőleg, ezen a téren minden mobilos battle royale nagyon erős, de a PC-s és konzolos Apex Legends kiadásokból mindmáig sok rajongó hiányolja a Spectator módot. Mivel ez mobilról nem hiányozhat a játékból, ezért a mobilos megjelenéssel a játékgépes és számítógépes közeg is nyerhetne valamit, történetesen ezt az extra játékmódot.

Te várod már, hogy megérkezzen mobilra is az Apex Legends, vagy egyelőre nem létezik más számodra sem, csak a Call of Duty Moble?
6 hozzászólás

ferencziakos

7 hónapja, 2 napja

Várós nagyon. Nem azért mert ezt akarom annyira tolni, hanem mert a többi játék, amivel játszok úgyis átveszi az ötleteket.

válasz erre

SamsungFan

7 hónapja, 2 napja

Kíváncsian várom, mit nyújtanak mobilon, biztos jó lesz.

válasz erre

fonemaker

7 hónapja, 2 napja

Én speciel csak azért várom mert jó játék, tolnám mobilon is!

válasz erre

Mendez

7 hónapja, 2 napja

Várós, mert nagyon jót tesz a mobiljátékoknak - mint minden másnak is - a versenyhelyzet. Tableten nagy élmény lesz!

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 napja

Nálam is várós. PC-n nem álltam neki, de majd mobilon.

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 3 napja

Nálam most csak a COD.

válasz erre