Rangers of Oblivion játékteszt

2019. január 16.
62.3141
Egyre jobb MMORPG-k érkeznek mostanság mobilokra, melyek között nemcsak tűzre való alkotásokat találunk, hanem igazi egyéniségeket is. Ide sorolható mostantól a Rangers of Oblivion, a GTarcade, avagy a League of Angels fejlesztőinek újdonsága, mely azzal hívta fel magára a figyelmet korábban, hogy a főként konzolokról ismert Monster Hunter-sorozat örökében járva óriási szörnyekkel vívhatunk benne csatákat.


Ebben pedig szemernyi túlzás sem volt, noha azért itt kiemelnénk, hogy a hatalmas behemótokkal való küzdelem csak a játék egyik oldala, mellette rengeteg tartalom, közösségi élmény, hovatovább egy óriási, szabadon bejárható világ vár ránk, mindez olyan grafikai körítéssel, amit pár évvel ezelőtt még PC-n is simán megirigyeltünk volna.

Rangers of Oblivion játékteszt - 2. kép

A Rangers of Oblivion pontosan úgy indul, mint bármelyik MMO, de már a hihetetlenül részletes és alapos karaktergenerálás során bebizonyítja, hogy itt azért helyenként többet kapunk, mint a legtöbb stílustárstól. És valóban, hiszen amint kasztot és képességeket választunk, már ismerkedünk is a harcrendszerrel, ami ugyan sok újdonságot alapszinten nem hoz, de amennyiben elég időt és fejlesztést ölünk karakterünkbe, képességeink nemcsak hihetetlen látványosságot érnek el, hanem rengeteg új elemmel is bővülnek, ezáltal a küzdelmek hosszabb távon sem fulladnak unalomba és megszokottságba.

Pláne, hogy a küldetések során folyamatosan új felszerelések és egyebek csapódnak majd hozzánk - meglepően hamar egy lovat is a fenekünk alá tesznek a gyorsabb közlekedést megtámogatandó -, de rengeteg olyan extra elem vár még ránk, melyek talán apróságok, de azért mégis élettel telibbé, különlegesebbé teszik ezt a világot. Ilyenek az átvezetők, a meglepően ötletes mellékküldetések, de a nagyobb szörnyek elleni taktikus küzdelmek sem elhanyagolhatók, hiszen egy nagy dömper legyűrése legalább annyira múlik a taktikán, a mozgáson és az időzítéseken, mint képességeinken vagy csapatunkon.

Rangers of Oblivion játékteszt - 3. kép

Merthogy MMORPG lévén a Rangers of Oblivion is lehetőséget ad arra, hogy ne csak egyedül, hanem csapatban tegyük próbára magunkat. Bárkivel haverkodhatunk, játszhatunk és bátran ki merem jelenteni, hogy már most az első napokban olyan közösség alakult ki a játékban, ami hosszabb távon is nagy előnyt jelenthet a számára.

Nyilván apró-cseprő problémák még akadnak, ezáltal az eltűnő karakterek vagy a rossz jelölések, de ezek apróságok a nagy egészhez mérten, hiszen egy olyan tartalmas, hovatovább hosszabb távon is élvezetes MMORPG-t kaptunk, ami biztosan rengeteg rajongót képes lesz magához édesgetni a jövőben.

Rangers of Oblivion játékteszt - 4. kép

Ha tehát kedveled a műfajt, egy percig se habozz a kipróbálással, hiszen valóban olyan, mintha a Monster Hunter-sorozatot kevertük volna össze egy prémium minőségű MMORPG-vel, ami a jövőbeni frissítésekkel egy kiemelkedő alkotássá nőheti ki magát. Na nem mintha most olyan sok gond lenne vele, sőt!

A Rangers of Oblivion elérhető itt: Google Play | iOS App Store
8 hozzászólás

Vidoros

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Igazán minőségi játék lett, ritka az ilyen, remélem nem rontják el idővel.

válasz erre

Gólem

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez a játék rohadt jó lett, iszonyatosan leköt. Sajnos túlságosan is.

Az elején dobált fel még szerver hibákat hogy nem tud csatlakozni meg ilyenek, de aztán ez elmúlt nála.

válasz erre

ferencziakos

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Hellblade írta:
Mondjuk az elég idegesítő hogy minden indításnál leszedi,és telepíti az update-et..
Mire elindul elalszok..vagy elmegy a kedvem tőle..
Nálam ilyet nem csinál. Vagy ha igen akkor nagyon gyorsan mert végigfut a csík és kész.

válasz erre

Hellblade

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mondjuk az elég idegesítő hogy minden indításnál leszedi,és telepíti az update-et..
Mire elindul elalszok..vagy elmegy a kedvem tőle..

válasz erre

peter97

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

Komolyan nem hittem hogy ez a játék jól sikerül! Meg vagyok lepve és természetesen már szedem is!

válasz erre

Chico

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na ez odabasz!

válasz erre

Bencus86

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

De vártam ezt a tesztet! Hát akkor ebből játék lesz nekem úgy látom!

válasz erre

Hellblade

6 hónapja, 2 hete és 6 napja

Jó a hasonlat,tényleg olyan..
A grafika az túlzás hogy pár éve pc-n is megirigyeltük volna,de elmegy..
Mondjuk 2000-körül lehet megirigyeltük volna..inkább úgy néz ki mint egy hd emulátoros ps2 es játék!amúgy ez a második játék amit nem töröltem le egyből próba után,a karakterszerkesztő,a tutorial,minden egészen meglepően jó mobilhoz képest!

válasz erre