Parking Mania 2 játékteszt

2017. június 07.
43.2461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Parking Mania egykori első része annak idején meglepően nagy népszerűségnek örvendett az egyszerű, ámde nagyszerű játékokért rajongók között, hiszen egy kellemes koncepciót ötvözött egy megfelelően tartalmas élménnyel. Az alkotásban ugyanis annyi volt a dolgunk, hogy bepattantunk egy autóba, és megpróbáltuk teljesíteni a trükkös pályákat úgy, hogy az a végén egy szabályos parkolással záródjon.


Mivel régen volt már az első rész, ezért éppen itt volt az ideje annak, hogy sorozattá gyarapodjon a Parking Mania, amihez egy meglepően összetett, alaposan megszépült és tartalmas folytatást gyártottak a Mobirate fejlesztői. Az eredmény pedig nem is maradt el, hiszen már most rengeteg pozitív vélemény és értékelés olvasható a játék adatlapján a Play Áruházban, ami nem véletlen, hiszen a Parking Mania 2 a maga nemében egészen jól sikerült.

Parking Mania 2 játékteszt - 2. kép

Persze senki se gondoljon valamiféle világmegváltó dologra. Olyannyira nem, hogy a Parking Mania 2 lényege semmit sem változott az első rész óta, ezáltal most sem szól másról az egész játék, minthogy egy autó volánja mögött ülve teljesítsük a kacifántos pályákat úgy, hogy a végén így vagy úgy, de le tudjunk parkolni. Az egész alkotás felülnézetből játszódik, ami elsőre talán könnyítésnek tűnhet, azonban csakhamar rájöhetünk arra, hogy ilyesmiről szó sincs, hiszen ilyen nézetből nagyjából ugyanolyan nehéz teljesíteni a pályákat, mintha a volán mögött ülnénk.

Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy véleményem szerint az irányítás hagy maga után kívánnivalót. A kormányra például kis túlzással lehetetlenség ráérezni, a gázpedál is elég "gáz", hogy stílusos legyek - konkrétan olyan, mintha egyes sebességben húzatnánk az autót állandóan -, és ehhez társul, hogy gyakran még a pályatervezés is olyan rossz, hogy majdnem lehetetlen úgy megcsinálni az egyes helyszíneket, hogy legalább ne húzzuk meg az autó oldalát. Merthogy a sérülés bizony komoly baj, hiszen nem elég, hogy érdemes jó időt futni, mindemellett azt is számolja majd a program, hogy mekkora kár keletkezett az autóban, és ha meghaladtuk a keretet, akkor bizony kezdhetjük elölről az egészet.

Parking Mania 2 játékteszt - 3. kép

A Parking Mania 2 egyébiránt meglepően összetett és kellemes tartalmat kínál számunkra. Nem elég ugyanis, hogy többféle autóval teljesíthetjük a kihívásokat, mindemellett még több játékmód is vár benne ránk, ennek megfelelően lehetőséget kapunk sima autóval teljesíteni a pályákat, majd később jönnek az utánfutók, sőt a szállítmányok is, amelyeket az autóval együtt épségben el kell juttatnunk a célig. Ezen felül lesz továbbá driftelés is, ami megint egy külön állatfaj a játékban!

Személy szerint ugyanis amilyen jól ki lehetett volna dolgozni ezt az opciót, a fejlesztők annyira elrontották az egészet a rossz irányítással. Az ugyanis egy dolog, hogy a drifteléshez nekünk kell külön berántani a kéziféket, de az, hogy egyszerre legalább négy ujjunknak kellene dolgoznia közben, az kis túlzással a lehetetlenség határait súrolja. Az ugyanis egy dolog, hogy a bal kezünkkel kormányoznunk kell, de az már abszurdum, hogy a jobb kezünk ujjaival egyszerre szabályozzuk a gázkart, és rántsuk be a kéziféket is úgy, hogy közben lássuk, hová megy az autó.

Parking Mania 2 játékteszt - 4. kép

Persze az irányítás szokható, és van alternatívája, sőt mindezt leszámítva magát a játékot sem lehetne rossznak nevezni, azonban nem is érezni benne azt, hogy hiánypótló lenne, mint annak idején az első rész. Ha egy kis kellemes szórakozásra vágysz, a Parking Mania 2 éppen megfelelő - pláne ingyen -, ellenben semmi extrára se számíts tőle, mert ez nem az a játék.

A Parking Mania 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 9 hónapja és 1 napja

Reméljük az irányítást kijavítják... Jó lenne.

válasz erre

Chico

1 éve, 9 hónapja és 2 napja

Hatalmas game! Szedem.

válasz erre

Mendez

1 éve, 9 hónapja és 2 napja

Na ezt most rögtön kipróbálom!

válasz erre