Piffle játékteszt

2018. október 17.
43.0951
Korábban már többször megállapítottuk itt a Mobilgamer hasábjain, hogy alaposan megszaporodtak a cicákra fókuszáló mobiljátékok, és ha valakinek kétségei lennének efelől, akkor rögtön itt egy újabb delikvens, méghozzá a Piffle képében. Bár az alkotás neve magyarul bődületesen hülyén hangzik, azért mindenkit megnyugtatnék, hogy legalább a játékmenetre nem húzható rá ez a jelző, ellentétben a cuki, aranyos és függőséget okozó tulajdonságok triumvirátusával.


A Piffle gyakorlatilag egy aranyos puzzler, melyben az lesz a célunk, hogy egy nagy cica irányításával kisebb cicákat, sőt egész cicaseregeket lövöldözzünk ki az ég felé, mert a félelmetes Doc Block, avagy az ördögi robot arra készül, hogy a felénk irányított építőkockák segítségével agyonnyomja hősünket. Erőszak a köbön, de aggodalomra semmi ok, a Piffle mind a megjelenését, mind az általános tulajdonságait tekintve a családbarátság megtestesítője.

Piffle játékteszt - 2. kép

A játékban körökre osztott formában zajlik majd minden egyes ütközet, ezáltal fentről megindulnak lefelé a különféle elhelyezkedésű blokkok, melyek mindegyike egy-egy értéket képvisel, a cél pedig az, hogy a mi birtokunkban lévő, dinamikusan növekvő cicaseregből megfelelő mennyiséget nekilőjünk az adott objektumnak. A rengeteg taktikázási és célzási lehetőségnek hála egy lövéssel egyszerre akár számtalan blokk is elpusztítható, de messze nem csak ez lesz az egyetlen dolog, amivel ügyeskedhetünk.

A Piffle keretein belül ugyanis a blokkok között folyamatosan oldhatjuk fel magunknak az új cicákat - ezzel egyre nagyobb tűzerőt képviselve -, de folyamatosan érkeznek a különféle boostok, valamint az egyéb extrák. Lesz például, amikor szimplán egy bombát lőhetünk ki a blokkok közé, amivel óriási pusztítást végezhetünk majd a pályán, de extra célzókát és egyebeket is kérhetünk. Persze azért a különféle objektumok között is találkozhatunk érdekességekkel!

Piffle játékteszt - 3. kép

Az ugyanis értelemszerűen nem lenne sokáig járható út, ha folyamatosan ugyanazokat a színű és állagú kockákat kellene lezúzni a cicákkal, hiszen bár így is állandó visszatérők a rózsaszín objektumok - csak éppen egyre több cicafejest követelnek tőlünk -, de néhány pálya után megjelennek például a robbanó vagy a jégből álló objektumok, sőt mi több, a félbevágott kockák is, melyek alaposan el tudják téríteni kilőtt macskáinkat.

Összességében a Piffle egy olyan mobiljáték, ami aranyos és kedves megjelenése mellett kis túlzással hiánytalan játékélményt kínál, tehát semmi kivetnivalót nem találtam benne, egyedül talán a pályák változatosságán variálhattak volna kicsit a készítők, de egyébként minden elemében ott van a szeren.

Piffle játékteszt - 4. kép

Amennyiben tehát egy könnyed szórakozást keresünk, egy vérbeli árkád játékot, amit egy-egy percre is nagyszerű lehet előkapni, például a buszra várva, utazás közben vagy a szünetek alatt az iskolában, netán a munkahelyen, akkor a Piffle garantáltan tökéletes választás lesz. Mert olyan ez, mint az Egyszerű dal: "néha ilyen is kell"!

A Piffle elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Bencus86

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nagyon addiktív, vigyázva vele, mert beránt!

válasz erre

zsenikém

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez rohadt jó!

válasz erre

Femobilos

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Jajjistenem de cuki!

válasz erre

ferencziakos

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Marha szórakoztató lehet!

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ritka beteg de nekem nagyon adja!

válasz erre