Paddington Run játékteszt

2017. november 03.
41.4221
Endless runnerekből túlzás nélkül tele van már a padlás, így sokan már a hajukat fonják, vagy csak egyszerűen legyintenek, ha egy újabb versenyző érkezik a stílusban, amelyeket az esetek többségében már csak az tudja kiemelni a sorból, ha valami egyedi koncepcióban fogannak. Ilyen egyedi koncepció lehet például egy kedvelt rajzfilm vagy film is, Paddington pedig pontosan ide sorolható, hiszen az esetlen medve kalandjai 2014-ben egyszer már meggyőzték a világot.


Hogy mi jutott eszébe a Gameloft csapatának, és miért most vette újra elő a mackó kalandjait, az egyelőre nem tisztázott, az viszont igen, hogy a csapat Paddington Run címmel megalkotott egy endless runnert, ami azon túl, hogy egy 3D-s alternatíva lett, konkrétan semmi extrát nem tesz hozzá a műfajhoz. Mégis könnyen meg lehet szeretni. Hogy mégis miért?

Paddington Run játékteszt - 2. kép

Naná, hogy Paddington karaktere miatt, az ügyetlen kis mackó ugyanis már az első pillanatokban belopja magát a szívünkbe, ahogyan egész Londont elárasztja több ezer üveg baracklekvárral, a célja pedig ezek után rögtön adottá válik: rohanni és összeszedni mindet! Kis mackónk felett tehát azonnal átvehetjük az irányítást, amint átlépi a küszöböt, és London utcáin tudjuk terelgetni, ahol a legkülönfélébb akadályok között lavírozhatunk majd.

A játékmenet során a szokásos élmények várnak ránk, ergo a rohangászásban állandóan azt kell szem előtt tartanunk, hogy melyik sávban tudjuk a legtöbb lekvárt begyűjteni, de azért mérlegelni kell azt is, hogy hol vár ránk a legkisebb kockázat. Az akadályok ugyanis egyre nehezednek, minél tovább jutunk a pályákon, és bár az irányváltás mellett a kúszásnál és az ugrálásnál többet nem igazán tudunk majd tenni, de ha szinte egymás után következnek az akadályok, és pluszban még a tempó is felgyorsul, akkor szívhatjuk a fogunkat.

Paddington Run játékteszt - 3. kép

A Paddington Run egyik erőssége, hogy bár a pályák önismétlők, azért London utcáin rohangászni egészen jó móka és a maga nemében egyedi is. Ami igazán különleges volt még benne, az leginkább a felszedhető power upokban keresendő, hiszen például a morzsa-porszívóval magunkhoz vonzhatjuk a lekvárokat, a gördeszkával egy időre egy új pályarészre kerülünk, hogy ott extra üvegeket zsebeljünk be -, a rakétával pedig például a pálya felett szárnyalhatunk, szintén az extra pontszerzés céljából.

Habár a Paddington Run különlegességei ezzel majdnem ki is merültek - azért pár érdekességet hagyunk nektek is felfedezni -, de azért a rohanás közbe ékelt mini-játékokkal vagy a gyűjtögethető és boostot is adó ruhákkal egészen jópofa lett a végeredmény, még ha azt el is kell ismernünk, hogy a kereket nem találták fel újra a Gameloft munkatársai.

Paddington Run játékteszt - 4. kép

A Paddington Run tehát leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnének maguknak egy újabb nagyszerű endless runnert, ami abszolút a felső kategóriát súrolja a minőség tekintetében, de ezen felül ingyen van, és nincs telepakolva reklámokkal sem.

A Paddington Run elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 10 napja

Nagyon király game, imádom az ilyen endless runokat, főleg ha valamihez csatolható, mint mondjuk itt egy film.

válasz erre

Mendez

1 éve, 12 napja

Nagyszerű kií játék, nagyon leköt!

válasz erre

peter97

1 éve, 12 napja

Már szedem is.

válasz erre

Femobilos

1 éve, 12 napja

Mióta írtatok róla, vártam a tesztet. Egyezik a véleményünk, semmi extra újdonság, viszont a műfajában kiváló szórakozás. Én nagyon szeretem.

válasz erre