Pukk játékteszt

2018. január 10.
39.9951
Talán még soha nem érkezett olyan bugyuta nevű mobiljáték Androidra és iOS-re, mint amilyen az Itatake csapatának legújabb alkotása, mely Pukk név alatt először talán egy kiadós pukkantós szimulátorra emlékeztethet minket, de aggodalomra semmi ok, a bélgázoknak itt nem lesz szerepük. A Pukk ugyanis bár esetünkben is egy hangutánzó szó, ami a játékmenet sajátosságaira utal, ellenben sokkal inkább egy fej pukkanására utal, és nincs köze a hátsónkhoz.


Olyannyira nincs, hogy a Pukk keretein belül az lesz a feladatunk, hogy egy szuper védelemmel, ergo valamiféle erős sisakkal ellátott fejecskével kell teljesítenünk a pályákat, melyeken célunk nem más, minthogy minden egyes szinten annyi dolgot törjünk szét, amennyit csak kell. Hótömböket, jégtömböket, fadobozokat, amit éppen elénk tár az adott pálya. Oké, de hogy kerül ide egy fej, és mitől mozog?

Pukk játékteszt - 2. kép

Erre a kérdésre nem igazán lehet megfelelő választ adni, olyannyira nem, hogy a Pukk fejlesztői nem törődtek ilyen részletekkel - mert minek, a játékmenet a lényeg -, így nem tudni, hogy kis fejünket ki vágta le, egyáltalán miért az a célja, hogy mindent szétzúzzon, ellenben a sztoriba bekapcsolódik egy jegesmedve - ő adja a kezdőlöketet is -, aki folyamatosan rohangászik utánunk, és ha bénák vagyunk, akkor bizony el fog kapni minket.

A Pukk játékmenetében persze sokkal több van, mint ami elsőre látszik. Bár egyetlen gomb áll a rendelkezésünkre a kis fej irányításához, ellenben ez is éppen elég ahhoz, hogy komoly kihívásra leljünk, ezáltal úgy kell fújtatnunk vele, hogy a pálya egyik szélétől a másikig csapódjunk. Ezzel gyorsíthatjuk a haladásunkat, illetve megfelelő taktika mentén kis befolyást gyakorolhatunk arra, hogy mikor és melyik tereptárgynak csapódjunk neki.

Pukk játékteszt - 3. kép

Innen adódik a Pukk nehézsége is, hiszen igencsak jól kell számolgatnunk ahhoz, hogy a megfelelő helyen posszanjon a fejünk, lévén minden szint véges, és a következő kapuig bizony szét kell törnünk annyi és olyan dolgot, amit a játék követel. Ha viszont úgy pukkanunk, hogy egy doboz elé beakadunk, esetleg nem sikerül a mennyiség, a kegyetlen jegesmedve máris mögöttünk terem és csúnyán megállít minket.

Kihívás tehát bőven akad a játékban, az más kérdés, hogy nagyon meg kell szoknunk a ritmusát ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk benne, de pár kör után már egészen ügyesek lehetünk. Sőt mi több, minél tovább jutunk, annál több extra vár majd ránk, ezáltal például egy sor új sisakot oldhatunk fel magunknak, amelyek között vicces tökfödőket is szép számmal találhatunk.

Pukk játékteszt - 4. kép

A Pukk tehát összességében egy kellemes kis casual játék, amit jó elővenni pár percre, de akár órákig is képes lekötni minket, ha elég türelmünk van hozzá, kedves és rajzfilmes grafikájának hála pedig gyerekeknek is ideális választás. Ráadásként pedig még ingyenes is!

A Pukk elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

peter97

1 éve, 1 napja

Töltöm. Egy levágott fejjel nehogy már ne játszak!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 napja

Hatalmas game, jöhet!

válasz erre

Femobilos

1 éve, 1 napja

Hát ez nagyon cuki!

válasz erre