Push Push Cat játékteszt

2020. december 04.
69.0241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Push Push Cat egy tipikusan olyan mobiljáték, amiről elképzelni sem tudja az ember, hogy mi a fenét képes adni nekünk sok-sok órán keresztül, hiszen ezt az élményt korábban nagyobb alkotásokban szimpla mini-játékoktól kaptuk, és mivel egy eléggé behatárolt élményről van szó, ezért nagy kíváncsisággal csaptunk bele a tesztelésbe. Persze nem azért, mert nem találkoztunk még korábban hasonló dologgal vagy ilyen stílusban egész estés mobiljátékokkal!


Éppen ellenkezőleg, volt már dolgunk hasonlóval, és mindegyik esetben rá kellett döbbenünk nagyjából 10-15 pálya után, hogy ennek a műfajnak önmagában egyszerűen nincs létjogosultsága. Olyannyira nincs, hogy még mini-játékként is halálosan unalmas, sőt idegesítő tud lenni, hiába szegezi oda az ember tekintetét a képernyő elé. Merthogy elsőre a rönktologatás kellemes élménynek tűnik minden esetben, sokadik nekifutásra viszont egyszerűen már képtelen újat mutatni.

Push Push Cat játékteszt - 2. kép

Pontosan ez zajlott le a Push Push Cat kapcsán a kipróbálást követően. A cicás koncepció egészen bejött nekünk, mondhatni cukinak neveztük, és valahol meghatónak is, hiszen minden pályán gyakorlatilag egy hajléktalan cicát kell megmentenünk, ami ebben a formában abszolút támogatandó, szívmelengető dolog. Szuper, hogy a megmentett cirmosokat utána meg tudjuk nézni a gyűjteményben, de kevésbé örvendetes, hogy nagyjából ezzel ki is merültek a pozitívumok.

Merthogy a Push Push Cat ebben a formájában a stílusának gyermekbetegségeitől szenved. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy dacára a kezdeti kellemes élménynek, néhány pálya után rádöbbenünk arra, hogy minden feladat egy kaptafára épül, és teljességgel önismétlő az egész élmény. Ennek az oka leginkább az, hogy maga a játékmenet totálisan behatárolt, hiszen gyakorlatilag egy 6x6 mezős táblán kellett gazdálkodniuk minden szinten a készítőknek.

Push Push Cat játékteszt - 3. kép

Ez pedig alaposan megkötötte a kezüket, de ami ennél is rosszabb, hogy egyáltalán nem volt semmiféle kreativitás a tarsolyukban. Tulajdonképpen pályáról-pályára csak a színekkel tudtak játszadozni, és bár a rajzfilmes grafika valóban rendkívül aranyos, azonban nem hisszük el, hogy nem sikerült kitalálni néhány extra dolgot, például szintenként robbanó vagy a fene tudja milyen blokkokat, hogy egy kicsit izgalmasabbá tegyék az élményt.

Merthogy azt nagyon hamar megunjuk majd, hogy jobbra-balra tologatjuk a blokkokat azért, hogy a cica kiszabaduljon az adott szintről, azaz szabaddá tegyük előtte az utat. Elismerjük természetesen, hogy ennek is megvan a közönsége, de őszintén szólva nem sok értelmét láttuk annak, hogy megint jött egy teljesen ugyanolyan mobiljáték, amiből már több ezer található az App Store-on vagy a Play Áruházban.

Push Push Cat játékteszt - 4. kép

Nyilván akkor jó élmény lehet a Push Push Cat, ha apránként, mondjuk a buszra várva ötpercenként adagoljuk, és valamivel el akarjuk ütni szabad perceinket, méghozzá erőszakmentesen, inkább a gondolkodásra koncentrálva. Ha egy ilyen alkotást keresünk, érdemes kipróbálni, mindenki más azonban kerülje el messzire!

A Push Push Cat elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Direktor

3 éve, 7 hónapja és 26 napja

Szerintem pont az ilyen öt percekre készült ez a játék...

válasz erre

Chico

3 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nagyon kár érte, de nem is vártam többet.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 7 hónapja és 27 napja

Pontosan arra vaó szerintem amit le is írtál, de arra kifejezetten jó. mosolygó smiley

válasz erre