Panzer League játékteszt

2018. november 07.
49.9241
Már nem is tudjuk pontosan, hogy mióta készíti tankos MOBA-játékát a német CipSoft csapata, azonban végre eljutottak vele a célegyenesig, és nagy örömmel tettünk eleget felkérésüknek, miszerint első magyar szakmai sajtóorgánumként vessünk egy pillantást alkotásukra. Bár személy szerint kicsit a vonakodtam a dologtól, mert sem a sci-fi körítés nem áll hozzám túl közel, sem a MOBA stílus, azonban gyakorlatilag az első meccs után azt mondhatom, hogy a Panzer League szerelem lett első látásra.


Ennek az oka leginkább az, hogy a Panzer League már első ránézésre kimagasló minőséget kínál, túlzás nélkül azt a hatást kelti, mint a műfaj legnagyobb kiválóságai, hovatovább már az első pillanatokban megfogja a kezünket, és egy alapos betanító küldetésen át mindent megoszt velünk, ami csak lényeges információ lehet a játék kapcsán. Így tehát, ha nem is tapasztalt veteránként, ellenben legalább nem zöldfülűként vehetünk részt az első küzdelmekben.

Panzer League játékteszt - 2. kép

A gyakorlat pedig nem is árt, hiszen egyelőre a matchmaking még nem volt a helyzet magaslatán, lévén bár az első mérkőzésen látványosan bot-gyanús társakkal és ellenfelekkel hozott össze a játék, ezáltal olyan könnyedén tudtam nyerni, hogy még én is meglepődtem, de rögtön a második küzdelemben gyakorlatilag az első tornyot sem tudtam megközelíteni, mert már a szemben álló páncélosok apró darabokra lőttek. Remélhetőleg ezen még lesz módosítás az elkövetkezendő időszakban, hiszen elég kellemetlenül azt üzente a játék, hogy költekezz, különben esélyed sem lesz labdába rúgni.

Ez pedig kellemetlen lenne a Panzer League kapcsán, hiszen még ha a játékmenet nem is hoz magával túl sok forradalmi újítást, ellenben ezeket kellemesen adagolja. Bár a mi tesztverziónkban csak egyetlen pálya volt - ami nem nyújtott túl sok taktikai lehetőséget -, ellenben már ezen is érzékelhető volt az elköteleződés. A cél ugyebár a legtöbb MOBA-játékhoz hasonlóan itt is az, hogy a szemben álló felek folyamatosan megütközzenek a pályán, miközben dolgukat kis talpnyalók segítik, a célt megkönnyítendő pedig nemcsak az ellenfeleket, hanem tornyaikat, legvégül pedig reaktorukat is a földdel egyenlővé kell tenni.

Panzer League játékteszt - 3. kép

A pályán elengedhetetlen a csapatmunka, ezt már az első mérkőzések alatt megtapasztalhatjuk, hiszen rengeteg olyan képesség van, melyek a társakat is támogatni tudják, de azért az egyéni teljesítmény is fontos. A küzdelmekben nyújtott teljesítményünk alapján például folyamatosan fejleszthetjük tankocskánkat a pályán, alkalmazhatunk időkorlátos speciális képességeket, de nagyon helyesen egy teleportáló képességet is kaptunk, amivel azonnal a főhadiszálláson teremhetünk, hogy életerőnk és páncélunk feltöltsön.

További pozitívum, hogy a menüben nemcsak rengeteg új tankot vásárolhatunk meg magunknak, hanem ezekre tartós fejlesztéseket is vásárolhatunk. Nyilván itt bejön a képbe egy pénzes vonal is, aminek részeként a gazdagabbaknak nagyobb lesz a kakaskájuk, de ahogy nézegettem, türelemmel és sok játékkal szinte minden fejlesztés elérhető, és ha a matchmaking nem lesz szemét, akkor nem kell majd felelőtlenül költekeznünk. Ezen felül rengeteg küldetés, megannyi játékmód, egyszemélyes élmények, valamint barátlisták is várnak ránk, tehát a tartalom tekintetében nem panaszkodhatunk.

Panzer League játékteszt - 4. kép

Sőt, összességében az egész Panzer League egy kellemes csalódás volt számunkra. Bár akadnak hiányosságok, ha a matchmaking rendben lesz, és nem lesznek kapzsik a készítők, akkor könnyedén a mobilos MOBA-játékok új üdvöskéje lehet belőle. Ha imádod a stílust, ki kell próbálnod!

A Panzer League elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

9 hónapja, 2 napja

Na már kapom is le! Ez ***** jó!

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 3 napja

Ígéretes game. Adok neki egy esélyt.

válasz erre

Chico

9 hónapja, 4 napja

Jön is lefelé szépen.

válasz erre

Bencus86

9 hónapja, 4 napja

Várunk vele egy két hetet, hogy legyenek játékosok és király lesz ez!

válasz erre

Mendez

9 hónapja, 4 napja

Ez nekem nagyon tetszik a teszt alapján. Nézem is!

válasz erre