Pocket City játékteszt

2018. augusztus 10.
44.9891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A városépítős stratégiák kapcsán pár évvel ezelőtt még elképzelni sem tudtuk volna, hogy komolyabb teret hódíthatnak majd egyszer okostelefonokon, azonban a Sim City utat mutatott, és bebizonyította, hogy a sok értékelhetetlen kezdeményezés mellett lehet ezt azért normálisan is csinálni. Bár nálunk még ma is sokszor előkerül a legendás sorozat első mobilos kivetülése, azért nagyon sokszor eszünkbe jut már, hogy lehetne ezt talán jobban is csinálni.


Ez persze nemcsak ezen a platformon, hanem PC-n is sokszor megfordult a fejünkben - pláne a legutolsó Sim City teljesítménye után -, ott pedig sikerült is egy kis csapatnak utat mutatnia a Cities Skylines-szal. Pontosan ez történt most mobilon is, csak itt a Pocket City név alatt üdvözölhetjük a felmentősereget, a Dodebrew Games alkotása ugyanis túlzás nélkül első ízben kínál nekünk olyan alapos élményeket a kis képernyőn, amit korábban csak számítógépeken szoktunk meg a városépítős stratégiák műfajától.

Pocket City játékteszt - 2. kép

Itt ugyanis nincs mellébeszélés, de a felesleges könnyítésektől is meg lettünk kímélve, a cél tehát pontosan ugyanaz, mint bármelyik nagyágyúnál: építsünk fel egy aprócska várost, majd folyamatos fejlesztések révén alakítsuk metropolisszá. Az építkezés alapját mindig az infrastruktúra adja, tehát az utakkal kijelöljük városkánk kinézetét, majd hozzuk a lakóépületeket, ezek után bevásárlónegyedeket létesítünk, de nem szabad megfeledkeznünk a munkaerőről sem, amihez gyárakat kell építenünk - lehetőleg a város szélén.

Mivel ezeknek a dolgoknak működniük kell, és az embereknek is vannak szükségleteik, gondoskodhatunk az áramról, a vízről, majd a lakók szórakozásáról, így mozikat, strandokat, parkokat és egyebeket létesítünk, hogy eljussunk a rendőrségig, a tűzoltóságig és így tovább. Mindeközben folyamatosan fejlődünk, és ahogy városunk szintet lép, konkrétan bővül, úgy válik a szemünk előtt egy igazi metropolisszá. A Pocket City meglepően profi módon tálalja a városépítés sajátosságait, ügyesen felépített rendszer dolgozik mögötte, azonban több helyen érezni, hogy a készítők túlzottan odafigyeltek a mobiljátékosok igényeire.

Pocket City játékteszt - 3. kép

Példának okáért, bár folyamatosan kapjuk a küldetéseket a játékban, ezáltal mindig lesz legalább két kisebb-nagyobb tennivalónk, azonban ezek eléggé egy kaptafára épülnek. Nem mertek például a készítők belemenni túlzottan a morálrendszerbe - gyakorlatilag nincs is -, sőt elveszni sem nagyon tudunk majd benne. A Pocket City tehát mindvégig fogja a kezünket, nem hagyja, hogy túlköltsük magunkat, zsákutcába is ritkán jutunk, elegendő csak egy kicsit várnunk ahhoz, hogy újra felgyűljön a vagyonunk, és nekifoghassunk az építkezésnek.

Persze azért nem eszik olyan forrón a kását, a Pocket City nem egy könnyed móka, lesz benne kihívás bőséggel, elegendő csak az általános financiális egyensúlyozás mellett a későbbi természeti katasztrófák megjelenésére gondolni, vagy éppen arra, hogy csakhamar szembesülünk majd a területhiánnyal, amit nem ritkán csak jelentős beruházásokkal háríthatunk el. A legjobb az egészben azonban, hogy hiába a kis képernyő, a játék nagyon profin irányítható, egyszerű és könnyed az építkezés, átlátható és letisztult a kezelőfelület, nincs felesleges giccs, sem más egyéb.

Pocket City játékteszt - 4. kép

A Pocket City-ről tehát túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy jelenleg a legjobb városépítős mobiljáték, amit nagyon nehéz lesz felülmúlnia másoknak. Nyilván akadnak hibái és hiányosságai, mi például egy kicsit még keményvonalasabbra vettük volna a figurát, azonban nincs okunk a panaszra, már az ingyenes verzióval is jól el lehet szórakozni, de a teljes élmény azért természetesen akkor vár ránk, ha kifizetjük érte azt a pár száz forintot. Érdemes!

A Pocket City elérhető itt: Google Play | iOS App Store
7 hozzászólás

Mordorer

2 éve, 1 hónapja és 26 napja

Woooow! Nagyon bejövős!

válasz erre

peter97

2 éve, 1 hónapja és 26 napja

Nekem is nagyon tetszik! Tök jó lett a teszt is!

válasz erre

Chico

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

De kellett már egy ilyen játék!

válasz erre

Mendez

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nagyona ddiktív játéknak tűnik, gondolom abbahagyhatatlan!

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Király lett akkor. Már az első hírnél nagyon megtetszett, kicsit sokallom az árát, remélem lesz jó akcióban hamar.

válasz erre

ferencziakos

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Wow! Nem erre számítottam. Már csorog is lefelé, így meg merem venni.

válasz erre

fonemaker

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ezt a tesztet vártam! Hát akkor veszem is meg.

válasz erre