Power Rangers: Legacy Wars játékteszt

2017. április 05.
43.4721
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hogy van-e még létjogosultsága 2017-ben egy olyan franchise-nak, amit gyerekfejjel már a kilencvenes években is cikinek tartottunk nagyon sokan, az talán nem kérdéses, ellenben nem az én tisztem meghatározni, pláne nem úgy, hogy a jelek szerint nagy sikere lesz a napokban bemutatásra kerülő legújabb mozifilmnek, amihez emiatt egy mobiljátékot is berendeltek az alkotók. Ezt végül az nWay csapata szállította le a számunkra, és meglepő módon olyan jól sikerült, hogy még nekünk is meghozta a kedvünket a mozihoz!


Persze ez nem véletlen annak fényében, hogy bár sokan cikinek tartottuk, titkon azért mind néztük, sőt kicsit szerettük is a Power Rangers ős-sorozatát - én mindig azt vártam, hogy mikor állnak össze nagy robottá -, így izgatottan csaptam le a játékra, hogy vajon mit tud visszahozni a gyermekkoromból. Bár ezen a téren konkrétan semmit sem tudott visszahozni, ellenben azt vettem észre magamon, hogy miután az első pillanatokban elképesztő módon frusztrált a játék, pár perccel később annyira megkedveltem, hogy alig tudtam letenni.

Power Rangers: Legacy Wars játékteszt - 2. kép

A Power Rangers: Legacy Wars a sztori szempontjából csak megalapoz az alkotás számára, ezáltal a közelgő filmben megismert problematikát ismerhetjük meg, aminek során hőseinknek szembe kell szállniuk Rita Repulsával, az űrboszorkánnyal, valamint szörnyetegeivel, illetve programozott Ranger klónjaival, akikkel szemben helyt kell majd állnunk a klasszikus oldalnézetes ütközetekre emlékeztető küzdelmekben. Persze mielőtt bárki arra gondolna, hogy itt a Street Fighter-, vagy a Mortal Kombat-sorozat legszebb hagyományait élhetjük át, mindenkit ki kell ábrándítsak, mert bár a perspektíva adott, a játékmenet messze nem ugyanaz.

A Power Rangers: Legacy Wars ugyanis bár valós idejű harcokat garantál, a támadáshoz pontokat kell gyűjtenünk, melyek automatikusan gyűlnek egy számlálón, és ahány pontot látunk a kijelzőn, egy akkora értékű támadást tudunk indítani ellenfelünkkel szemben a véletlenszerűen leosztottak közül. Ennek köszönhetően válogathatunk a kisebb támadások közül kevesebb pontokért, esetleg védekezhetünk, de megvárhatjuk, hogy több pontunk összegyűljön, amiért cserébe behívhatjuk magunk mellé egy csapattársunkat, értelemszerűen egy másik szuperhőst annak érdekében, hogy bivalyerős támadásokat vigyen be a szemben álló fél számára.

Power Rangers: Legacy Wars játékteszt - 3. kép

Aki egy kicsit is továbbgondolta az elhangzottakat, az bizonyára rá is ébredt már arra, hogy ez a harcrendszer megfelelő ismerkedés és megszokás esetén nagyon taktikus tud lenni, és valóban! Teljesen kiszámíthatatlan - pláne többjátékos módban -, hogy az ellenfél éppen mire készül, hogy hány pontja van, ezáltal lehet, hogy érdemes kivárni egy erősebb támadásra, de talán akkor járunk jobban, ha megsorozzuk néhány gyengébb pofonnal, hiszen ha mi nem lépünk, akkor ő fog, és mivel a cél, hogy legyaluljuk a másik életerejét, ezért elég feszített, túlzás nélkül izgalmas minden küzdelem. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha nem az MI ellen, és nem amatőrrel szemben versenyzünk, hiszen ilyenkor elég egyoldalú lesz a küzdelem.

A Power Rangers: Legacy Wars persze nem találja fel a kereket, ezáltal bár a harcrendszer jó, a tartalom már elég hiányos, mint ahogyan a fejlődési szisztéma is hagy maga után kívánnivalót, ezáltal kis túlzással csak van, de minek. A jelentéktelen tartalom miatt eléggé ferde szemmel nézhetünk majd a csapatépítésre is, hiszen hiába alkothatunk saját brigádot, és oldhatunk fel legendás sisakosokat, ha alig van kiből válogatni, de nyilván a cél itt nem az volt, hogy óriási tartalom legyen a játékban, sokkal inkább az, hogy a film mellé valami élvezetes dolgot kapjanak a rajongók.

Power Rangers: Legacy Wars játékteszt - 4. kép

A Power Rangers: Legacy Wars tehát jó is, meg nem is. Jó, mert hűen visszaadja a Power Rangers franchise sajátosságait, sőt mi több, kellemes grafikával, és igazán élvezetes harcrendszerrel teszi ezt - mondjuk utóbbi vérmérséklettől és egyéntől is függ -, de se tartalom, se szavatosság nincs benne, hiszen hiába jönnek új hősök, alig-alig dobják fel az ütközeteket, egyszóval ez így ebben a formában egy kicsit kevés. Persze így a film előtt egy kis kedvcsináló gyanánt éppen tökéletes!

A Power Rangers: Legacy Wars elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

ferencziakos

7 éve, 7 hónapja

Nem néz ki rosszul de semmi extra...

válasz erre