PUBG Mobile játékteszt

2018. március 28.
53.0021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az idei év egyik legfontosabb megjelenése mobiljátékos körökben a PUBG Mobile lett, amit mi is nagyszerűen érzékeltünk, amikor azt láttuk például a Facebookon, hogy egy-egy kapcsolódó hírünket milyen komment- és lájkvihar követi. Mindez nem véletlen, hiszen a Tencent megígérte, hogy pontosan ugyanazt az élményt hozza el majd a kis képernyőre is, amit korábban PC-n és konzolokon megtapasztaltunk. Hogy sikerült-e ez az egyszerűnek nem nevezhető feladat?


Hellyel-közzel, de mondhatjuk, hogy igen, hiszen akinek sikerült indulásra bírnia a játékot, az biztosan kellemes élményekkel gazdagodott a meccsek során, mindez pedig még akkor is igaz, ha korábban más platformon élveztük az első battle royale élményt. Persze azért maradéktalan elégedettséget nem érezhetünk, de ne szaladjunk ennyire előre, előbb lássuk, hogy miről is szól alaphangon a végeredmény.

PUBG Mobile játékteszt - 2. kép

A PUBG Mobile maga a megtestesült többjátékos élményként írható le, hiszen adott egy óriási pálya - mobiljátékban ekkorát talán még soha nem is láttunk - ahová egy meccs erejéig 100 embert dobnak le, hogy azok életre-halálra megküzdjenek egymással. Közben lehetőségük nyílik felfedezni a környéket, fegyvereket és felszereléseket kutatni, sőt akár még járműveket is vezetni, legyen szó akár terepmotorról, akár egy rozzant régi Daciáról, mialatt folyamatosan megy a harc, és ügyességünk mellett legalább annyira fontos lesz az is, hogy szerencsénk legyen a pályán.

A tartalom tekintetében tehát hellyel-közzel ugyanazt kaptuk, mint annak idején a PC-s változat indulásakor, a küzdelmek intenzívek, az élmény kellemes, ellenben akad néhány tényező, ami a mobilos portot egy kicsit még beárnyékolja. Példának okáért rengeteg még a bug, melyek között olyan idegesítőket is találunk, melyek alapjaiban határozhatják meg az élményt vagy egy összecsapás kimenetelét. Meglepően gyakoriak még mindemellett a lagok is, ami szintén nem túl szerencsés egy online akciózás során, viszont ezek rövidesen orvoslásra kerülnek, ellenben két dolog már aligha.

PUBG Mobile játékteszt - 3. kép

Ezek közül az egyik a botok túlzott használata a pályákon. Egy megfelelő matchmaking helyett ugyanis még magasabb szinteken is rengeteg a gépi ellenfél, holott a játék egyáltalán nem ezt ígéri a letöltés előtt. Ez olyan téren jó, hogy az embernek gyorsan lehet sikerélménye, azonban hosszabb távon inkább elrettentő, amikor perceken át kajtatunk a pályán, de nem találkozunk valódi játékossal, csak magukat annak álcázó, és természetesen nagyon bénán játszó botokkal.

A másik nagy negatívum pedig az irányítás. Bár szokható, de mivel a kontrollertámogatás még nem az igazi, kénytelenek vagyunk tapogatva próbálkozni, ami azért nagy probléma, mert például a kezelőfelület egy kisebb képernyős telefonon túlzsúfolt. Ha pedig ellenféllel találkozunk, kapkodnunk kell, és ha ilyenkor mellényúlunk, az akár végzetes hiba is lehet. Hangsúlyozom, hogy a rendszer szokható, de nem ártana egy kis finomhangolás. Nekem például a virtuális joystick túl messze került a képernyő szélétől, az akciógombok pedig túl aprócskára sikerültek a jobb sarokban, és túl távol is vannak egymástól, ami gyakran okozott kellemetlenséget.

PUBG Mobile játékteszt - 4. kép

Ez utóbbi azonban remélhetőleg még javulni fog a későbbiekben, de ha el tudjuk fogadni ezeket az apró hiányosságokat, akkor összességében igencsak kellemes élmények várnak majd ránk, hiszen mind a tartalom, mind a megjelenés abszolút kielégítő. Tény, hogy lesz ez még jobb is, érezhetően kapkodtak egy kicsit a fejlesztők, hogy mielőbb megjelenhessenek a nagy battle royale áradatban, de ha valaki egy kitűnő alkotást keres a műfajból - ráadásul ingyen -, az kizárt, hogy csalódjon a PUBG Mobile-ban.

A PUBG Mobile elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Chico

6 éve, 7 hónapja

Én a botok miatt hagytam abba. Sajnos az eleje túl könnyű, utána meg van akit könnyű kinyírni (ez a bot) és van akit meglepően nehéz (ez feltételezhetően egy játékos). Nem az a bajom hogy ügyesen játszanak mások, nem panaszkodom a saját teljesítményemre, de az hogy becserkészni egy botot ugyanannyi időt kell rá szánnom, mint egy ellenfleet, az rohadt ****.

És amíg én lopózom a bot felé, aki amúgy észre sem venne, leszednek mert könnyű célpont vagyok.

Annyi embert kéne engedni a szerverekre amennyit le tudnak kezelni. Feltételezem, ez nagyon kevés lenne, ezért van ez a helyzet.

válasz erre

eadweard88

6 éve, 7 hónapja

Szerintem nem nagyon érdemes a botok miatt ragelni, lehet, hogy nem is lenne képes 100 játékost kezelni a mobil szerver. Az irányítással sincs különösebb problémám bár jó néven venném, ha befrissítenék a normális contoller támogatást. Ennek ellenére nagyon tetszik és szeretem. Igaz jó lenne, ha kapnánk egy kissebb mobil map-et amolyan "5 perc van a buszig" félét.

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

A port nagyon jól sikerült ez nem is kérdéses. De a botok rohadt idegesítők. Állandóan nyersz az elején aztán hirtelen elkezd lenni néhány ellenfél, de még az sem az igazi.

válasz erre

Mendez

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nem is gondoltam hogy lesz belőle teszt, de örülök hogy nyomtátok ti is! mosolygó smiley Irányítás engem a halálba kerget, és hiába mozgatható picit a pad, de egyszerűen kicsi hozzá ez a képernyő. Legalábbis az enyém.

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Imádom ezt a játékot, kedvencem lett így a mobilos körbenröhögő smiley Első meccsen amit játszottam, első lettem, akkor még nem tudtam, hogy botok vannak nagyrészt (de valahogy gyanús volt, hogy milyen könnyen ment), de úgy örültem! Azóta konkrétan csakis ezzel játszom, megunhatatlan! Irányítás nekem tökéletes (mielőtt megjelent, rengeteget Rules of Survival-öztem, aminek kb. ugyanez az elrendezése), egyszerűen nem tudok belekötni! Talán egyetlen zavaró dolog, ha a 8 szoros szkóppal célzok, rettenetesen laggol, de nembaj, nem nagyon használok olyat. Nekem egy A9-es procin tökéletesen fut médium grafikán, néha egy két lagg, de egyáltalán nem zavar a játékmenetbe beleröhögő smiley Végszóként, tökéletes a játék, mindenkinek ajánlom, igaz, senki sem fog csalódni benne!!!röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Bencus86

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

De vártam már ezt a tesztet! mosolygó smiley

Engem csak a rengeteg bot zavar, szemlátomást nem képes lekezelni ennyi játékost a mobilverzió...

válasz erre