OutRush játékteszt

2019. január 11.
62.7201
Időről-időre befutnak olyan mobiljátékok a színre, melyek az úgynevezett synthwave stílust követik, vagyis erősen retro hangulatot kölcsönöznek az erőteljes, ámde egyszerű neonfényes megjelenésükkel - nagyjából a Tron nyomdokain. Az OutRush a következő szereplő a sorban, mely a körítést leszámítva is egy életképes, hovatovább kellemes ügyességi játék lett.


Már amennyiben kellemesnek nevezhetjük az orbitális kihívásokat, hiszen az OutRush nem éppen a nyugtatókon élő játékosoknak lett megálmodva. Olyannyira nem, hogy igencsak sok türelem és kitartás szükségeltetik ahhoz, hogy teljesíthessük a pályákat, de akinek éppen erre van szüksége, az most legalább megtalálja számításait.

OutRush játékteszt - 2. kép

Az OutRush persze nem találja fel a kereket, ellenben olyan jól építkezik az ismert megoldásokból, hogy élvezetes eltölteni benne néhány percet. A főszerepet egy sugárhajtású repülőgép kapta, amivel egészen különös döntött oldalnézetből kell végigszáguldanunk és végigügyeskednünk a pályákat, hol a magassággal és a mélységgel, hol a vízszintes és függőleges dőléssel játszadozva.

A száguldás mellett ugyanis a pályákon falak keserítik meg az életünket, melyeken szűkös rések találhatók, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy megfelelő magasságban, és a megfelelő géptartással átsuhanjunk rajtuk. A dolog elsőre nem hangzik túl nehéznek, csakhogy a folyamatos tempó, és az egyre nehezebb alakzatok azért elég szépen meg tudják keseríteni a dolgunkat.

OutRush játékteszt - 3. kép

Sőt mi több, a készítők gondoskodtak egyéb nyalánkságokról is. Az például egy dolog, hogy a pályákon zöld kis kristályokat kell gyűjtögetnünk, azonban lesznek olyan falak is, melyeket gyakorlatilag át kell törnünk. Ehhez fénysebességre kell kapcsolnunk a gépet, de miután ez csak korlátozott ideig érhető el, fontos lesz taktikázni és tartalékolni vele, hogy időben megálljunk, vagy legyen elég naftánk a következő falakhoz is.

Gyakorlatilag ez minden, amit az OutRush nyújtani tud, de az ötletes pályakialakítások miatt élmény lesz minden egyes újabb kihívás. Ezen felül a grafika tud elvarázsolni minket, valamint a retro tucc-tucc zenék, noha személy szerint engem ez utóbbi inkább csak idegesített a koncentrálásban.

OutRush játékteszt - 4. kép

Ha szereted feszegetni a határaidat, és imádod a reflexeket is igénylő ügyességi játékokat, akkor az OutRush természetesen nagy kedvenced lesz, de előre szólunk, kell hozzá bőséggel idegzet.

Az OutRush elérhető itt: Google Play
4 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát én nekikezdek, de félő hogy hamar fel fog menni a pumpa!

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem akarok idegbeteg lenni egy játéktól, inkább kihagyom.

válasz erre

Vidoros

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

A kihívás miatt mindenképp belevetem magam!

válasz erre

zsenikém

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Tiszta Tron. Imádom!

válasz erre