No More Veggies játékteszt

2021. február 10.
89.8151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az endless runner stílusú mobiljátékokkal tele a padlás, ez tény. Azonban a műfaj gyakorlatilag kimeríthetetlen, mi legalábbis még mindig találunk magunknak olyan alkotásokat, melyek ilyen vagy olyan formában, de képesek meglepetést okozni. Többségük nyilvánvalóan csak a tematikájukkal, azonban már ez is több mint a semmi, hiszen kifejezetten nehéz manapság bármivel kitűnni a nagy átlagból, és a téma tekintetében ez különösen igaz állítás.


A No More Veggies azonban enyhén őrült koncepciójának köszönhetően még jobban kiemelkedik az átlagból, hiszen mi személy szerint nem nagyon ismerünk olyan endless runnert, melyben különféle zöldségek ellen kell helytállnunk amolyan Támad a Mars jelleggel. A Tapmen legújabb alkotása márpedig ezt kínálja nekünk, és olyan művek, mint a Toy Swipe, a One Wheel vagy a Mad Cars után nagy reményekkel vártuk premierjét, csalódnunk pedig nem igazán kellett.

No More Veggies játékteszt - 2. kép

A No More Veggies főhőse egy farmer vagy farmerlány, teljesen mindegy. Vele indulunk útnak a jól elhatároltható pályákon, melyek mindegyikén a legkülönfélébb ellenfelek rohannak majd velünk szemben, a mi dolgunk pedig az, hogy elkerüljük őket. Hogy mi történt ebben a különös világban? Mitől keltek életre a brokkolik és a padlizsánok? Egyáltalán miért akarnak elütni minket a traktorok? Kérdésből bőven akad, válaszokat azonban nem találunk.

Ebben az alkotásban ugyanis jó árkád mobiljátékhoz hűen nem igazán lényeg sem a történet, sem a koncepció, csak annyi, hogy rohanjunk végig a pályákon, ahogyan az a nagy könyvben meg lett írva. A játékmenet nincs különösebben túlbonyolítva, hősünket mindössze ide-oda terelgetve kell elkerülnünk az akadályokat, a lényeg pedig mindvégig az, hogy minél tovább juthassunk, különösebb cél vagy részeredmények nincsenek, bár a kíváncsiság itt is nagy úr.

No More Veggies játékteszt - 3. kép

Merthogy minél tovább jutunk a No More Veggies keretein belül, annál nagyobb böszmeségek támadnak majd ránk. Bár a kezdetben is találhatunk mogorván ránk néző és felénk rohanó padlizsánt, de később azért igazi tumultus és ennél sokkal őrültebb dolgok is felbukkannak majd a pályán. Sőt, nemcsak ehető dolgok, hanem például gépek, így traktorok is, melyeket már nem lesz olyan egyszerű elkerülni, mint egy felénk guruló paradicsomot.

Eleve a No More Veggies egy kicsit nehézkes játéknak tekinthető egy bizonyos szint után. Azt nem mondanánk, hogy megszakadtunk vagy megizzadtunk benne, éppen ellenkezőleg, a zöldségek és gyümölcsök támadásának folyamatos kivédése kifejezetten kellemes élménynek tekinthető kis hősünk oldalán annak ellenére is, hogy az ide-oda futkározás során azért gyakran elveszíthetjük a fonalat, de nagy gond azért nincs a végeredménnyel.

No More Veggies játékteszt - 4. kép

Ha csak azt nem tekintjük annak, hogy az egyediség tekintetében gyakorlatilag egy nagy nulla az egész. Manapság azonban egyediséggel vádolni egy endless runnert nagyjából akkora butaság, mint kaviccsal dobálni a repülőgépeket. Ha szereted a műfajt, biztosan nem fogsz csalódni benne, minden más esetben azonban érdemes fenntartásokkal közelíteni felé.

A No More Veggies elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Bencus86

3 éve, 5 hónapja és 22 napja

Buszra pont jó.

válasz erre

peter97

3 éve, 5 hónapja és 22 napja

Tucat. Én messziről elkerülöm.

válasz erre

fonemaker

3 éve, 5 hónapja és 22 napja

Tipikus egynek jó játék...

válasz erre