PinOut játékteszt

2016. november 09.
48.2151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A pinball, az pinball, nem kell túlgondolni, mint ahogyan a golfot, a focit vagy éppen a pingpongot sem. Ismert sportágat, illetve játékok ezek ismert szabályrendszerekkel, aminek ellenére utóbbiakat évek óta megpróbálják őrültebbnél-őrültebb ötletekkel feldobni a videojátékok keretein belül, miközben a hagyományos pinballt meglepő módon annak ellenére sem, hogy több köze van a virtuális világhoz, mint bármi másnak.



PinOut játékteszt - 2. kép

Jó, nyilván érkeztek olyan érdekességek, mint a Marvel Pinball, de utóbbi esetében sem az alkotás alapjai módosultak, mint inkább a körítése. A játékmenet alapjaihoz azonban senki sem mert még nyúlni korábban, ami talán annak is köszönhető, hogy a flipper nagyjából olyan jól ki van találva, mint a Mekis hamburger - pont úgy jó, ahogyan van. Aztán jött egy pofátlan fejlesztőcsapat név szerint a Mediocre, akik egy akkora öklössel térítettek minket jobb belátásra, mekkorát már régen nem kaptunk senkitől.

Ez az öklös pedig a PinOut volt, amely nem kisebb dolgot vitt véghez, minthogy megreformálta, de sokkal inkább talán továbbgondolta a pinball sajátosságait, lényeges változások ugyanis nem történtek, az alapok is megmaradtak a régiben, de hogy akkor mégis mit tett a Mediocre, ami miatt tátva maradt a szánk? Egyszerűen újragondolta, és új összetevőkkel vértezte fel a jól bevált receptet, amelyek közül az egyik bővítés a játékmenetet érintette, míg a másik a küllemet.

PinOut játékteszt - 3. kép

Kezdjük először is a játékmenet részével! A PinOut a kezdet kezdetén egy hagyományosnak tűnő, egészen egyszerű flipper asztalt tesz elérhetővé számunkra, láthatjuk alul a két lapátot, az egyéb lökdösődő kiegészítőket, illetve pályaelemeket, valamint a különféle alagutakat és járatokat. Eddig minden snassz! A dolog pikantériája azonban ott kezdődik, amikor a golyót sikerül jól eltalálnunk, ami aztán hirtelen átperdül egy újabb, majd egy második, harmadik, negyedik és sokadik asztalra, amelyek egyre összetettebb lehetőségeket kínálnak ahhoz, hogy tovább juthassunk.

A PinOut pikantériája mindezen felül, hogy nincs benne, csak egy golyónk, azt pedig kizárólag az első asztalnál tudjuk elveszíteni, de a sokadik pálya után csak egyszerűen visszahullunk az előző helyszínre, hogy újra próbálkozzunk. Hogy akkor mégis mi ad kihívást a játéknak? Nagyon egyszerű: az egész időre zajlik! Az ugyanis egy dolog, hogy a készítők kvázi egymás után raktak végtelen számú flipperasztalt, de ha valamelyiken túl sokáig próbálkozunk úgy, hogy nem tudjuk összegyűjteni a pályákon elszórt időt adó labdacsokat, akkor bizony jön a Game Over felirat, és kezdhetjük elölről a próbálkozást.

PinOut játékteszt - 4. kép

Hogy mindez mekkora élmény? Nyilván óriási, hiszen a flipperezés mindig is hatalmas élmény volt, a készítők pedig itt még pluszban bevetettek - és ez a másik nagy újdonság - egy erőteljesen a Tron-sorozatra hajazó grafikát is, amivel olyan kellemes lett az összkép, hogy az egyszerre lett futurisztikus, újszerű és kellemes is. Mindezt pedig ráadásként ingyen garantálja nekünk a játék, és bár tény és való, hogy ha nem vagyunk elég ügyesek vagy kitartóak, akkor költenünk kell a játékban, de nekem sikerült több órát beletennem úgy, hogy még a jövőben is szívesen visszamegyek és próbálkozom benne, mert a játékot pénz nélkül is lehet élvezni. Ha pedig imádod a flippert, élvezni is fogod!

A PinOut elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Gólem

8 éve, 1 hónapja és 1 napja

Hú de jók ezek a tesztek! mosolygó smiley Nagyon bejövős játéknak néz ki, mindenképp teszetk vele egy próbát.

válasz erre

peter97

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Szuper teszt, a játék tetszik. Szeretem a flippereket, az meg király hoyg tudtak rajta változtatni. Szedem is.

válasz erre

Mendez

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Na ezt mindenképpen kipróbálom, kis változatosság!

válasz erre