PUBG: New State játékteszt

2021. november 16.
138.0321
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mobiljátékos legyen a talpán, aki nem ismeri a PUBG nevezetű alkotást. A méltán híres program a Fortnite-tal együtt vetekszik a legjobb Battle Royale titulusáért, és bár sokan úgy gondolják, hogy túl van hype-olva az egész, tagadhatatlan, hogy mindkettő mű a mai napig magasan jár, popularitás terén.


Aztán tavaly Indiában tiltólistára került a PUBG. Indokból sok volt, többek között a potenciális adatszivárogtatás, addikció és még a játékhoz köthető gyilkosság is (állítólag), így az indiai mobilosok kénytelenek voltak a már említett vetélytárssal, illetve a Call of Duty Mobile-lal beérni, egészen mostanáig. Íme a PUBG: New State.

Annak ellenére, hogy kissé telítettnek érződik a kép, a legtöbb infóra nem nagyon lesz szükségünk (eleinte).

Annak ellenére, hogy kissé telítettnek érződik a kép, a legtöbb infóra nem nagyon lesz szükségünk (eleinte).


Mondjuk, nem most láthatjuk először ezen verzióját kedvenc lövöldénknek, ugyanis már júniusban megjelent, Battlegrounds Mobile India néven, a szóban forgó országban, hogy még véletlenül se lehessen a PUBG-vel összeköttetésben hozni. A hasonlóság mai tesztünk alanya és a BGMI rövidítésként híressé vált játék között nagyon látványos; mondhatni a BGMI DNS-ét felhasználva jött létre a New State. Az utóbbi szebb, jobb és elérhető Indiában is, annak ellenére, hogy a PUBG névvel van ellátva.

Sajnálatos módon kissé döcögősen rajtolt el ezen alkotás. Megjelenését követően azonnal kaptunk is egy 200 megás patch-et, ám ez nem javított egy csomó bug-ot, melyek még mindig jelen vannak a játékban. Szerencsére a játékélményt ezek annyira nem befolyásolják, lévén, hogy leginkább grafikai problémákkal fogunk találkozni, de azért igazán érlelődhetett volna még egy kicsit ez a játék.

Egyértelmű, ki volt a nem produktív tagja a csapatunknak; a fura nevű bácsi.

Egyértelmű, ki volt a nem produktív tagja a csapatunknak; a fura nevű bácsi.


No, de lássuk mit is kapunk a rendkívül minimális árért (ami nulla, hisz ingyenes). A felhasználói felület szimpatikus, könnyed és nagyjából átlátható. Tény, ismét telepakolták a képernyőt gombokkal, de nem élet-halál kérdése az összesnek a használata, hisz sikereket el tudunk érni csupán három gombbal is, és a többi nincs nagyon útban. A játék rákérdez a legelső startnál, hogy milyen irányítási formát óhajtunk használni: a kettő, a három vagy a négyujjasat.

Jómagam a háromujjas felállást választottam, ami úgy néz ki gyakorlatban, hogy a két hüvelykujjammal irányítom a kamerát és a karakterem mozgását, míg a bal mutatóujjammal tüzelek. Így azért kicsit könnyebb a manőverezés, de ha van kontrollerünk, akkor mindenképpen használjuk azt. Ettől függetlenül az irányítás jónak érződik; van külön gomb a futáshoz, guggoláshoz, fekvéshez, célzáshoz, illetve a kihajoláshoz, jobbra és balra, többek között.

Lövés közben láthatóan mutatja előttünk a tölténymennyiséget a rendszer.

Lövés közben láthatóan mutatja előttünk a tölténymennyiséget a rendszer.


Ezek után kiválasztunk egy avatárt. Sok opciónk sajnos nincs, de már itt lehet látni, hogy egy csinos játékkal van dolgunk. Rendkívül esztétikusan festenek a karakterek, azonban, ha gyengébb telefonunk van, akkor egy rakás beállítási lehetőség közül válogathatunk, melyek piszkálásával még a jónéhány éves készülékeken is futásra bírhatjuk a New State-et. Az Extreme opciók egyelőre nem érhetők el, de legalább feltehetünk filtereket is, ha nem tetszik az alapvető színvilága a játéknak.

Amint összeraktuk a megfelelő beállításokat, bele is vethetjük magunkat az akcióba. Három plusz egy pálya áll rendelkezésünkre. Az ismerős Erangel itt is tiszteletét teszi, azonban időutazást szenvedett el, és 2051-be került, így futurisztikus elemekre is számíthatunk, mely téma egyébként az egész játékot bejárja. A Troi egy új, azonban az Erangel-hez hasonló struktúrájú terület, különféle településekkel ellátva. Mindkettőn Battle Royale játékmódokban randalírozhatunk szóló, avagy Squad felállásban.

