Powerpuff Girls: Monkey Mania játékteszt

2019. szeptember 27.
60.7911
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A mai gyerekeknek mondhatni természetessé vált, hogy ha bekapcsolják a televíziót, akkor több mesecsatorna közül válogathatnak maguknak, vagy ha nincs a kedvükre való, akkor az interneten nézzenek maguknak valami érdekes műsort. A cikk szerzője azonban egy olyan korból származik, amikor nemhogy mesecsatornák, mesék sem nagyon voltak még a tévében - kivéve az esti meséket -, az internetről pedig még csak nem is hallott a világ.


Ebben a korban terjedtek el itthon - még a kábeltelevíziók meghonosodása előtt - a külföldi, többnyire angol és német adók fogására alkalmas parabola antennák, illetve a hozzájuk kapcsolódó erősítők. Egy ilyen csodaketyeréknek köszönhettük sokan, hogy a siralmas magyar választék mellett legalább angol nyelven tudtuk nézni a Cartoon Network műsorát, ahol igencsak előkelő helyet foglalt el a később hazánkban is nagy sikerrel futott Pindúr pandúrok című sorozat.

Powerpuff Girls: Monkey Mania játékteszt - 2. kép

Bár Sziporka, Puszedli és Csuporka kalandjai leginkább a lányokat célozták meg, azonban a három szupererővel bíró szereplő annyira különleges kalandokba keveredett - és annyira kevés mese volt akkoriban -, hogy gyakran még mi is tátott szájjal néztük a lányok újabb történeteit. Emiatt csillant fel a szemem, amikor kiderült, hogy mobiljáték készül a legenda alapján, mely The Powerpuff Girls: Monkey Mania címmel a napokban be is robogott közénk.

Mégpedig a mi legnagyobb megelégedésünkre, hiszen ha nem is lett egy korszakalkotó mű, de jó volt ismét a Pindúr pandúrok oldalán harcba szállni Mojo Jojo ellen, aki a lányok egyik titkos fegyverét elrabolva képes volt bolond majmokkal elárasztani egész Townsville-t. A feladat tehát adott: bele kell bújnunk valamelyik szuperhős csajszi bőrébe, és nekilátni a település megtisztításának, még ha ez nem is lesz olyan egyszerű, mint elsőre hangzik.

Powerpuff Girls: Monkey Mania játékteszt - 3. kép

Hogy milyen játékmenet dukál ehhez a rajzfilmekhez 100 százalékban hű alkotáshoz? Bár mi elsőre valamiféle akció-szerepjátékos dolgot képzeltünk el hozzá, valójában azonban szó sincs ilyesmiről. Minden pálya arról szól ugyanis, hogy egy csúzlival kilőjük valamelyik kislányt - lehetőleg minél nagyobbat sebezve az aktuális főellenfélen -, majd a nagy repülés során meg kell próbálnunk az alattunk rohangáló majmokra esni, melyek visszapattintanak a földről, hogy így kacsázva jussunk el a célig - legyen az bármi is.

Haladásunkat alaposan megtámogathatjuk hőseink speciális képességeivel, melyeket folyamatosan, a sikeres kilövések után megszerezhető aranytallérokból oldhatjuk fel, ezzel pedig újabb és újabb változatos, nem mellesleg látványos megoldásokat szerezve magunknak a pályán. Ebben a körforgásban élvezhetjük majd a Pindúr pandúrok aktuális történetét, amitől egy kicsit jobb tartalmat és változatosabb élményeket várhattak sokan, de mi hazudnánk, ha azt mondjuk, nem élveztük az egészet.

Powerpuff Girls: Monkey Mania játékteszt - 4. kép

Ha te is abból a korból származol, amikor a Pindúr pandúrok még menőnek számított - manapság nem tudjuk megítélni, mennyire ismert vagy népszerű a sorozat, az én 7 éves kisfiam például még soha nem hallott róla -, akkor tegyél egy próbát vele, mert kellemes nosztalgiafaktor van benne. Más kérdés, hogy egy újoncnak már nem biztos, hogy ennyi elég a pozitív ítélethez...

A The Powerpuff Girls: Monkey Mania elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

metrox

4 éve, 10 hónapja és 15 napja

re-skinnelt Burrito Bison lol

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 10 hónapja és 19 napja

Hát ez rohadt jó! röhögő smiley

válasz erre

Chico

4 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nem rossz ez, el lehet lenni vele. Bár a színeket szokni kell. röhögő smiley

válasz erre

Bencus86

4 éve, 10 hónapja és 19 napja

Na ez nagyon nem az én játékom! mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 10 hónapja és 19 napja

Igazándiból azokat szólítja meg gondolom akik most is nézik különféle streamingeken meg ilyenek.

válasz erre