Picnic Penguin játékteszt

2021. január 20.
81.5281
Mindig nagy öröm, ha új mobiljáték érkezik a Neutronized csapatától. Ez nem meglepő, hiszen az olasz srácok olyan nagyszerű alkotásokkal szolgáltak már nekünk korábban, mint a Super Cat Tales, a Mineblast vagy a Yokai Dungeon, melyek között a játékmenet terén óriási különbségek voltak, azonban főként a grafika tekintetében mégis összefogta őket valami kellemes báj, mondhatni egyfajta retro jelleg, amiben a csapat tulajdonképpen verhetetlen.
Advertisement


Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Picnic Penguin, mely már ránézésre is messziről jelzi, hogy honnan fúj a szél, hogy ezt pontosan kik alkották, annak ellenére is, hogy a játékmenet tekintetében valami olyan dolgot valósít meg, amit az olaszok korábban még soha nem valósítottak meg. Pontosabban nem teljesen, hiszen az alapok azért egy icipicit a Yokai Dungeonra emlékeztetnek minket, de ez nem az első eset, hiszen anno a Mineblast is erősen a Super Cat Tales-re hajazott.

Picnic Penguin játékteszt - 2. kép

A Picnic Penguin a történet terén ismét nem bonyolítja túl a dolgokat, gyakorlatilag nincs is semmi sztorija, a főszereplő egy pingvin, akinek egyetlen célja, hogy piknikezzen egyet minden egyes pályán, csakhogy ezzel van egy kis gond: az adott helyszín közepén elhelyezett kis abrosz teljesen üres, az ételek szétszóródtak a labirintusszerű közegben, így az lesz a feladatunk, hogy mindent összetologassunk a kis terítőre, és kezdődhessen a falatozás.

Csakhogy van egy kis gond: minden pályán különféle akadályok nehezítik a dolgunkat. Egyrészt például kívül, ahol egyfajta menekülő- vagy rövidítőútként tudjuk egyszerűsíteni a feladatot, félelmetes csontvázak járőrőznek, míg odabent különféle blokkok állják el az utunkat, melyeket ide-oda tologatva kell úgy ügyeskednünk, hogy szabad utat csináljunk a szendvicseknek, sült krumpliknak, süteményeknek és egyéb finomságoknak a piknikhez.

Picnic Penguin játékteszt - 3. kép

Ez talán nem hangzik túl különlegesnek vagy olyan nagy kihívásnak, ami napokig odaköt minket a képernyő elé, csakhogy a Picnic Penguin esetében azért van pár csavar, példának okáért az, hogy különböző blokkok várnak ránk, melyek közül néhányat csak önmagában tolhatunk, a másikat csak valamelyikkel társítva, de olyanok is lesznek, melyeket egymás mellé érintve eltüntethetjük őket a pályáról. Minél tovább haladunk, annál összetettebb feladatok várnak majd ránk.

Nyilván nem talált fel új stílust a Neutronized, de a Super Cat Tales-t sem azért szerettük annak idején, sokkal inkább azért, mert amire teremtették, azt rendkívül magas minőségben tudta garantálni nekünk. Hasonló a helyzet a Picnic Penguin-nel is, a játékmenet és a kellemes retro pixel art grafika olyan hatást kelt számunkra, mintha újra gyermekek lennénk. Ez pedig nagy szó!

Picnic Penguin játékteszt - 4. kép

A Picnic Penguin tehát hozza azt a sajátos Neutronized-bájt, mint az összes korábbi epizód. Azt nem mondjuk, hogy akkora név lesz belőle, mint a cicás fősodorból, azonban nekünk nagyon megtetszett az egész, és amennyiben te is látsz benne valamit, biztosan téged sem hagy hidegen a végeredmény. A retro legendák kedvelőinek különösen ajánlott!

A Picnic Penguin elérhető itt: Google Play | iOS App Store
Advertisement
3 hozzászólás

Mendez

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egy próbára jó lesz, aztán meglátjuk.

válasz erre

fonemaker

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jó szórakozásnak tűnik, kipróbálom!

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát akkor neki is esek!

válasz erre