Oddmar játékteszt

2019. január 23.
62.4921
Igencsak irigykedtek az Androidos játékosok, amikor tavaly csak iOS-re jelent meg az Oddmar című platformer, a Mobge azonban igazságot szolgáltatott, és a napokban a droidosokat is meglepték a játékkal. Kaptunk is az alkalmon, hogy gyorsan tesztnek vessük alá a végeredményt, ami már a kezdetektől felkeltette a figyelmünket Rayman-szerű megoldásaival, és ahogyan arra számítottunk, a végeredmény igencsak kedvünkre való lett.


A játék főhőse Oddmar, egy viking harcos, akinek nem sikerült még helyet szereznie a Valhallában, de társai már mind elestek a harcban. Egy napon tehát, amikor lehetőséget kap a bizonyításra, Oddmar felkerekedik, behammant egy varázsgombát, és nekiiramodik, hogy hősi halált haljon, de legalábbis megmentse faluját a pusztulástól.

Oddmar játékteszt - 2. kép

Bár rengeteg mobiljátékra ráhúztuk már korábban, hogy egy közönséges Rayman-klón, azonban mindegyik próbálkozás eltörpült a Mobge alkotása mellett, ami valóban egy az egyben leutánozta a legendás hős kalandjait. Mindez már a zseniális, tényleg szemet gyönyörködtető grafikán észlelhető, mely olyan látványos helyszínekre kalauzol minket, és olyan humorosan tálal mindent, hogy sokszor úgy érezzük, mintha egy interaktív mesét néznénk.

Az Oddmar ráadásul nemcsak a szemünket kényezteti, hiszen a játékélmény tekintetében is ott van az élmezőnyben. Olyannyira, hogy már az irányítás is egészen kellemesre, sőt letisztultra sikeredett - platformert talán soha nem vezérelhettünk még ennyire egyszerűen -, ez pedig pozitív értelemben képes rányomni a bélyegét az egész végeredményre.

Oddmar játékteszt - 3. kép

Aki még soha nem játszott a Rayman-sorozattal, annak röviden és tömören megpróbálnánk leírni az élményt. Az Oddmar egy prémium oldalnézetes platformer, melyben kis hősünket oldalra scrollozva irányíthatjuk a pályán, miközben ugrabugrálva gyűjtögetünk, ellenfelekkel harcolunk, titkos helyszíneket fedezünk fel, kisebb fejtörőket oldunk meg, miközben folyamatosan kiegyensúlyozott nagybetűs élmény vár ránk.

Hogy negatívum? Bár tökéletes játék nincs, az Oddmar azért majdnem közel jár hozzá, de nagyjából 5-6 órányi játék után bátran ki merjük jelenteni, hogy minden precízen és rendben ment benne. Egyetlen negatívum sokaknak talán az, hogy fizetni kell a teljes élményért, de ha valami, akkor ez bizony megéri azt a pár száz forintot!

Oddmar játékteszt - 4. kép

Ha imádtad a Rayman-sorozatot, vagy a többi hasonszőrű klasszikus platformert, az Oddmart egyszerűen vétek lenne kihagynod, hiszen mind a megjelenésével, mind a kiegyensúlyozott élményével óriási élményt ad a játékos számára.

Az Oddmar elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Femobilos

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Kár hogy ennyire meg van tömve reklámmal.

válasz erre

Bencus86

6 hónapja, 1 hete és 5 napja

Raymant imádtam, úgyhogy ez is jön le szépen!

válasz erre

peter97

6 hónapja, 1 hete és 5 napja

De jó hangulató teszt lett. Meg is nézem.

válasz erre

Mendez

6 hónapja, 1 hete és 5 napja

Tényleg kihagyhatatlannak tűnik, nekem nagyon tetszik!

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát ez baromi jópofa cucc!

válasz erre