PAKO Caravan játékteszt

2020. szeptember 16.
108.6211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Tree Men Games csapata hatalmasat alkotott annak idején a PAKO-sorozattal, ami nem meglepő, hiszen sikerült egy egészen új szintre emelniük a döntött felsőnézetes autós üldözések és ügyeskedések műfaját, így nem véletlen, hogy sokáig a korai GTA-sorozatot juttatta eszünkbe az alkotás. Bár sokan úgy gondolták, hogy a PAKO névből mindent kihoztak a készítők, amit ki lehetett, azonban itt a bizonyíték, hogy van azért még új a Nap alatt.
 


A fejlesztők ugyanis elképesztő kreativitásukról tettek tanúbizonyságot, amikor bemutatták a PAKO Caravan című mellékszálat, mely hellyel-közzel szakít az elődök nyomvonalával, egyedül a körítés lett változatlan, ergo most is egy izometrikus nézetű autós játékban ügyeskedhetünk, a rajzfilmes grafika sem módosult, azonban a lényeg azért változott. Ezúttal ugyanis nem a rendőrök elől kell elmenekülnünk, hanem az lesz a célunk, hogy minél több utánfutót tudjunk magunk mögé kapcsolni az adott pályán.

PAKO Caravan játékteszt - 2. kép

Hogy ez miként működik a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen, képzeljük el a Snake és a korábbi PAKO-játékok ötvözetét, és nagyjából megkaptuk a PAKO Caravant, melyben egyetlen autóval indulunk neki a kihívásoknak, a pályákon pedig véletlenszerűen elhelyezett utánfutókat kell összeszednünk úgy, hogy lehetőleg ne menjünk neki semminek, ami kárt tehet bennünk, Akadály például a többi autó, a saját vontatmányunk, de az is újraindítással jutalmazódik, ha egyszerűen leugratunk a pálya széléről.

Értelemszerűen minél ügyesebbek vagyunk, azaz minél több vontatmányt tudunk az autó mögé kötni, annál jobb eredményeket érhetünk el a végelszámoláskor, hiszen bizonyos mennyiség felett csillagokkal jutalmaz minket a játék, ezek a csillagok pedig az újabb tartalmak zálogai, ezáltal a segítségükkel juthatunk el újabb pályákra, oldhatunk fel újabb autókat és így tovább. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, hiszen ahogyan a Snake sem volt könnyű annak idején - pedig ott pixelekben haladtunk -, úgy a PAKO Caravan is komoly nehézségeket okoz, miközben bármelyik égtáj felé kormányozhatjuk autónkat.

PAKO Caravan játékteszt - 3. kép

Persze azért a készítők gondoltak azokra is, akik nem olyan ügyesek, így ha képtelenek vagyunk 15-20 vontatmánynál többet autónk mögé kötni, akkor érdemes lehet ráhajtani a köztesen elérhető célokra, hiszen jutalom vár ránk például akkor, ha feldöntünk bizonyos mennyiségű bóját, de a megtett távolságokat és egyebeket szintén jutalmazza a játék, ezáltal mintegy 100 feladatot teljesíthetünk ahhoz, hogy mindent feloldhassunk benne.

Mindezt kifejezetten kiegyensúlyozott, kellemes élmények társaságában, amihez a szokásos rajzfilmes körítés és könnyed irányíthatóság társul, méghozzá ranglisták és feloldható achievementek társaságában, tehát tartalmakból, illetve élményekből egyáltalán nem lesz hiány, miközben hibákból szerencsére nem maradt benne túl sok, lényegében csak apróságok.

PAKO Caravan játékteszt - 4. kép

Ebből következik, hogy a PAKO Caravan egy kifejezetten kellemes mobiljáték lett a sorban, mely nem reformálja meg a zsánert, sem az autós címek műfaját, ellenben egészen sajátos élményekkel kecsegtet, hiszen a Snake élményét az autózással ötvözni igencsak jó ötletnek tekinthető. Hogy mindezért még pénzt sem kérnek a fejlesztők, csak hab a tortán!

A PAKO Caravan elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Nagyon bejövős game!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Jópofa, nekem is adja!

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Már szedem is!

válasz erre

peter97

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Reméltem is hogy ilyen pozitív teszt lesz róla! Nekem is nagyon bejön!

válasz erre