Nonstop Chuck Norris játékteszt

2017. április 26.
43.2821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Chuck Norris egy igazi bunyós ikonná vált az elmúlt évek és évtizedek során, aminek az oka bár személy szerint előttem mindmáig ködös, ellenben sokadmagammal azért jókat szórakozom a szakállas kis mitugrászon, aki úgy bánik el ellenfeleivel, amire szuperhősök sem mindig képesek. Bár számtalan vicc és mém napvilágot látott már a Texas-i kopóról, csak idő kérdése volt, hogy mikor láthatjuk őt viszont mobiljátékos formában, amire bár szintén volt már példa, azonban komolyabb próbálkozásra egészen mostanáig nem került sor.


A Flare Games csapatának azonban volt vér a pucájában ahhoz, hogy felkeressék a mestert annak érdekében, hogy hadd készítsenek már egy a nevével ellátott, illetve természetesen a bunyós szakértelme előtt adózó mobiljátékot, amelybe a fejlesztők nem akartak túl sokat invesztálni. Olyannyira nem, hogy a Nonstop Chuck Norris címet kapott alkotás konkrétan egy új dizájnnal ellátott Nonstop Knight lett, a középkori és a lovagos koncepciót értelemszerűen modern köntösbe bújtatva és Chuckot a középpontba állítva.

Nonstop Chuck Norris játékteszt - 2. kép

Amikor legutóbb híreztünk nektek a játékról, egészen pontosan a Nonstop Chuck Norris megjelenéséről, akkor viccesen azt a címet adtuk hírünknek, hogy ebben a játékban nem mi játszunk Chuckkal Norrisszal, hanem Chuck Norris játszik velünk. Akkor ez egy hangzatos poénnak tűnt, azonban a játék első betöltése után döbbentem csak rá arra, hogy ez sajnos egyáltalán nem poén, méghozzá olyannyira nem, hogy konkrétan tényleg csak aprócska beleszólásunk van abba, hogy a jól ismert akcióhős mit csinál a képernyőn, lévén kis túlzással, ha hozzá sem nyúlunk semmihez, ő akkor is ledarál mindent és mindenkit, ami és aki elé kerül.

Merthogy a Nonstop Chuck Norris egy érdekes alkotás, amelyben a főhős valóban Chuck, aki minden egyes pályán magától keresztülrohan, ennek megfelelően tényleg nem szólhatunk bele a mozgásába, sőt mi több, nemcsak a mozgását nem koordinálhatjuk, hanem a bunyókat sem teljesen, lévén ha nem csinálunk semmit, Chuck akkor is nekilát pofozkodni, hovatovább sok ütközetet meg is nyer a beavatkozásunk nélkül. Hogy akkor nekünk mégis mi lesz a feladatunk a pályákon? Kis túlzással az ég egy adta világon semmi, de ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat a témába, akkor kijelenthető, hogy az ütközetek felpörgetése lesz az egyetlen feladatunk, lévén mi aktiválhatjuk majd hősünk speciális képességeit.

Nonstop Chuck Norris játékteszt - 3. kép

Chuck Norris ugyanis nem egy egyszerű halandó, ezáltal akár három különleges képességet is aktiválhatunk, amelyek a legkülönfélébb ugra-bugrálások és körbepörgőrúgások lehetnek, sőt mi több, lesz egy olyan képesség is, aminek során egy árnyék Chuckot idézhetünk meg, hogy egyszerre ketten gyepálják az ellent. Hogy akkor a játékban az lesz az egyetlen feladatunk, hogy ezeket az egyébként folyamatosan töltődő speciális képességeket kapcsolgatjuk majd? Lényegében igen, és hiába tűnik totális abszurdumnak, de ez még működik is, hiszen így egy elképesztően látványos, humoros és pergős játékot kapunk, amire persze már az első pályán rá lehet unni.

Hogy ezt elkerüljük, a készítők lehetővé tették, hogy a boss harcok után elérhetővé váljanak számunkra újabb fegyverek, ruhák, kalapok, maszkok és egyebek, amelyeket nemcsak ráaggathatunk Chuckra - így szegényre akár egy lófejet is ráhúzhatunk -, hanem még fejleszthetjük is őket az erősebb támadás, a jobb védelem és egyebek érdekében. Mindez persze igaz lesz a speciális képességekre is, amelyeket szintén magasabb szintre léptethetünk majd. A rendszeres fejlődés egyébiránt rendkívül fontos is lesz, hiszen így tudjuk csak legyűrni a fokozatosan nehezedő ellenfeleket - pláne a boss-okat -, akik között rengeteg eltérő típust találhatunk, ellenben mivel nem mi irányítjuk a főhőst, ezért túl sok szerepe ennek sem lesz.

Nonstop Chuck Norris játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Nonstop Chuck Norris egy olyan játék, amit csak azért tölt le az ember, hogy belenézzen, röhögjön rajta egy pár percig, lófejet rakjon Chuckra, aztán örökre letörölje és elfelejtse a francba az egészet. Ha te sem vársz többet tőle, akkor a játékot neked is érdemes lehet kipróbálnod, de hangsúlyozandó, hogy konkrétan olyan az egész, mint egy interaktív mozifilm, amibe néha beleszólhatunk, de ha nem tesszük meg, akkor is ugyanúgy megy minden tovább - maximum a boss harcoknál nem -, csak lassabban és kevésbé látványos formában.

A Nonstop Chuck Norris elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mendez

7 éve, 7 hónapja és 1 napja

Mindegy milyen. Chuck Norris. Nem merem nem letölteni. röhögő smiley

válasz erre

Chico

7 éve, 7 hónapja és 2 napja

Azért reméltem hogy sokkal jobban sikerül ez a game... szomorú smiley Nem baj, így is kell! röhögő smiley

válasz erre