Nero's Adventure World játékteszt

2020. október 21.
73.2941
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Felsorolni is nehéz lenne, hogy milyen sok klónjáték készült már az évtizedek során a Super Mario alapján, a platformerek platformere ugyanis elképesztően sok alkotásra hatást gyakorolt, melyek között jót és rosszabbat egyaránt találtunk. Bár odáig vagyunk a műfajért, tulajdonképpen már mindent láttunk, amit lehetett, így nem hittük volna, hogy a Nero's Adventure World még meg tud lepni minket.


Nem is tudott, azonban olyan élvezetes élményt nyújtott, aminek élvezete közben olyan legendák jutottak eszünkbe a Super Mario mellett, mint az Oddworld vagy a Rayman, hogy csak két óriási kedvencünket emeljük ki a sorból. Igen, a HN-Development alkotása valóban olyan magas minőséget produkál, hogy egy lapon említhető ezekkel a produkciókkal, de azért nem akarunk túlzásokba esni, természetesen érezhető, hogy itt néhány ember pakolt össze egy kiváló rajongói produktumot.

Nero's Adventure World játékteszt - 2. kép

A Nero's Adventure World egy fantáziavilágban játszódó oldalnézetes platformer, mely elsőre alighanem azzal vesz le minket a lábunkról, hogy mennyire csinos megjelenéssel rendelkezik. Az egész olyan hatást kelt, mintha egy interaktív rajzfilmet látnánk magunk előtt. Minden színes, minden csillivilli, a lefestett világ pedig egészen kellemes, vannak itt óriási gombák, hatalmas sámánszerű lények és megannyi más egyéb őrült szörnyszülött, akik az életünkre törnek.

Hogy a Nero's Adventure World egy akció-platformer? Nem mondanánk. Bár van benne akció, lehet benne lövöldözni és varázsolni, de egyébként 90 százalékban inkább az ügyeskedés kapta benne a központi szerepet, sok ellenféllel nem is kell megküzdenünk, elegendő lesz csak átugrálnunk őket ahhoz, hogy továbbjuthassunk. Az ügyességi részek egyébiránt jól felépítettek, mondhatni kellemesek, de beletelik majd pár percbe, hogy megszokjuk a közel anti-gravitációs ugrásokat.

Nero's Adventure World játékteszt - 3. kép

A játékról fontos tudni, hogy minden pályán az lesz a célunk, hogy eljussunk A pontból B-be, de közben össze kell majd gyűjtenünk öt titkos iratot, melyek jellemzően jól elrejtve, vagy nehezebben megszerezhető pontokon kerültek elhelyezésre. Ezeken felül érdemes lesz majd összegyűjteni a különféle varázsitalokat is, melyek nemcsak hajfestékként funkcionálnak, de hősünk támadását egyaránt módosítják - természetesen előnyösen.

Mindezeken felül lesznek csodálatos helyszínek a legkülönfélébb évszakokkal és berendezkedésekkel, megannyi csapda, bossok, illetve egyéb extrák, de nagyjából ez minden, amit kapunk tőle. Persze nem is kell nagyon más, hiszen a Nero's Adventure World teljes élményt nyújt nekünk, méghozzá hiányérzet nélkül

Nero's Adventure World játékteszt - 4. kép

Sőt, nemcsak hiányérzetünk nem volt, de különösebben problémát sem találtunk a játékkal. Ha sikerült hozzászoknunk az elsőre picikét furcsa ugrándozáshoz, akkor egészen kellemes élményt kapunk tőle, miközben nincs problémánk a tartalommal, sem a megjelenéssel, az pedig, hogy mindezt ingyen kapjuk, csak hab a tortán. Persze a reklámokkal egy kicsit elsokalltak a készítők, de az élet sem fenékig tejfel...

A Nero's Adventure World elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Iszonyat pofás game, nagyon adja.

válasz erre

fonemaker

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ritka a jó platformer, az ilyet meg kell becsülni. mosolygó smiley

válasz erre

Chico

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez úgy ahogy van, marhajó!

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Nekem ez a játék nagyon bejön, már így teszt alapján is! mosolygó smiley

válasz erre