Nyaralás autóval? 5 applikáció, amit mindenképpen telepíts fel!

2018. augusztus 12.
44.8471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ha nyaralásról van szó, nagyon sokan még mindig a saját autó mellett döntenek az utazás tekintetében, ami nem meglepő, hiszen bár nem olcsó, ellenben kényelmes és gyors megoldás, aminek számtalan egyéb előnye is van. A nyaralás autóval azonban könnyen rémálommá is válhat, ha nem készülünk fel előre, de öröm az ürömben, hogy aki ki tudja használni a modern kor egyik legjobb vívmányát, avagy az okostelefont, azt kevésbé érhetik kellemetlen meglepetések.


Mivel minket is ért már kellemetlenség, amikor autóval indultunk nyaralni, és nekünk is jól jött volna pár szuper applikáció, ami kihúz minket a bajból, ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítunk nektek egy listát, hogy valóban minden eshetőségre fel legyetek készülve. Öveket becsatolni, indulunk!

Nyaralás autóval? 5 applikáció, amit mindenképpen telepíts fel! - 2. kép

1. Kell egy jó térkép!

Ha autóval indulunk nyaralni, az egyik legfontosabb, hogy legyen egy jó térképünk. Szerencsére az Androidos telefonok többségén előre telepítve van, de ha nincs, vagy iOS-t használunk, akkor gyorsan tegyünk fel egy Google Térképet, hiszen ez jelenleg az egyik legjobb és legpontosabb szolgáltatás, mely tervez, navigál, de a legjobb, hogy offline formában is működik, így ha megvan az úti cél, csak töltsük le előre a térképet, és indulás.

Google Play | iOS App Store

2. Zene nélkül mit érek én?

Persze nem elég tudni a jó irányt, a jó hangulat is szükséges a szuper nyaraláshoz. Ha te sem akarsz napokig zenét válogatni, hanem menet közben döngetnéd, ami éppen eszedbe jut, akkor tölts le valamilyen zenei applikációt, mint amilyen például a Spotify. Segítségével bármilyen stílusban keresgélhetsz a világ szinte összes nagyobb előadójától, sőt mi több, ha a havidíjas változatot választod, akkor ehhez net sem kell, bármikor lejátszhatod az előre letöltött dalokat.

Google Play | iOS App Store

3. Megéheztünk? Megszomjaztunk? Oké, de hová menjünk?

Ha adott a térkép és a jó zene is, akkor sem telhet el úgy egy nyaralás vagy utazás, hogy közben meg ne éhezzünk vagy szomjazzunk. Ha éppen nincs nálunk semmi, vagy már minden megmelegedett, akkor meg kell állnunk valahol. Oké, de hol? Ebben segít majd a Foursquare City Guide, ez a hasznos kis applikáció ugyanis megmondja, hogy a közelben hol és milyen éttermek vagy kávézók találhatók, ezáltal nemcsak gyorséttermekre, hanem igazi gasztronómiai különlegességekre is bukkanhatunk vele.

Google Play | iOS App Store

Nyaralás autóval? 5 applikáció, amit mindenképpen telepíts fel! - 3. kép

4. Pisilni kell!!!

Ha gyerekekkel mész nyaralni, biztos lehetsz benne, hogy hiába álltál meg fél órája tankolni, vagy hiába voltatok pár perce egy étteremben, már megint pisilni kell. Ilyenkor jöhet jól a Flush nevű applikáció, mely képes megmutatni a nagyobb városokban, hogy hol van a hozzánk legközelebb eső toalett. Rendkívül hasznos egy forgalmas város kellős közepén, hiszen minden információt előre közöl, így a leggyorsabb útvonalat, sőt azt is, hogy fizetős-e a mellékhelyiség.

Google Play | iOS App Store

5. Hol vagytok már? Hol???

Főleg külföldi nyaralások esetén kifejezetten jellemző, hogy a családok vagy a barátok több autóval, konvojban indulnak neki az útnak, de ilyenkor rendszerint szétszakad a kocsisor, és indul a telefonálgatás. Ezt kerülhetjük el a Glympse-vel, ami képes nyomon követni a kiválasztottak telefonjának helyzetét, vagyis beállíthatjuk, hogy kövesse a többieket, így a térképen azonnal láthatjuk, hogy mennyivel maradtak el tőlünk, vagy éppen mi mennyire maradtunk le a többiektől.

Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

peter97

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

Jó kis hasznos cikk ismét! mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

Élet(helyzet)mentő gyűjtemény! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Nagyszerű összeállítás, köszi érte!

válasz erre

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ez a Glympse nekem soha nem jutott volna eszembe! röhögő smiley Már megérte végigolvasnom. mosolygó smiley

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Jó és hasznos kis app!röhögő smiley

válasz erre