Phantomgate: The Last Valkyrie játékteszt

2018. október 05.
41.4941
Egyre több olyan mobiljáték jelenik meg a piacon, mely arra hivatott, hogy tovább tágítsa egy kicsit a mobilos korlátokat. Ebben a harcban nagyon komoly szerepet játszik a Netmarble csapata, akik Phantomgate: The Last Valkyrie című újdonságukkal is azt szerették volna elérni, hogy valami kívül-belül tartalmas, minőségi és előremutató, a konzolos szegmensben is helytálló játékot készítsenek.


Ez lett a Phantomgate: The Last Valkyrie, ami olyan jól sikerült, hogy a profi megjelenés mellé még egy kis sztorit is összedobtak hozzá, ezáltal a játék főhőse Astrid, a fiatal valkűr lesz, aki édesanyja megmentésének érdekében képes átvágni egész Midgardon, hogy összetűzzön az időközben megőrült Odinnal, miközben az északi mitológia által inspirált helyszíneken és ellenfelekkel mérjük össze tudásunkat.

Phantomgate: The Last Valkyrie játékteszt - 2. kép

A legjobb az egészben azonban, hogy a Phantomgate: The Last Valkyrie a körítés mellett a játékmenet tekintetében is egészen profi tartalmat kínál számunkra, hiszen nagyszerűen ötvözi a platformerek hagyományait a körökre osztott SRPG-k harcrendszerével. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kis valkűrünkkel szabadon kószálhatunk az egyes szinteken, az oldalnézetes pályákon ügyeskedhetünk, gyűjtögethetünk, kisebb fejtörőket oldhatunk meg, de amikor összeakasztjuk a bajszunkat az egyik ellenféllel, akkor jön a csoda.

Ez a csoda pedig nem lesz más, mint a harc, illetve nagy általánosságban a harcrendszer, melynek az alapját fejleszthető karaktereink adják majd. Bár Astrid ugyebár adott, de mellé rengeteg eltérő fajú és képességű harcost vonultathatunk fel, és érdemes is lesz válogatni, mert a fejleszthető katonáinkból megannyi olyan kombinálható támadást hívhatunk elő, amit elősegítheti továbbjutásunkat.

Phantomgate: The Last Valkyrie játékteszt - 3. kép

Maguk az ütközetek egyébiránt szintén oldalnézetes formában zajlanak, egyik körben mi, a másikban az ellenfél támad, és bár vívhatunk automatikus küzdelmet, ez magasabb szinteken nem ajánlott, meg amúgy sem, hiszen kellemesen taktikus megoldások várnak ránk, pláne azt követően, hogy többed magunkkal lépünk pályára, és szabadon válogathatunk harcosaink speciális képességei, varázslatai és támadásai között.

Ami nagyon tetszett a Phantomgate: The Last Valkyrie-ban, hogy bőven volt benne kihívás. Bár ritkán izzasztott meg, folyamatosan elhitette velem, hogy pengeélen táncolok, ami ebben a formában ritka erényei a mobiljátékoknak. Itt azonban minden a helyén van, és magasabb szinteken elképesztően izgalmas ütközeteket vívhatunk, miközben a megjelenésre sem panaszkodhatunk, látványos hátterek, jó animációk és kellemes effektek jellemzik a végeredményt.

Phantomgate: The Last Valkyrie játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Phantomgate: The Last Valkyrie egy elképesztően kellemes élményt kínált, rendesen meg is lepett minket összetettségével és sokszínűségével, ha pedig hozzávesszük, hogy mindezt az élményt gyakorlatilag teljesen ingyen kínálja nekünk, egyáltalán nem panaszkodhatunk.

A Phantomgate: The Last Valkyrie elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

8 hónapja, 4 napja

Igen jó játéknak tűnik, meg is nézem!

válasz erre

Chico

8 hónapja, 4 napja

Tetszetős game!

válasz erre

peter97

8 hónapja, 5 napja

Brutál jól néz ki, szedem is!

válasz erre

Mendez

8 hónapja, 5 napja

De nagyon jól néz ki!

válasz erre