Nice Slice játékteszt

2017. március 15.
42.4531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Kool2Play csapata a múltban túlzás nélkül letett már egyet és mást arra a bizonyos asztalra a mobiljátékos színtéren, így a relaxáció magasiskoláját felvonultató Estiman, vagy a totális őrületet elszabadító Dungeons & Aliens után alig vártam, hogy mi fog következni tőlük. Magunk között szólva én személy szerint ismét valami igazi különlegességet vártam, de hogy mégis milyen stílusban, azt megtippelni sem mertem volna.


A kérdéses fejlesztőcsapat ugyanis nem az a fajta, amelyik kizárólag egyetlen műfajban alkot, ők inkább igyekeznek belekóstolni ebbe-abba, sőt mi több, a jelenlegi színtér egyik legkreatívabb tagjaiként rendszeresen újdonságokon törik a fejüket. Ennek megfelelően Nice Slice című legújabb alkotásuk is egy egészen újszerű ötletet vonultat fel, és bár szeletelős játékokkal volt már dolgunk, ilyen sajátossal azonban még nem.

Nice Slice játékteszt - 2. kép

Itt ugyanis nem nindzsaként hadonászva kell apró darabokra vagdosnunk a különféle gyümölcsöket és ételeket, nincs szó semmiféle Fruit Ninja nyúlásról, a Nice Slice ugyanis bár ugyanezt az alapelvet követi, azonban a készítők egészen más szemszögből közelítették meg a témát. Itt ugyanis egy mozdulatlan tárgyat - kenyeret, gofrit, süteményt és a többi - kell apró darabokra vagdosnunk egy jobbról-balra mozgolódó kés által.

A Nice Slice ugyanis egy pékmester házában játszódik, és a mi feladatunk nem más, minthogy felszeleteljünk mindent, amit a spájzban találunk, és ehhez egy roppant egyszerűnek tűnő, de mégsem olyan könnyed játékmenetet társítottak a készítők. A lényeg ugyanis, hogy a folyamatosan mozgásban lévő kés érintésre lecsap áldozatára, és lekanyarít egy nagy szeletet az adott élelmiszerből, amivel kapcsolatban a feladatunk az, hogy lehetőleg minél több darabra szeljük azt, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt.

Nice Slice játékteszt - 3. kép

Igen ám, csakhogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik, illetve tűnik. A Nice Slice ugyanis reflexjáték, ezáltal nagyon észnél kell lenni, hogy mikor sújtunk le a késsel, lévén amint mellécsapunk, ezáltal a kés beleáll a padlóba például, akkor idegesítő hanghatás kíséretében pontot veszítünk, és ha ezt sokszor eljátsszuk, akkor egyszerűen véget ér a játék, de minél magasabb szintre jutunk, annál több speciális akciót és kombót tudunk alkalmazni majd.

A Nice Slice egyetlen és nagy hibája, hogy bár szeletelni egy ideig nagyon jó, mint ahogyan a folyamatos rekordok döntögetése is, azonban nincs benne szavatosság és tartalom, ezáltal például nem sok értelme van egyetlen betöltés után újra és újra elővenni. Bár a készítők ígértek hozzá érdekes frissítéseket - ezekkel még menthető lehet a végeredmény -, de jelenlegi állapotában egy kicsit üres az egész, az ugyanis senkinek sem lehet életcélja, hogy újabb késeket oldjon fel magának.

Nice Slice játékteszt - 4. kép

Persze a másik oldalról azért érdemes kiemelni, hogy a Nice Slice ingyenes, és amennyiben egy igazi alkalmi mobiljátékot keresünk, amit gyorsan letölthetünk, azonnal sikerélményünk lehet benne, hovatovább bármikor előkaphatunk, ha van pár percünk a buszra vagy a vonatra várva, akkor nagyszerű választás lehet, pláne a csodálatos, rajzfilmes grafikája miatt, amire azért többször is érdemes lehet rácsodálkozni.

A Nice Slice elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Patrik94

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Ezt tuti kipróbálom!

válasz erre

zsenikém

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Haláli, nagyon tetszik!

válasz erre

Chico

1 éve, 4 hónapja és 17 napja

Ez igazán jópofa játéknak tűnik!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 4 hónapja és 17 napja

Tipikus egyszerű de nagyszerű játék...

válasz erre