PES 2017 játékteszt

2017. június 02.
44.7301
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor kiderült, hogy mobilokra is megjelenhet a PES-sorozat aktuális epizódja, sokan fellélegeztek, hiszen egyrészt felmerült a lehetősége annak, hogy jöhet egy minőségi focis játék mobilra, másrészt pedig felmerült az esélye annak, hogy a FIFA és a PES a jövőben egyre komolyabban összecsapnak annak érdekében, hogy ezen a platformon is egyre magasabb minőséget tudjon megütni a stílus. Ezt a sort kezdte most meg a Konami a PES 2017-tel, amely egy olyan focis mobiljáték lett, amire alighanem évek óta vártak már a rajongók.


A játék ugyanis minden téren abszolút a csúcsra tört, legyen szó akár a megjelenésről, akár az irányításról, akár a tartalomról, hiszen kivétel nélkül az anyasorozatot idézték fel előttünk a készítők. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a PES 2017 nagy élményt nyújt, hanem azt is, hogy a rendes csapatok többségét sajnos nem sikerült licencelnie a készítőknek, de azért nem kell aggódni, mindenki megtalálhatja majd benne a kedvenceit, csak éppen egy kicsit átalakult névvel, logóval és egyéb, még maximálisan felismerhető sajátosságokkal.

PES 2017 játékteszt - 2. kép

Ha röviden kellene jellemeznem a PES 2017-et, akkor határozottan azt mondanám, hogy egy olyan focis mobiljátékról van szó, amely az anyasorozat lényegét képes volt egy az egyben átültetni a kis képernyőre. Nyilván itt nem dolgozik olyan összetett mesterséges intelligencia, a fizika sem pöpec, ellenben akkor is kijelenthető, hogy a valaha látott legrealisztikusabb focis címmel van dolgunk, amely tényleg olyan, mintha a korábbi konzolos vagy PC-s változatok kerültek volna miniatürizálásra. Az élmény tehát maximális, de vajon milyen lett az irányítás, hiszen ilyen esetben ez rendkívül fontos problematika!

A vezérléssel kapcsolatban kijelenthető, hogy az egész meglepően felemásra sikerült... Bár a játék támogatja a kontrollereket - és egy ilyen kiegészítővel nyilván sokkal jobb az élményt -, de az érintőképernyővel én személy szerint eléggé szenvedtem. A problémát főleg a focisták mozgatása adta, így a virtuális joystickkal nagyon nehéz volt normálisan futkorászni a pályán, ezáltal hiába próbáltam mozogni, vagy meg sem moccant a karakter, vagy nem abba az irányba, ami elég necces dolog az automatikus leszerelés és cselezés miatt, hiszen lényeges a fontos ráfutás, illetve a helyezkedés is. A passzolást egyébiránt meglepően jól működő formában oldotta meg a Konami, ezáltal elég csak a megfelelő ember felé húzni az ujjunkat, és már megy is a labda, míg a rúgást a megfelelő hely megtapicskolásával érhetjük el.

PES 2017 játékteszt - 3. kép

A passzolás és a rúgás tehát amilyen könnyed, a focisták mozgatása olyan rosszul sikerült, de kellő gyakorlással azért begyakorolható, illetve megszokható. Ezt leszámítva pedig aligha lehet sok rosszat mondani a játékra, ami minden elfogultság nélkül, de kenterbe veri a FIFA Mobile-t. Oké, a meccsekhez szükséges energia lassan töltődik vissza, és egy bizonyos szint felett eléggé arra ösztökél minket a játék, hogy ha már egyszer ingyen letöltöttük, akkor ugyan költsünk is valamennyit benne, de mivel minden free to play mobiljáték ilyen, ezért ezen egyáltalán nem lepődtünk meg.

Azon viszont annál inkább, hogy milyen elképesztő mennyiségű tartalom és lehetőség kapott helyet benne! A tonnányi csapat mellett ugyanis indulhatunk egyjátékos bajnokságon, de játszhatunk természetesen online mérkőzéseket, ami azonban a legszimpatikusabb volt, hogy a rajongók lokális küzdelmeket is folytathatnak egymással, ezáltal két haver összeülhet délután, és egy finom kis söröcske, valamint némi rágcsa mellett összemérhetik egymással tudásukat. Nagyobb baj, hogy a játék még ilyenkor is állandó internetkapcsolatot igényel, anélkül ugyanis megmoccanni sem képes.

PES 2017 játékteszt - 4. kép

Összességében meglepően jól sikerült a PES-sorozat mobilos bemutatkozása. Bár elég nyilvánvaló, hogy a Konami a jövőben sok dolgot javít majd rajta - hiszen azért van mit -, de kezdésnek mind a tartalom, mind az irányítás megteszi, a grafika pedig pláne, hiszen az bizony magasan veri a mai mezőny legjavát. Ha egy igazán jó focis mobiljátékot keresel, és van hozzá egy elég erős hardvered, akkor indulhat is a móka.

A PES 2017 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 4 hónapja és 27 napja

De vártam már ezt a tesztet! NEm kellett csalódnom, reméltem hogy a PES legalább jó lesz ha a Fifa már nem az. röhögő smiley

válasz erre