Rally Legends játékteszt

2018. július 06.
44.7761
Szinte tegnap volt, hogy PC-n megőrültünk azokért a versenyjátékokért, melyeket úgynevezett izometrikus - egyfajta döntött felső - nézetből élvezhettünk. Tucatjával tudnánk sorolni nektek a nagy neveket, kezdve a Death Rally őrületétől, folytatva a Micro Machines komolyabb megoldásaival. A műfajt tehát leginkább a hozzánk hasonló öreg rókák kedvelik a mai napig!


Minket szólított meg legújabb játékával a Zanna csapata, akik eddig nem igazán voltak jelen a piacon, de Rally Legends című alkotásukkal szinte azonnal odakerülhetnek a legjobbak közé, hiszen izometrikus rallyzás ilyen magas szintű élményt mobilon még talán soha nem nyújtott. Pedig a Rally Legends nem találja fel a kereket, egyszerűen csak kellemesen és magas minőségben kínálja nekünk a versenyjátékok élményét!

Rally Legends játékteszt - 2. kép

A Rally Legends ugyanis egy izometrikus nézetből átélhető versenyjáték, melyben ismert rally autók volánja mögé pattanhatunk annak érdekében, hogy teljesítsük a 46 egyedi pályát, melyek között aszfaltos, kavicsos és havas útszakaszokat egyaránt találunk majd. A készítők valóban kitettek magukért a pályatervezés terén, garantáltan nem futhatunk bele két ugyanolyan helyszínbe, de ami a legjobb, hogy mindegyik a karakteresség terén is eltérő élményeket kínál.

A Rally Legends azonban a bődületes tartalom mellé a játékélmény terén is odapakolta magát. Bár a realisztikus fizikával mi kicsit vitatkoznánk, ellenben olyan apróságokra is odafigyeltek a készítők, minthogy esős vagy havas időben csúszósabbak az utak, a hajtűkanyar bevételéhez pedig bizony le kell fékezni, ellenkező esetben összezúzzuk az autót, és 10 másodperces büntetéssel tudunk csak korrigálni, vagy megpróbálhatunk tolatgatni - ha még működik a gép -, de azzal is értékes időt veszítünk.

Rally Legends játékteszt - 3. kép

Persze a Rally Legends nem kínál nekünk semmi olyant, amit eddig ne láttunk volna! A cél egyedül az, hogy minden pályán a legjobb köridőt fussuk, ami nem is lesz olyan egyszerű. Nekünk például talán egyetlen pályát sem sikerült három csillagosra teljesítenünk, ennek az oka pedig nem abban keresendő, hogy ügyetlenek vagyunk, esetleg rossz az irányítás, hiszen az kellemesen egyszerűre sikeredett, tökéletesen kiegészítve a rajzfilmes megjelenést.

Negatívumot nem is igazán tudnánk felróni a Rally Legends számlájára - egyedül talán a nagy szigorúságot, hiszen legalább fél óráig tartott normálisan teljesíteni csak a betanító küldetéseket -, de ha szeretjük a kihívásokat, akkor egyszerűen nem csalódhatunk benne. Sőt mi több, az óriási tartalom mellé még online ranglisták is tartoznak, hogy másokkal szintén összemérhessük tudásunkat.

Rally Legends játékteszt - 4. kép

A Rally Legends összességében egy nagyon szuper és korrekt módon összerakott versenyjáték lett a sorban, ami mindenkinek ajánlott, aki imádja a retro izometrikus versenyzéseket, hiszen ehhez fogható élményt ilyen tartalommal talán nem is nagyon lehet találni mobilokra. A legjobb az egészben ráadásul az, hogy teljesen ingyen van!

A Rally Legends elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mendez

8 hónapja, 1 napja

Ez milyen király!

válasz erre

peter97

8 hónapja, 2 napja

Vigyázni vele, mert rohadtul addiktív a cucc!!!

válasz erre

Chico

8 hónapja, 2 napja

Kicsit szebbre számítottam, de így is kötelező.

válasz erre