Proverbidioms játékteszt

2019. augusztus 21.
60.6051
A tárgykeresős kalandjátékok műfaja sokak szerint évekkel ezelőtt megakadt egy szinten, ami mobiljátékos szűrőn át valahol féligazság, hiszen valóban hosszú ideje nem kaptunk már olyan alkotást ebben a stílusban, ami legalább egy kicsit is különbözött a megszokottól, de mindig vannak kivételek. Szerencsére! Ezt a kivételt pedig most a Long View Labs által készített Proverbidioms jelenti, akik úgy határoztak, hogy alaposan kiforgatják a rajongóknak ezt a közkedvelt műfajt!
 


Merthogy miről is szólnak a tárgykeresős kalandok? Röviden és tömören arról, hogy egy rendkívül zsúfolt képen a lehető leggyorsabban megtaláljuk a felsorolt dolgokat, amihez nem kellett más, mint gyors reflexek, illetve éberség. Bár a különös megjelenés miatt már akkor is élveztük volna a Proverbidioms-t, ha csak ennyit tár elénk, csakhogy a készítők alaposabban megvariálták egy kicsikét az alapokat!

Proverbidioms játékteszt - 2. kép

Olyannyira, hogy a játékba T.E. Breitenbach híres festményei kerültek, melyek a fene tudja milyen stílusban készültek - nem vagyunk művészettörténészek -, de elképesztően látványosak, pláne azzal a sok, részben animált extrával, melyek a fejtörők alapjait adják. Merthogy itt nem egyszerű tárgyakat kell megkeresnünk a pályákon, hanem ismert vagy kevésbé ismert, főként angolszász nyelvterületeken használt kifejezések, szólások, mondások és egyebek képi ábrázolásait.

A feladat talán nem hangzik túl egyszerűnek, de azért egy erős középszintű nyelvismeret nem árt hozzá, ha szeretnénk élvezni a játékot, merthogy a Proverbidioms igencsak élvezhető, pláne abban az esetben, ha nemcsak szórakoznánk, hanem kulturálódnánk is. Példának okáért a játék kiírja, hogy "repül az idő", mire nekünk a képen egy szárnyakkal ellátott zsebórát kell megkeresnünk, míg az "az vagy, amit megeszel" kijelentésre a répát majszoló óriásrépa lesz a helyes megfejtés.

Proverbidioms játékteszt - 3. kép

Absztrakt? Ötletes? Hihetetlen? Mindegyik helytálló kifejezés, hiszen ilyent és ehhez foghatót korábban még nemcsak a mobiljátékok, hanem a videojátékok világában sem igazán láttunk korábban. Ennek jóvoltából egészen sajátos élményekben lesz részünk minden egyes pályán, és szó szerint várjuk az újabb feladványokat, mert annyira ötletes és látványos rajzok csatlakoznak mindegyikhez, hogy az egyszerűen valami csoda.

Sőt mi több, nem elég megtalálni a kifejezéshez kapcsolódó ábrázolást, ha megtaláltuk, akkor még egy kis magyarázatot is kapunk mellé, ezáltal ha valamit nem is igazán értünk, vagy nem tudjuk a jelentését, a készítők zseniálisan körülírják nekünk. Mi kell még a teljes boldogsághoz? A teljes ingyenesség, ami persze csak részben igaz, de valamit valamiért!

Proverbidioms játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve tehát a Proverbidioms egy igazán nagyszerű mobiljáték lett a sorban, meglepően különleges a maga nemében, hiszen talán még soha nem volt ennyire különleges és élvezetes a tárgykeresés. Akár a művészet, akár a nyelvészet, akár a kreatív szórakozás kedvelőinek, ez egy kimagaslóan ajánlott játék!

A Proverbidioms elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hát ez nekem nagyon tetszik. Már az első hírnél felkaptam a koncepcióra a fejem, de látva hogy a megvalósítás is milyen jó lett.. Példa értékű játék.

válasz erre

Mendez

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyszerű és szerethető alapötlet, ezek szerint a megvalósítás is jó lett!

válasz erre

Bencus86

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na akkor kipróbálom. Pedig nem terveztem.

válasz erre