Pirates Outlaws játékteszt

2019. március 13.
59.1511
Hihetetlen népszerűségre tettek szert az elmúlt hónapokban a különféle kártyajátékok, és bár hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy semmi előjele sem volt a dolognak, hiszen a Hearthstone sikere azért árulkodó volt, de hogy az elmúlt időszakban már szinte mindenki ebben a stílusban gondolkozik, az kicsit túlmegy minden határon. Szerencsére vannak azonban olyan stúdiók, akik időről-időre megpróbálják valami újdonsággal feldobni a műfajt, így mostantól ide sorolhatjuk a Fabled Game Studio csapatát is.


A Pirates Outlaws a srácok aktuális mobiljátéka, melynek alapját a kártyázás adja, azonban a kártyagyűjtés és fejlesztés messze nem egy újabb Hearthstone-klónként csapódott le a gyakorlatban, hanem annál sokkal többet és különlegesebbet sikerült kihozniuk a témából. Mindehhez ráadásul egy szuper kalózos koncepciót is tető alá raktak- enyhén hasonlít a Sea of Thieves élményére ez a rogulike megjelenés -, de az igazi különlegességet a játékmenettől várhatjuk.

Pirates Outlaws játékteszt - 2. kép

A Pirates Outlaws ugyanis abban a tekintetben nem különbözik a legtöbb kártyás játéktól, hogy itt is össze kell állítanunk a saját paklinkat, itt is folyamatosan bővíthetjük különleges lapokkal, sőt mi több, fejleszteni is tudjuk mindegyiket. Ami azonban megkülönbözteti a végeredményt a sok unalmas kártyás címtől, az nem más, minthogy itt nem különféle szörnyeket vagy karaktereket látunk és fejlesztünk, az egyes lapok ugyanis támadásokat, speciális képességeket és egyebeket tartalmaznak, melyek ráadásul nem is sorban, hanem véletlenszerűen tárulnak elénk a küzdelmek során.

A küzdelmek pedig igencsak központi szerepet játszanak az alkotásban, méghozzá egy egészen taktikus, körökre osztott megoldással a főszerepben, ezáltal hősünk oldalán felállhatunk a különféle típusú, képességű és tulajdonságú ellenféllel szemben, majd az adott körben a rendelkezésünkre álló munícióból, alias manából gazdálkodva - ami kártyákkal szintén tölthető - ki kell játszanunk az éppen kezünkbe kerülő öt lapból a legtöbbet, ezáltal lövöldözhetünk, csapkodhatunk, de saját magunkat is tápolhatjuk, ha éppen arra van szükség.

Pirates Outlaws játékteszt - 3. kép

A csatározások egészen kellemesre, kihívásokkal telire sikeredtek, a változatosságot pedig az adja a leginkább, hogy minden körben új felállásban kapjuk a kezünkbe a lapokat a paklinkból, ezáltal lényegében minden kör egy-egy újabb meglepetést rejt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a csaták közben mennyi kaland és lehetőség vár ránk! Stílusosan ugyanis egy kalózhajóval szeljük a játékban a Karib-tengert, ezáltal mi döntjük el, hogy melyik irányban indulunk tovább. Sokszor csak csatára van lehetőségünk, de gyakran piacokon is megállhatunk egy kis ellátmányért vagy fejlesztésért.

A legizgalmasabbak azonban az eventek a játékban, melyek a lapozgatós kalandjátékok mintájára folyamatos döntések elé állítanak minket. Például, lakatlan szigetre érünk, kincset találunk, kiássuk? Lehet, hogy értékes jutalom lesz a vége, lehet egy átok száll ránk, ami lecsap pár életerőt, ami azért ciki, mert minimális lehetőségeink vannak ezt visszatölteni, márpedig minden szint végén főellenfél vár ránk, akit nem lesz egyszerű két vállra fektetni.

Pirates Outlaws játékteszt - 4. kép

Minden összevetve, a Pirates Outlaws egy igazán kellemes mobiljáték, melyben a kártyás megoldás csak egy dolog, a kiváló harcrendszer és a köré felépített kalandozás adja meg az igazi ízét a végeredménynek. Nem véletlenül lett prémium alkotás, hiszen ezért a tartalomért bizony megéri kiadni azt a pár száz forintot.

A Pirates Outlaws elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

fonemaker

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Bár nem az én világom, de teszt alapján ez nagyon tetszik.

válasz erre

peter97

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát ez nekem nagyon bejön!

válasz erre

ferencziakos

2 hónapja, 2 hete

Hát nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz! Meglepett a teszt.

válasz erre