Menet közben nem egészséges a kocsiból való kiszállás (na vajon miért).

Menet közben nem egészséges a kocsiból való kiszállás (na vajon miért).


A Training Ground-on gyakorolhatunk, ha kell egy kis tréning, a Station-ön pedig Team Deathmatch játékmód érhető el. Ez a pálya sokkal kisebb a többinél, emiatt pedig dinamikus meccseket eredményez, azonban egyelőre bétában van. Jómagam inkább ezt preferáltam, de csak azért, mert most vagyok túl egy Call of Duty-s addikción.

Fent már említettem, hogy a futurisztikus elemek igencsak átjárják mai tesztünk alanyát. Ugyan a környezet inkább tűnik továbbra is vidékiesnek, mint ahogyan azt megszokhattuk, a rengeteg érdekes kiegészítés és újítás mind a jövő hangulatát próbálják belekeverni. A motorok és autók között felbukkannak elektromos változatok, lehet drónpostát rendelni, ha van rá elég pénzünk, és akár villamos kocsikkal is találkozhatunk.

Szerintem azzal a táskával valami baj van.

Szerintem azzal a táskával valami baj van.


Ezek rendkívül hasznosak, ha fedezéket kell a semmiből találnunk, ráadásul a nyitott ajtók is megfogják a golyókat (úgy ahogy). Járművünk csomagtartóját kibélelhetjük felszerelésekkel, illetve még önvezető járművekre is lecsaphatunk, ha túl lusták vagyunk lövöldözés közben még vezetni is. Kár, hogy a fegyverek túlságosan sok változtatáson nem estek át; csupán néhány új mordállyal és közelharci eszközzel gazdagodtunk, ám, ha nem volna elég a járművek spontán fedezéke, akkor mozgatható pajzsokkal is operálhatunk.

A kijelző segítőkész, lövöldözés közben mutatva a töltény mennyiségét, ami nem tűnhet nagy dolognak, de megkönnyíti életünket, hisz nem kell állandóan a képernyő alját kukkolnunk, ahol a fegyvereink és azok állapotai vannak feltüntetve. Az igazán nagy segítség, azonban, az a már fent említett drónposta. Egy meccs során találni fogunk pénzt el-elszórva, melynek költésével berendelhetünk sokféle eszközt, felszerelést egy drónnal. A propelleres jóbarátot sajnos le lehet lőni, úgyhogy nem minden játék és mese.

Sajnos ejtőernyőzés közben túl sok irányítási lehetőséget nem kapunk.

Sajnos ejtőernyőzés közben túl sok irányítási lehetőséget nem kapunk.


Az egyik ilyen érdekes eszköz a zöld jelzőfény, mellyel felkaphatjuk elhullott társainkat. És ha már a felkapásnál tartunk, a lelőtt, de még nem elhullott (vagyis még fetrengő) ellenfeleket is felemelhetjük a csapatunkba (ha van ott hely). Érdekes volna, ha nem lennének a játékosok tele büszkeséggel, ugyanis eddig minden próbálkozásomat galád módon elutasították a célpontjaim. Bár az is lehet, hogy nem értékelték a bokorban lapuló mesterlövész puskás stratégiámat.

Az újítások érdekesek, jók, a bug-ok kellemetlenek, a prezentáció pozitív, a végeredmény pedig nem rossz. Zöld vér, néhány új fegyver, új kiegészítők (a régiek mellett), futurisztikus elemek; és végre Indiában is játszhatjuk, ha elkeverednénk oda. Hisz, lássuk be, nincs ennél fontosabb. A veterán PUBG-sek viszont túl sok számottevő újdonsággal nem fognak találkozni. Sebaj, ingyér van, no.

A PUBG: New State letöltése itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Chico

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Azt hittem, **** lesz a végeredmény, de ezek szerint nem rossz. A bugokat majd javítják, manapság sajnos már nem érkezik normális tripla-A, mindig teli vannak hibával induláskor.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Szerintem baromi jó lett. Kb erre is számítottam mondjuk. mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Pár órát toltam vele, vannak gondok komolyan de alapvetően nagyon el vagyok vele. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Vannak benne jó dolgok, nem hittem volna hogy sikerül belevinni bármi újat. Ki is próbálom.

válasz erre

fonemaker

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Hát ez ***** hangulatos teszt lett! röhögő smiley

válasz erre